Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Gluténmentes főzőtanfolyamok, főzőiskolák

gluténmentes főzőtanfolyam

Gluténmentes főzőtanfolyam, gluténmentes kenyérsütés

A cöliákia elavult szóhasználattal lisztérzékenység diagnózisa után kiderül, hogy a gluténérzékenység egyetlen gyógymódja az élethosszig tartó, szigorú gluténmentes diéta, ez sokakat lesokkol.

A probléma abban rejlik, hogy gluténmentes étrendben olyan alapélelmiszereket nem lehet használni, mint a búzaliszt, a búzakeményítő, a hagyományos zsemlemorzsa, sőt nagyon oda kell figyelni arra is, hogy milyen alapanyagok tartalmazhatnak glutén tartalmú összetevőket, ugyanis könnyen diétahibát véthet az aki, aki nincs tisztában a gluténmentesség és a gluténszennyezés fogalmával.

Aki gluténérzékeny, vagy a családjában van cöliákiás kénytelen életmódot váltani. Gluténmentes konyhát kell kialakítania és nagyrészt újra kell tanulnia a sütés-főzést is. Érdemes dietetikus segítését kérni az induláskor.

Szerencsére vannak gluténmentes főzőtanfolyamok is

A gluténmentes főzőtanfolyamokon szakértők, évek óta diétázó érintettek segítenek megtanulni a gluténmentes főzés és gluténmentes sütés praktikáit.  Főként a gluténmentes sütés az ami sokaknak kudarcot okoz, hiszen a gluténmentes lisztek, alternatív gabonafélék nem tartalmaznak sikért (glutént) ami a tésztát összetartja.

Számos trükköt, praktikát tanulhat meg és persze megvalósítható gluténmentes receptekkel és felejthetetlen élményekkel gazdagodik az aki részt vesz egy gluténmentes főzőtanfolyamon!

Egy profi gluténmentes főzőtanfolyam ára többszörösen megtérül

ha az amúgy szem olcsó gluténmentes alapanyagokból készült kenyér, sütemény már első próbálkozásra is sikerül, és még másnapra sem szárad ki!