Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Karácsonyi party

Horváth Éva – Vica letesztelte rovatunk háziasszonya így rendez karácsonyi partyt

Mint minden évben, idén is összeültünk a barátnőimmel és megtartottuk az éves karácsonyi partynkat. Szokás ilyenkor, hogy mindenki készít valamit és egy “batyubuli”-t tartunk.

Mostanában igyekszünk odafigyelni arra, hogy mit eszünk, ezért is készítettem idén ezt az egészséges karácsonyfát.

gluténmentes karácsonyi party1

A képen látható, hogy miből is állt: uborka, mandarin, alma, kiwi, paradicsom, mozzarella és a teteje egy camambert csillag lett. Szerencsére hatalmas sikert arattam vele 🙂

A tavalyi mézeskalács muffinok idén is az asztalra kerültek, annyi változtatással, hogy cukormázat készítettem a tetejére (ennyi édesség belefér).


Kapcsolódó receptek:

Mézeskalácsos gluténmentes cupcake
Mézeskalácsos gluténmentes cupcake

Ha esetleg karácsonykor váratlan vendégek toppannak be, nem gond, mert villám gyorsan elkészíthetjük ezt a gluténmentes cupcake receptet nekik.


Kukoricalisztes tortilla chips és házi készítésű kapros-tejfölös mártogatós is előkerült az est folyamán és mindezt forralt borral kísértük.

Másnap a vőlegényemmel egy bekuckózós estét töltöttünk el, amihez a Dr. Oetker Choco-Choco forró csoki italporból készítettem magunknak forró csokit tejszínhabbal (növényi eredetű) és néhány darab pille cukorral szórtam meg 🙂

gluténmentes karácsonyi party