Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Kezdőlap / kategória: "sikér"

sikér

Mi az a sikér? Mire jó a sikér?

Mi az a sikér? Mire jó a sikér?


Mi az sikér? Miért nem fogyaszthatjuk gluténérzékenység esetén? Hogy válthatjuk ki, helyettesíthetjük a sikért a mindennapokban? Bővebben
Búzaallergia – nem azonos a cöliákiával

Búzaallergia – nem azonos a cöliákiával


Mi az a pékasztma? Mi a különbség a cöliákia és a búzaallergia között? Mit fogyaszthat az aki búzaallergiás? Mi az amit gluténérzékeny fogyaszthat, de... Bővebben
Alap lisztek a gluténmentes diétában - mit mire használjunk?

Alap lisztek a gluténmentes diétában – mit mire használjunk?


Íme egy újabb hiánypótló cikksorozat, amelyet elsősorban a frissen diagnosztizált cöliákiásoknak javaslunk, de kíváló segítség lehet régebb óta diétázóknak is. Melyik gluténmentes liszt mire... Bővebben
Mi az a glutén?

Mi az a glutén?


A glutén két fehérje, a gliadin és a glutenin keveréke, amely gliadin tartalma a kiváltó oka, a cöliákia – gluténérzékenység betegségnek. Bővebben
Sikérhelyettesítők - gluténmentes tészta gyúrás rejtelmei

Sikérhelyettesítők – gluténmentes tészta gyúrás rejtelmei


A búza sikértartalma megszabja a belőle készített tészta minőségét. A cöliákiásoknak azzal kell megküzdeniük, hogy az egyébként sikért nem tartalmazó, de garantáltan gluténmentes ... Bővebben