Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Gluténérzékenység vizsgálat akciós csomagban (x)

Synlab laborszolgáltatások - gluténérzékenység vizsgálatNe eméssze magát tovább!

Tavaszi akció 2015. március 30-tól június 30-ig Táplálkozással és emésztéssel kapcsolatos vizsgálatok most akár 10-23 kedvezménnyel a Synlab országos hálózatánál.
  • Akciós gluténérzékenység vizsgálat és laktóz-intolerancia vizsgálat egyszerre

    akciós gluténérzékenység vizsgálat, cöliákia teszt

    akciós gluténérzékenység vizsgálat

    Klasszikus gasztroenterológiai tünetek (hasmenés, haspuffadás) jelentkezése esetén érdemes gondolni a cöliákiára (lisztérzékenység) és a laktózintoleranciára (tejcukor-érzékenység), mely betegségek a lakosság jelentős részét érintik. Míg a cöliákia a népesség mintegy 1%-nál fordul elő, addig a laktózintolerancia gyakorisága ennél jóval nagyobb, 20-30%-os!
    A két betegség együttes jelenléte sem ritka, cöliákiás betegnél a laktózintolerancia nagy eséllyel másodlagosan is kialakulhat. Típusosan mindkét kórkép emésztőszervi panaszokat okoz, a cöliákia azonban ettől eltérő formában is megjelenhet, emiatt diagnosztikája nehézségbe ütközhet.

    A cöliákia és laktózintolerancia egyaránt szerepel azon betegségek között, melyek után – orvosilag igazolt esetben – személyi adókedvezményt lehet igénybe venni. Ezt a 49/2009. (XII. 29.) EüM rendelet szabályozza. (Az adókedvezmény mértéke: 2015-ben 5.250 Ft. Egyszerre csak egy betegségre vehető igénybe, még akkor is ha mindkét betegség igazolható.)

    Cöliákia (szöveti transzglutamináz elleni IgA és IgG) és laktózintolerancia laboratóriumi vizsgálata 9.000 Ft helyett – most több mint 20% kedvezménnyel – 6.990 Ft

    A cöliákia és a laktóz-intolerancia is lehet családon belül halmozódó betegség! Érdemes családtagjait is kivizsgálgatni, ha a családban valakiről kiderül, hogy érintett.

  • Nem mindenki ehet meg bármit! – Táplálékintolerancia vizsgálat

    Felmérések szerint az európai felnőtt lakosság legalább 15-30%-ának van valamilyen táplálékkal szemben intoleranciája.
    A betegség felismerését nehézzé teszi, hogy a tünetek sokszor az étkezés után csak órákkal, vagy napokkal később jelentkeznek. A típusos, emésztőszervi tünetek mellett az ételintolerancia megjelenhet számos egyéb formában, pl. fejfájás, bőrelváltozások, légúti problémák, nem gennyes középfülgyulladás, ízületi panaszok, fokozott fertőzési hajlam, krónikus fáradtság, vagy akár depresszió képében is. Ilyen panaszok esetén is érdemes gondolni a táplálékintolerancia lehetőségére, és célszerű egy kivizsgálással megbizonyosodni arról, hogy nem ez áll-e a tünetek hátterében.

    46 féle táplálék elleni specifikus IgG ellenanyag vizsgálata 20.000 Ft helyett – most 10% kedvezménnyel – 17.990 Ft

    Mi az a 46 féle vizsgálat?
    alma, bárányhús, dió, brokkoli, burgonya, búza, csirkehús, dinnyemix, dió, durum búza, édesvizi hal mix, élesztő, fehér hal mix, fekete ribizli, fokhagyma, földimogyoró, földieper, glutén, gomba, grapefruit, gyömbér, kakaóbab, káposzta, kesudió, kukorica, mandula, marhahús, narancs és citrom. olajbogyó, paprika, paradicsom, póréhagyma, rák és kagylómix, rizs, rozs, sárgarépa, sertéshús, szójabab, tea, tehéntej, tojás, tonhal, uborka, zab, zeller, zöldségmix.

  • További kedvezményes szűrővizsgálatok:

    • GastroPanel vizsgálat vizsgálat 13.000 Ft helyett – most több mint 23% kedvezménnyel – 9.990 Ft
    • Egészséges bélműködés szűrővizsgálat 15.810 Ft helyett – most közel 20% kedvezménnyel – 12.990 Ft

Időpont egyeztetés és részletes felvilágosítás a Synlab laborhálózat telefonszámán kérhető:

 

 




Kapcsolódó bejegyzések:

Akciós allergia tesztek 20% kedvezménnyel (x)
Akciós allergia tesztek 20% kedvezménnyel (x)

A Synlab laborhálózat őszi akciója keretében 20% kedvezmény allergia vizsgálatokra, Új vizsgálati módszer: Molekuláris (komponens alapú) allergia vizsgálatok amely lehetővé...

Budapesten új gluténmentes pékség nyílik április 3-án
Budapesten új gluténmentes pékség nyílik április 3-án

Új gluténmentes pékség nyílik Budán a Fény utcában. Free kézműves gluténmentes pékség. Nyitás: 2015. április 3.

Emelt összegű családi pótlék jár a gluténérzékenyeknek!
Emelt összegű családi pótlék jár a gluténérzékenyeknek!

Korábbi személyi adókedvezményről szóló cikkünk kapcsán sokan érdeklődtek a gyermekek után igényelhető támogatásokról. Adószakértőnk utána járt a lehetőségeknek.

Ön igénybe veszi a gluténérzékenyeknek járó személyi adókedvezményt?
Ön igénybe veszi a gluténérzékenyeknek járó személyi adókedvezményt?

Amennyiben Ön is intolerancia miatti felszívódási zavar diagnosztizált, például gluténérzékeny, Önnek alanyi jogon jár a személyi adókedvezmény! Kérje háziorvosa igazolását...