psyllium rost (útifűmaghéj)

Egyik legismertebb növényi rost a Psyllium husk (útifűmaghéj/Fiber Husk), amelynek több, mint 80%-a élelmi rost.
A psyllium az egyik legjobb sikérhelyettesítő, amivel a gluténmentes tészták gyúrhatóvá, formálhatóvá tehetőek. A tészta megfelelő állományának elérése mellett az emésztőrendszerünk működésére is pozitív hatással bír.
1-2 kávéskanál psylliumot célszerű körülbelül 2 dl folyadékban elkeverni, és ez után a tésztához keverni. Az útifűmaghéj önállóan levesek, főzelékek sűrítésére is alkalmas, azonban íze meghatározó, célszerű fokozatosan beépíteni az étrendbe.
Gluténmentes receptek a sikérhelyettesítő útifűmaghéjjal.

Gluténmentes palacsinta köles – hajdina – kukoricaliszt keverékből, házi szilvatöltelékkel
2014. október 11.Sok gluténmentes palacsintareceptet találni, mi azonban szeretnénk bemutatni egy újabb változatot. A recept fejlesztésének célja, az újonnan bemutatott gluténmentes alapanyagok használatának népszerűsítése, valamint a... Bővebben

Gluténmentes kakaós csiga alternatív lisztekkel és sikérhelyettesítővel
2014. szeptember 30.Sikérhelyettesítőkkel való első kísérletezésünk eredménye ez a fantasztikus kakaós csiga lett, mely különleges összetevőinek köszönhetően nem csak érzékszerveinknek kedvez, hanem emésztőrendszerünknek is. Bővebben