Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Gluténmentes bejgli rendelés (x)

Korábban beszámoltunk róla, hogy a Pálmai cukrászda gluténmentes bejgli kóstolót tart. Megkérdeztük a cukrászdát, hogy hogy sikerült az idei gluténmentes bejgli, azt is elmagyarázták, hogy hogyan készül az igazi bejgli:

Kedves glutén- és laktózérzékenyek, cukorbetegek!

cukormentes, laktózmentes és gluténmentes bejgli rendelés

Nem csak szép, finom is ráadásul: gluténmentes, laktózmentes, cukormentes.

Végtelenül nagy örömmel tölt el, hogy többszöri próbálkozás után végre sikerült a tökéletes glutén-, laktóz- és cukormentes bejglit elkészítenünk.

Kóstolás után megállapítottuk, hogy ízben, küllemben semmivel sem különbözik a hagyományosan készített bejglitől. Ugyanolyan puha a tésztája és ugyanolyan márványosra repedezik a tésztája. Amíg idáig eljutottunk 9 féle gluténmentes lisztet, kész port próbáltunk ki, de nyolccal nem voltam elégedett. Nem azt kaptam végeredményként, amit szerettem volna.

Célunk természetesen az volt, hogy legalább 95 %-ban úgy külsőre, mint ízében hasonlítson a hagyományos bejglire. Örömmel tudatom mindenkivel, hogy sikerült elérni!

A bejgli az egyik legnehezebben elkészíthető sütemény.

Nagyon sok múlik a tésztán, illetve a tésztához használt alapanyagoktól. A tölteléket is el kell találni, hogy száraz se legyen , de túl puha, lágy sem, mert akkor tényleg kanállal lehet enni. Aztán jön a tojással történő lekenés, a kelesztés, a pihentetés, a második lekenés és a hűtés, majd a sütés.

Minden egyes mozzanat nagyon fontos, mert bármelyiknél lehet rontani és akkor nem azt a végeredményt kapjuk, amit szerettünk volna.

Ha valaki otthon akar sütni bejglit, ne ijedjen meg attól, ha kireped a tészta oldala és kissé kitüremkedik a töltelék, hiszen ha nem reped meg, azt jelenti, hogy száraz vagy kevés a töltelék a tésztában. Miután kisült a bejgli, még melegen szépen vissza lehet igazítani a helyére a tölteléket.

Ahogy fentebb írtam is, ezek a bejglik egyben gluténmentesek, laktózmentesek és cukormentesek.

Szerintem mindenki tisztában van vele, hogy sajnos ennek az előállításához szükséges nyersanyagok 10x annyiba kerülnek, mint a hagyományos alapanyagok.
Akár a gluténmentes lisztről, akár a cukorhelyettesítőről, vagy a laktózmentes tejről legyen szó.

Az általunk készített bejglik csak és kizárólag természetes alapanyagokból készülnek, a diós csak diót, a mákos pedig csak mákot tartalmaz.

Helyettesítésükre semmilyen más hozzá hasonló mű alapanyagot (pl. dejó, keksz, morzsa) nem tartalmaznak. De cukrászdánk hitvallása, hogy csak minőséget készítsünk, még akkor is ha az valamennyivel drágább, mint hasonló társai.

Remélem akik eddig rendeltek, azok mind elégedett lesznek az általunk készített diabetikus és hagyományos bejglivel is.

Nagyon Boldog Karácsonyi Ünnepeket kívánva mindenkinek

Pálmai cukrászda

Gluténmentes bejgli megrendelés

2014. December 15-ig a Pálmai Cukrászda rendeléseket vesz fel mentes és hagyományos bejglikre, amelyet itt is leadhat. A rendelést közvetlenül a cukrászda kapja meg.

Már nem lehet rendelést leadni.

 ,