Gluténérzékenység, lisztérzékenység, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia (cöliákia) információs portálja.

Kezdőlap / kategória: "amaránt"

amaránt

Az amaránt egy pszeuodgabona (álgabona). Lehetséges gabona helyettesítő. A Dél-Amerikából származó amaránt (Amaranthus), magyarul disznóparéj az aztékok fő tápláléka volt. Az amaránt magas rosttartalmú. Kiváló alapanyaga lehet a gluténmentes diétának.

Melyik gluténmentes lisztet használjuk az ünnepekkor?

Melyik gluténmentes lisztet használjuk az ünnepekkor?


Melyik gluténmentes lisztet mire érdemes használni? Hogy válasszunk lisztet a karácsonyi sütemények elkészítéséhez? Mikor érdemes sikérhelyettesítőt használni? Tippek Bővebben
Pszeudocereáliák, azaz az álgabonák 3. Amaránt

Pszeudocereáliák, azaz az álgabonák 3. Amaránt


Az álgabonák növényrendszertanilag nem tartoznak a gabonafélékhez. A amaránt is egy pszeudocereália, egy lehetséges gabona pótlás, amely az étrend rosttartalmának emelésében kiemelkedő... Bővebben