Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Új partnerek a gluténmentes térképen, programajánló

Több új partnerrel bővült a gluténmentes térkép!

  1. Mester Család gluténmentes termékekMester Család – Diétázók Bolthálózat

    A Mester Család saját gyártású és kiszerelésű gluténmentes termékei mellett számos más ismert hazai és külföldi mentes terméket is forgalmaz. A Mester Család által üzemeltetett táplálékallergia üzletek többségében gluténmentes pékség is működik, ahol mélyhűtött termékeket frissen a vevők igényei szerint sütnek készre. Ezen kívül torta rendelésre is van mód.

    A Mester Család szeptemberi programjai az üzletekben

    • 09.06. szombat 10 órától a debreceni boltban Születésnapi Sütés
    • 09.12. péntek 10 órától budapesti boltunkban sütőnap, kelt kalács és pogácsa sütés
    • 09.13. szombat 10 órától a zalaegerszegi csoporttal közös sütés
    • 09.19. péntek miskolci boltunkban szülinapi sütés és tortaevés
    • 09.20. szombat Pizzasütés a veszprémi csoporttal, még várjuk a megerősítést.
    • 09.26. péntek 10 órától sütőbemutató a budapesti boltban

    A bemutatók menete a következő:

    Mindig van ott helyben, a kezdésre sütött péksütemény, welcome drink helyett. A bemutató során a résztvevők megkapják a recepteket, hogy mi készül, végigkövetik a megvalósítást. Közben aki szeretné, kinyújthatja a tésztát, mindenki megérintheti a nyers tésztát, hogy milyen az állaga és aki tartja a bemutatót, elmondja, hogy melyek a leggyakoribb hibák, mire kell ügyelni.
    Ezután a sütőben készre sütjük a süteményt/pékárut/akármit és szépen közösen a résztvevők elfogyasztják ezt. Egy alkalommal 3-4 féle recept alapján készül valami.

    Ez egyben ingyenes termék kóstoló is. Aki akarja, ezután a megfelelő lisztből otthonában el is készítheti a recepten lévő ennivalót.

  2. Synlab laborszolgáltatások - gluténérzékenység vizsgálatSynlab labordiagnisztikai hálózat bővült

    Győrben, Kaposváron és Nyíregyházán is vannak már vérvételi helyek, végeztethetnek többféle ételintolerancia vizsgálatot, cöliákia tesztet is. Tudta, hogy amennyiben cöliákiás, abban az esetben adókedvezmény illetve gyermeke után emelt összegű családi pótlék illeti meg? Ehhez azonban orvosi igazolás szükséges, amelynek alátámasztásához orvosi szakvéleményt kell csatolni.

  3. Gyógyhír Patika ahol a gyógyszerek mellett gluténmentes termékek is kaphatóakGyógyhír Patika – széles gluténmentes termékválaszték

    Budapesten a VIII. kerületben a Gyógyhír Patikában gluténmentes termékeket is meg tud vásárolni a szokásos patikai választék mellett.

 

Amennyiben Ön is szeretne felkerülni a gluténmentes térképünkre, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot!