Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Rövid ismertető a gluténérzékenységről – támogatók

A XIII. Szegedi Gluténmentes Nap alkalmából készítettünk egy rövid információs anyagot a cöliákiáról.

A kiadványt anno 4.000 példányban készítettük el, amelyek nyomdai költségéhez számos partnerünk hozzájárult, amelyet ezúton is köszönünk.

  • 2016. májusában II. javított kiadás 6.000 példányban jelent meg.
  • 2017. júniusban a III. kiadás 10.000 példányban jelent meg.

A kiadványt háziorvosok, dietetikusok, gasztroenterológusok, LÉOE tagszervek, iskolák és magánszemélyek is igényelték.

tajékoztató a cöliákiáról

Tájékoztató füzet a gluténérzékenységről (PDF)

A tájékoztató füzet szabadon letölthető és terjeszthető. Szeretné terjeszteni a nyomtatott változatot? Igényeljen itt és postázunk!

A tájékoztató kiadvány megjelenését támogatták:

Az Alpro márka piacvezető szerepet tölt be Magyarországon a növényi alapú italok, desszertek és joghurtalternatívák piacán.

Alpro laktóz- és gluténmentes termékekAz Alpro termékei olyan egészséges alapanyagokból készülnek, melyek mindegyike telis tele van értékes tápanyagokkal, frissességgel és finom ízzel. Többek között a mandula, mogyoró, kókusz, rizs vagy szója.

Az Alpro termékei tökéletes kísérői egy tál müzlinek, egy gyümölcsös turmixnak, esetleg egy finom zabkásának. Tökéletes választás a nap bármely szakaszában.

Az Alpro termékek 100%-ban növényi alapúak, természetesen laktóz-, és gluténmentesek*. Könnyen emészthetőek, és alacsony kalóriatartalmúak. Számos terméke hozzáadott cukrot nem, csak természetesen előforduló cukrokat tartalmaz.

*= Kivéve a Zabital.

Schär gluténmentes termékekSchär gluténmentes termékek.jpg

A Schär az egyik piacvezető márka gluténmentes termék piacán ahol már 30 éve van jelen. A Schär székhelye Észak-Olaszországban található, közel a svájci és osztrák határhoz.

A Schär a gluténérzékenyek (cöliákiások, vagy közismert néven lisztérzékenyek)  által fogyasztható kenyerek, pékáruk, tészták, sütemények, sőt mélyhűtött panírozott gluténmentes termékek széles választékát is kínálja.

A Schär sokat tesz a cöliákiás betegekért. Kutatásokat támogat, folyamatosan új gluténmentes termékeket fejleszt és az újonnan diagnosztizált betegek részére ingyenes próbacsomagot is biztosít.

Hunorganic Kft. – gluténmentes termékek gyártója

Hunorganic Kft – It’s Us,  Mimen, Naturbit, Gliadino,  gluténmentes lisztkeverékek, száraztészták, kekszek, védőgázas pékáruk gyártója www.dietavonal.hu

Mester Család – gluténmentes termékek gyártója és a Diétázók Boltja hálózat üzemeltetője

Mester Család logoA Mester Család termékeit minden gluténmentesen diétázó ismeri, hiszen az egyik legnagyobb múlttal rendelkező hazai gyártó. A család személyes érintettsége indította el a két tulajdonos vegyészmérnököt a biztonságos és finom gluténmentes lisztkeverékek, sütemények  kifejlesztésére és gyártására.

A Mester Család funkcionális lisztkeverékeket gyárt, mindent az adott célra optimalizált összetevőkből. Legyen az palacsinta, kenyér vagy kelt tészta – a Mester lisztek és a rajtuk található receptek használatával nem érheti csalódás.

A Mester Család számos előre csomagolt süteményt és mélyhűtött gluténmentes pékárukat is gyárt, amelyek elérhetőek a Diétázók Boltja üzletekben – ahol szakavatott és tapasztalt diétázó-eladók segítenek a vásárlóknak.

törlés

Kivitelezés

A kiadványt a Printingo Digitális Nyomda és Grafikai Stúdió gyártotta le.

Terjesztés


  • Please enter a number from 20 to 250.