Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Új gluténmentes pizzéria nyílik ma! 20 féle GM pizza!

A Szegedi Gluténmentes Nap rendezvényén találkoztunk személyesen Olasz Dániellel aki volt olyan kedves, hogy megvendégelt bennünket két szuper gluténmentes pizzával.  Már akkor említette, hogy nagy meglepetés készül ugyanis, a szegedi után Budapesten is nyitnak egy garantáltan gluténmentes pizzériát, amely kifejezetten a kiszállításra szakosodik.

gluténmentes pizza rendelés Pizza Monkey

Ennél jobb karácsonyi meglepetés nem is lehetne a gluténérzékenyeknek!

Mindig nagy öröm számunkra, hogyha új gluténmentes étkezési lehetőségről számolhatunk be. Danit kérdeztük, hogy az új gluténmentes pizzázóval kapcsolatban:

Honnan jött az ötlet, hogy gluténmentes pizzériát nyittok?

Pizza Monkey gluténmentes pizza rendelés

20 féle gluténmentes pizza

Az ötlet onnan jött, hogy egyre több helyről hallottuk, hogy manapság a gluténérzékenység sajnos egyre több embert érint. Közeli hozzátartozóinkat is érintette a probléma, illetve egyre több helyről olvastuk a glutén káros hatásairól is, ez persze nem azt jelenti, hogy egy nem gluténérzékeny kezdjen el azonnal gluténmentesen étkezni, de aki cöliákiás, annak az egyedüli “gyógyszer” az élethosszig tartó szigorú gluténmentes diéta.
Kicsit belemélyültünk a témába és rá kellet, hogy ébredjünk, hogy amíg az emberek nagy részének teljesen természetes,felemeli a telefont és rendel egy finom pizzát, bizony aki lisztérzékeny, annak már ez nem ennyire egyszerű, egy pizza rendelés is sokszor kihívással, kockázatokkal és sokaknak sajnos lemondással jár.

Ekkor határoztuk el, hogy megalkotjuk a szerintünk legjobb és legfinomabb gluténmentes pizzát, azért, hogy senkinek se kelljen nélkülöznie.

Van-e szakember, aki a különleges táplálkozási igényű ételek összeállításában szakmai segítséget nyújt?

Simicz Szilvia dietetikus - Pizza Monkey

Simicz Szilvia dietetikus

Természetesen van külön szakemberünk, Simicz Szilvia személyében aki egy kiváló dietetikus. Ő nagyban segíti a munkákat a szakértelmével és a téma iránti érdeklődésével!
Fontosnak tartjuk, hogy ne csak beszéljünk róla és kiragasszuk a GM plecsnit az ablakunkra, hanem valóban a legjobb tudásunk szerint készítsük a pizzákat a legszigorúbb kritériumok között, keresztszennyeződés nélkül.

Így készülnek a Pizza Monkey garantáltan gluténmentes pizzái:

Az szeged gluténmentes pizzák közül melyik a TOP 5 kedvenc?

Érdekes kérdés. Észrevettük, hogy javarészt hölgyek rendelnek tőlünk, talán ezért is elsősorban a könnyebb gluténmentes pizzák a népszerűek, mint a sonkás, kukoricás, hawaii de sokan szeretik a magyaros és a jalapeno GM pizzákat is, csakhogy párat kiemeljünk!

A pizzatészta miből készül? Saját fejlesztésű a recept?

Ez az ami a legnagyobb és féltve őrzött titkunk 🙂 Természetesen ez egy abszolút saját fejlesztésű gluténmentes pizzatészta recept, többféle gluténmentes liszt keveréke.  Azzal talán nem árulunk el nagy titkot, hogy az alapja ennek is rizsliszt, mint sok GM lisztnek

A pizzéria az csak gluténmentes pizzákat fog készíteni?

A pizzériában kapható lesz normál és gluténmentes pizza is. De fontos tudni, hogy a gluténmentes pizzák külön helyiségben, külön eszközökkel és garantáltan gluténmentes alapanyagokkal készülnek.

Ezt nem is titkoljuk, bárki eljöhet és benézhet a konyhánkra,  természetesen szigorúan csak a megfelelő higiéniai védőöltözékbe való felöltözés után!

Hogy biztosítani tudják a 100%-os gluténmentességet, azaz a pizza készítés során sem szennyeződhet gluténtartalmú alapanyagokkal?

Pizza Monkey gluténmentes pizza rendelés Csak úgy lehet garantálni a 100% gluténmentességet, hogy külön helyiségben, külön eszközökkel és persze megfelelő szakértelemmel készítjük a gluténmentes pizzákat.
2016. április 1. óta sütünk GM pizzát Szegeden, több ezer vendégünk volt már, eddig egy vendégnél sem jelentkeztek a tünetek és ha rajtunk múlik nem is fognak soha!

Kellő tapasztalatunk van már tehát a gluténmentes pizzák sütésében és nagyon szigorú előírásoknak felelünk meg amit mi magunk állítottunk fel dietetikus szakember segítségével.

Sajnos jelen pillanatban központilag nincsen kellőképpen szabályozva a GM termékek forgalmazása, de mi megelőzve a bajt mindig betartjuk a szabályokat.
Ehhez persze komoly beruházásokra volt szükség, hiszen külön sütő, dagasztó, feltéthűtő stb. kell ahhoz, hogy a Pizza Monkey tényleg 100%-ban GM pizzát tudjon készíteni.

Szintén a biztonság érdekében a gluténmentes pizzáink más színű (kék) dobozban vannak mint a simák így a futár sem tudja még véletlenül sem összetéveszteni!

Hányféle pizza fog készülni?  Ebből mennyi lesz gluténmentes?

Nyitáskor egyedülállóan 20 különféle pizza lesz a választékban, persze ezt idővel szeretnénk majd bővíteni. Ez mind gluténmentes, a normál pizzáknál több lesz a választék.

A laktózérzékenyek és tejfehérje allergiások is kérhetnek olyan pizzát amit tudnak fogyasztani, azaz lesznek-e allergén mentes (tejmentes, laktózmentes, stb.) változatok is?

Tésztáink NEM TARTALMAZNAK tejet!! Ez az egyik fontos információ tehát laktózérzékenyek is fogyaszthatják. Lesz lehetőség növényi alapú sajt alternatívával is érni a GM pizzát így a sajtról ízélményéről sem kell lemondani! 🙂

Hova fogtok kiszállítani?

Az új budapesti pizzéria Budapest belvárosába az V. VI. VII és VIII. kerületbe vállal kiszállítás.  Későbbi  ez reményeink szerint bővülni fog.

Hol található meg a Pizza Monkey?

Budapest Szeged
Telefon: +36-30/222-1000 +36-30-222-5000
Nyitvatartás: 11:00-22:50
(online már 10:00-kor leadhatja a rendelését
de a konyha 11:00-kor nyit)
11:00 – 23:00
Cím: Budapest, VII. Nefelejcs utca 51.
Parkolás: az utcán a Pizza Monkey Budapest előtt.
Szeged-Rókus
Szeged
Facebook facebook.com/pizzamonkeybudapest facebook.com/pizzamonkeyszeged

2016. december 1.

 

Pizza Monkey gluténmentes pizza rendelés

gluténmentes pizzás doboz pizza monkey

Ilyen a gluténmentes pizza doboza

 , , ,