Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Akciós allergia tesztek 20% kedvezménnyel (x)

Most kaptunk az alább beidézett hírlevelet partnerünktől a Synlab laborhálózattól, ahol kifejezetten cöliákia és laktóz-intolerancia vizsgálatok mellett számos más étel-intolerancia és táplálékallergia és egyéb laborvizsgálatot lehet elvégeztetni.

Most az allergia vizsgálatokat érdemes megnézni:

Synlab laborszolgáltatások - gluténérzékenység vizsgálatŐszi akció a synlab magán vérvételi helyein!  Komplex allergia kivizsgálás 20% kedvezménnyel!

Az akció időtartama 2015. november 1. – 2016. január 31.

Allergén specifikus IgE vizsgálat – az első lépés az allergia diagnosztikában!

Az allergiával kapcsolatos megbetegedések száma folyamatosan emelkedett az elmúlt 20 évben, így ma már korunk egyik népbetegségének számít. A gyermekektől kezdve az idősebb korosztályig bárkit érinthet, változatos klinikai tüneteket okozva sokak életét keseríti meg, akadályozva a normális életvitelt és jelentősen rontva az életminőséget.
Az immunrendszer kóros reakcióját kiváltó molekulák többféle úton is bejuthatnak szervezetünkbe.
A levegővel terjedő allergének számos légúti panasz és betegség forrásának tekinthetők, az allergén eliminálása a páciens környezetéből igen nehéz. Inhalatív 20-as allergia panelünk a legtöbb légúti allergiás megbetegedésért felelős anyag kiszűrésére alkalmas, kezdve a levegőben szezonálisan előforduló allergénektől az egész évben jelenlévőkig.

Az étkezések során a szervezetbe kerülő allergének gyakran emésztőszervi, légzőszervi, vagy bőrgyógyászati panaszokat okoznak, de akár életveszélyes állapotot is előidézhetnek. Nutritív 20-as allergia panelünk a leggyakrabban fogyasztott élelmiszerekben előforduló allergének kiszűrésére használható.

Gyermekeknél a táplálékallergiák 90%-át a

  • tej
  • tojás
  • liszt
  • mogyoró
  • szója
  • csonthéjasok

teszik ki.
Légúti allergiák ebben a korosztályban szintén előfordulnak, ahogy a felnőtteknél is. Vegyes inhalatív-nutritív panelünk segít kiszűrni azokat az összetevőket, amelyek leginkább felelősek a fiatalabb korosztály allergiás megbetegedéseiért.

Természetesen ez a panel hasznos lehet olyan felnőttek számára is, akik a leggyakoribb légúti és táplálkozási allergének szűrésére keresnek kedvező árú vizsgálati lehetőséget.

Őszi akciónk keretében most mindhárom allergia panelünk 20% kedvezménnyel érhető el, egyenként 5600 Ft-os áron!

Allergia paneleink részletes összetételét megtalálja itt.

Molekuláris (komponens alapú) allergia vizsgálatok – a legkorszerűbb, mélyreható elemzés allergológiai szakvéleménnyel!

A módszer lehetővé teszi a betegség súlyosságának pontos megítélését, meghatározható, hogy mennyire szigorú diétára van szükség (például az ételféleség hőkezelve fogyasztható-e), a felesleges kezelések/diéták elhagyhatóvá válnak, tervezhetővé válik az immunterápia, a „high risk” csoportba sorolt allergének esetén pedig a páciens felkészíthető az életveszélyes anafilaxiás reakció megelőzésére, kivédésére is.

A hagyományos allergén specifikus IgE meghatározáson alapuló módszerek nagyon hasznosak annak felismerésében, hogy a panaszok allergiás eredetűek-e, segítségükkel azonosítható, hogy milyen allergén, vagy allergének állnak a tünetek hátterében. Ha ez sikeresen megtörtént, a következő lépést diagnosztikai vonalon a molekuláris allergia tesztek jelentik. Ezzel a világszerte új módszerrel ugyanis az is feltérképezhető, hogy az allergén melyik összetevője, részegysége áll a szenzibilizáció hátterében. Ez a plusz információ lehetővé teszi az allergiák további, mélyreható elemzését: elkülöníthetővé válnak a fokozott rizikójú „high risk” és az enyhébb tüneteket okozó „low risk” allergiák, valamint differenciálhatók a keresztallergiák is.
Annak ismerete, hogy az allergiát az allergén melyik komponense okozza, alapvetően fontos a páciens számára! Ha ugyanis a komponens magas kockázatú, akkor az allergén teljes kerülése indokolt, míg alacsony kockázatú összetevő esetén a tiltás nem ennyire szigorú. Ez pedig lényeges könnyebbséget jelenthet az allergiás panaszoktól szenvedő páciens számára életvitelének alakítása szempontjából.

Most valamennyi molekuláris allergia panelünk bevezető áron, 20%-os kedvezménnyel vehető igénybe!

További részleteket a molekuláris allergiáról itt olvashat.

Allergiás megbetegedés gyanúja esetén ne halogassa a kivizsgálást, hogy a mielőbbi, adekvát kezelés megkezdődhessen. Molekuláris allergia leleteinket allergológiai szakvéleménnyel együtt adjuk ki.

synlab Hungary Kft.

TIPP:

Javasoljuk, hogy amennyiben még nem diagnosztizált (cöliákiás és / vagy laktózintoleranciás) érdeklődjön a kifejezetten cöliákia panel és a genetikai laktózérzékenység vizsgálat felől is. Ez utóbbi alapján ha igazolt a laktózintolerancia adókedvezmény vehető igénybe. Felhívjuk a figyelmet, hogy cöliákia vizsgálat ellőtt megkezdett gluténmentes diéta téves diagnózishoz vezethet, ezért egyeztessen erről a laborral / kezelőorvosával!

Országosan több vérvételi helyük is van:Kapcsolódó bejegyzések:

2015. november gluténmentes termék akciók
2015. november gluténmentes termék akciók

2015. novemberi gluténmentes termék akciók - sok új akcióval frissült az akciós lista. Gluténmenets Mikulás desszert, Alpro növényi italok, kölesgolyó...

Gluténérzékenység vizsgálat akciós csomagban (x)
Gluténérzékenység vizsgálat akciós csomagban (x)

Ha eddig nem vette a fáradtságot, hogy utánajárjon miért puffad, most jó lehetőség erre a laktóz- és gluténérzékenység vizsgálat akciós...

Emelt összegű családi pótlék jár a gluténérzékenyeknek!
Emelt összegű családi pótlék jár a gluténérzékenyeknek!

Korábbi személyi adókedvezményről szóló cikkünk kapcsán sokan érdeklődtek a gyermekek után igényelhető támogatásokról. Adószakértőnk utána járt a lehetőségeknek.

Ön igénybe veszi a gluténérzékenyeknek járó személyi adókedvezményt?
Ön igénybe veszi a gluténérzékenyeknek járó személyi adókedvezményt?

Amennyiben Ön is intolerancia miatti felszívódási zavar diagnosztizált, például gluténérzékeny, Önnek alanyi jogon jár a személyi adókedvezmény! Kérje háziorvosa igazolását...

, ,