Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

50%-al magasabb támogatás lisztérzékenyeknek – Máltán

támogatás lisztérzékenyeknek Máltán havi 45 EUR

Máltán 45 EUR / hó a támogatás lisztérzékenyeknek

A gluténérzékenység – vagy ahogy sokan még ma is ismerik lisztérzékenység – költséges betegség. A cöliákia egyetlen ma ismert kezelési módja az élethosszig tartó szigorú gluténmentes diéta. Bár vannak biztató gyógyszerkísérletek és kutatások ezek ma még nem alkalmazhatóak a gyakorlatban.

A gluténérzékenyek ezért kénytelenek speciális gluténmentes élelmiszereket, alapanyagokat vásárolni, amelyek lényegesen drágábbak, mint a hagyományos változatok. Különösen kritikus kérdés ez a kenyerek, péksütemények esetében, hiszen azok napi fogyasztási cikkek.

Magyarországon személyi adókedvezményt vehetnek igénybe az önálló keresettel rendelkező, igazoltan cöliákiás betegek. Cöliákiás gyermekek után pedig emelt összegű családi pótlék és kedvezmények igényelhetőek.

Most olvastuk a hírt, hogy 50%-al magasabb összegű utalványokat kapnak Máltán a lisztérzékenyek!

A Máltai Lisztérzékenyek Egyesülete üdvözölte a hírt, miszerint 50%-al emelték a cöliákiásoknak járó havi utalványok értékét 30 Euroról 45 Euro összegre 2016-tól. Máltán 2015. február óta működik az utalványos rendszer.

Az Máltai Lisztérzékenyek Egyesület véleménye szerint még az emelt összegű támogatás sem elegendő, hiszen becslések szerint mintegy 105 Euro összeggel magasabbak a gluténérzékenyek kényszerű kiadási a gluténmentes élelmiszerek vásárlása miatt.

Forrás:  www.independent.com.mt

Magyarországon a támogatás összege

a mindenkori minimálbér 5%-a ami 2015-ben 5.250 Ft / hónap (kb. 17 Euró) – annak aki önálló keresettel rendelkezik – illetve szociális alapon is igényelhető támogatás az Önkormányzatoktól. Máltán havonta ennek az összegnek majdnem a tripláját adják: kb. 13.905 Ft-ot / hó, ami így sem fedezi a megnövekedett kiadásokat.

Felhívjuk a figyelmet, hogy aki tagja a LÉOE-nek egy kedvezménykártyát kap, amellyel számos üzletben kedvezményesen vásárolhat.

Akciós gluténmentes termékek

Weboldalunk hetente folyamatosan szemlézi az akciós gluténmentes termékek akcióit, amelyeket havonta 2 folyamatosan frissített cikkben jeleníti meg. Érdemes tehát folyamatosan nyomon követni ezeket a cikkeket, hiszen nem ritkán 20-40%-os kedvezményekkel is kínálnak gluténmentes liszteket, kenyereket, kekszeket stb., amelyek beszerzésével jelentősen csökkenthetőek a kiadások.

Sőt még több akcióról tudunk hírt adni, hogy Ön is segíti az adatgyűjtést bejelentésével!Kapcsolódó bejegyzések:

Akciós gluténmentes termékek 2015 október második fele
Akciós gluténmentes termékek 2015 október második fele

Minden Schär gluténmentes száraz árura 25% kedvezmény! AUCHAN Glutenix akció 1 héttel meghosszabbítva a készletproblémák miatt. Frissültek a gluténmentes termék...

Emelt összegű családi pótlék jár a gluténérzékenyeknek!
Emelt összegű családi pótlék jár a gluténérzékenyeknek!

Korábbi személyi adókedvezményről szóló cikkünk kapcsán sokan érdeklődtek a gyermekek után igényelhető támogatásokról. Adószakértőnk utána járt a lehetőségeknek.

Ön igénybe veszi a gluténérzékenyeknek járó személyi adókedvezményt?
Ön igénybe veszi a gluténérzékenyeknek járó személyi adókedvezményt?

Amennyiben Ön is intolerancia miatti felszívódási zavar diagnosztizált, például gluténérzékeny, Önnek alanyi jogon jár a személyi adókedvezmény! Kérje háziorvosa igazolását...

,