Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Gluténmentes pékségek

A gluténmentes pékség több mint gluténmentes lisztet használó pékség.Ki ne szeretné a frissen sült kenyér illatát?

Egy jó pékséget, már az utca túloldaláról, az orra után menve megtalálhatják a vásárlók. Sajnos a gluténmentes pékségek ritkák, mert a gluténmentes péksütemények, gluténmentes kenyért készítése különös odafigyelést, szigorú technológiát igényel. Erre nem minden pékség képes. Értékelni kell hát azokat a cégeket, akik gluténmentes pékséget üzemeltetnek.

Gluténmentes pékségek a térképen:

A gluténmentes pékség biztonságos gluténmentes kenyeret, kiflit, kalácsot készít.

A gluténmentes pékség felelőssége nagy.

A pékség a gluténérzékenyek bizalmát élvezi, hiszen azt vállalja, hogy a termékei nem tartalmaznak glutént, így a cöliákás betegek biztonságosan fogyaszthatják azokat.

Fontos azt kiemelni, hogy biztonság. Ugyanis a gluténmentes pékség nem azt jelenti, hogy a pék a kenyérsütéshez nem használ búzalisztet.

A gluténmentes pékség ennél sokkal többet jelent, azt hogy a teljes üzem mentes a gluténtól, nem csak a felhasznált alapanyagok.
Általában a gluténmentes üzemek nem is gyártanak más gluténtartalmú termékeket annak érdekében, hogy a gluténszennyezést elkerülhessék. Nagyon szigorú élelmiszer-biztonsági és higiéniai fegyelemnek kell lennie egy gluténmentes üzemben, és így a gluténmentes pékségben is.

 

Ön is gluténmentes pékséget üzemeltet?

Várjuk további gluténmentes pékségek jelentkezését, hogy országosan minden gluténérzékenynek elérhető közelségben legyen egy olyan pékség, ahol biztonságos gluténmentes kenyeret, gluténmentes péksüteményt vásárolhat, frissen melegen, illatosan, úgy ahogy azt mindenki szereti.