Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

A jó kenyér titka – Meghívó

gluténmentes kenyérSzeretném felhívni olvasóink figyelmét egy az Akadémiai Kiadó által a Magyar Tudományos Akadémián megrendeződő eseményre, melynek címe: A búza az emberiség alap-élelmiszere.
Igaz ez a gluténérzékenyekre korlátozottan igaz, hiszen a búza önmagában ugyan tiltott a gluténmentes étrendben, de létezik például gluténmentes búzakeményítő, amit viszont gluténérzékenyként is használhatunk.

időpont: 2017. november 7. – kedd – , 19:30 óra
helyszín: MTA Székház, Kisterem
1051 Budapest, Széchenyi István tér 9.
program: Az esemény egy olyan nyilvános pódiumbeszélgetés lesz, ahol szakértők fejtik ki olyan témákban a véleményüket, mint:

  1. A mai kenyér van-e olyan tápláló és egészséges, mint nagyszüleink idejében?
  2. Mitől jó a jó kenyér: ha teljes kiőrlésű? Ha kovásszal készült? Ha bio?
  3. Mik azok a funkcionális élelmiszerek és mire jók? Készülnek már búzából is funkcionális élelmiszerek?
  4. Gluténmentes kenyér: miért van rá szükség? Ez is finom?

A rendezvényen a részvétel ingyenes, de a terem korlátozott befogadóképessége miatt regisztrációhoz kötött.

A rendezvény weboldala itt érhető el: http://mta.hu/esemenynaptar/2017-11-07-buza-az-emberiseg-alap-elelmiszere-nyilvanos-podiumbeszelgetes-1635

 

 

 ,