Fantasztikus magkeverékes gluténmentes kenyér recepttel kapcsolatos
Kelt:2015.06.04 / Utolsó módosítás: 2015.07.04Nagyon tetszik a Fantasztikus magkeverékes gluténmentes kenyér receptje, szeretném kipróbálni, de pillanatnyilag kukoricát – így kukorica lisztet – sem ehetek.
Az érdekelne, hogy mivel lehetne helyettesíteni a kukoricalisztet ebben a receptben, és azt milyen mennyiségben használjam.
Előre is köszönöm.
Kedves Kérdező!
A receptben található 200 g kukoricalisztet én 100 g burgonyalisztre és 100 g fehér rizslisztre cserélném, vagy növelném a kölesliszt mennyiségét 200 g-ra és fehér rizsliszttel pótolnám ki a hiányzó szárazanyag mennyiséget (130 g).
Jó sütést kívánok, remélem ízleni fog a kenyér!
Kíváncsian várjuk az eredményt.
Üdvözlettel,
Dékei Zóra, dietetikus
Kedves Zóra!
Tegnap megsütöttem végre a fantasztikus magkeverékes kenyeret!
A nevéhez méltón fantasztikusan sikerült ! Tökéletes lett, még a nehezen kezelhető gázsütőmben sütve is. Nagyon finom ízű, ropogós héjú lett, igazi kenyér illat lengedezett a lakásban miközben sült. Az utóbbi időben sütöttem már különböző gluténmentes kenyereket, de mindegyik rossz ízű, szinte ehetetlen volt, pedig hasonló alapanyagokból készült.Ennek a receptnek az arányai is nagyon jók és a magvak is finomítják. Teljesen megsült a belseje is, a receptben leírt idő alatt. A férjem azt mondta, hogy ez a kenyérke bizony neki is jó lenne.
Mivel én most nem ehetek kukoricalisztet, így tanácsodra rizsliszttel (barna rizsliszt) váltottam ki, és kölespehely helyett burgonyapelyhet tettem bele, mert az volt itthon.
A többi összetevőt változatlanul hagytam és egy egész éjszakán át kelesztettem és a recept előírása szerint megsütöttem.Nagyon köszönöm ezt a fantasztikus receptet, melegen ajánlom mindenkinek.
Üdvözlettel: