Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Kezdőlap / kategória: "glutén"

glutén

Ok nélkül ne hagyjuk el a glutént az étrendünkből!

Ok nélkül ne hagyjuk el a glutént az étrendünkből!


Aki cöliákiás (gluténérzékeny, lisztérzékeny) annak nincs választási lehetősége, a betegségének a gyógyszere a gluténmentes diéta. De vajon, hasznos-e diétázni, annak aki nem gluténérzékeny? ... Bővebben
Vírusfertőzés is kiválthatja a cöliákiát?

Vírusfertőzés is kiválthatja a cöliákiát?


Egy új kutatás szerint a cöliákia (gluténérzékenység, lisztérzékenység) kialakulásában egy egyszerű vírusfertőzés lehet a betegség kialakulásának a kulcsa. Bővebben
Az NCGS-es betegeknek csak a harmada a gluténra érzékeny valójában?

Az NCGS-es betegeknek csak a harmada a gluténra érzékeny valójában?


Randomizált klinikai tanulmány: glutén által ismételten előidézett tünetek a nem cöliákiás gluténérzékenység (NCGS) klinikai kritériumaiba beleillő betegek csupán egy kis részénél jelentkeznek. Bővebben
Talán nem is a glutén áll az NCGS hátterében?

Talán nem is a glutén áll az NCGS hátterében?


Hoppá! Talán nem is a glutén okozza az NCGS azaz a Nem Cöliákiás Glutén Szenzitivitás tüneteit? A búza gluténtartalma nem változott jelentősen az... Bővebben
Megvehető a betegségtudat! Pedig nem kell félni a gluténtől!

Megvehető a betegségtudat! Pedig nem kell félni a gluténtől!


Felkapott a gluténérzékenység témája, mint betegség, holott igazából a cöliákia nem egy szimpla glutén elleni érzékenység! Nem kell félni a gluténtől. Bővebben
Mi az a glutén?

Mi az a glutén?


A glutén két fehérje, a gliadin és a glutenin keveréke, amely gliadin tartalma a kiváltó oka, a cöliákia – gluténérzékenység betegségnek. Bővebben