Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Glutenfree sweet-shop tour 2. – gluténmentes édességek

Horváth Éva – a Vica letesztelte rovatunk háziasszonya októberben újból gluténmentes édességek terén folytatott teszteket előző havi távol-keleti túrája után, ahol nem feltétlenül kellemes élményeket szerzett…

Lássuk Vica élménybeszámolóit – Glutenfree sweet-shop tour 2.

Édesszájúak, ismét ti jöttök! Az első résznek nagy sikere volt, így nem volt kérdés, hogy ez a túra is folytatódni fog. Íme a második része, ahol ismét két helyet mutatok be Nektek!

Go – Free Bar – Belga gofrik Budapesten

Az édesség túrám következő állomása a Go – Free Bar volt. Nem saját ötlet volt, én nem is hallottam még erről a helyről korábban, de az egyik gluténérzékeny vívó barátnőm egyik este küldött egy képet, amin két lány gofrit majszol és alatta az aláírás, hogy próbáljuk ki az új glutén- és laktózmentes gofrijukat. Meglehetősen kívánós tudok lenni, most is így történt és hívtam is a legjobb barátnőmet, hogy találkozhatunk-e a Go – Free Barban, ugyanis sürgős tesztelni valóm akadt.

Másnap böngésztem is a honlapjukat, ahol a glutén- és laktózmentes gofrit sehol se említették, de biztos voltam a dolgomban, így el is látogattunk hozzájuk. A hely számomra meglepően picike volt, de az emeleten kényelmesen le lehet ülni. A pultban álló férfinak jeleztem a gluténérzékenységemet, de ő ezt csak annyival kommentálta, hogy menjünk fel az emeletre, majd hozza, ha készen vannak.

Őszintén szólva kicsit izgultam. Kb. tíz perc elteltével meg is érkeztek a gofrik, az enyém gluténmentes alap (látszódott a tésztán, hogy másmilyen mint barátnőmé) vanília fagyi és M&M’S cukorka. Hááát, a honlapra feltöltött képek sokkal szebbek voltak, mint amit kaptam… de ízre jó volt és szerencsére bajom se lett tőle.

laktóz- és gluténmentes gofri - go-free Budapest

Finom volt és tüneteket sem okozott! Go – Free Bar laktóz- és gluténmentes gofrija

A végén amikor fizettünk, kérdezték tőlem, hogy milyen volt a gofrim és mondták, hogy most vezették be ezt az újítást. Biztattam őket, hogy figyeljenek oda és hogy nagyon jó ötlet! 🙂

A Glutenfree sweet-shop tour negyedik állomása Vica számára is meglepetés volt. A következő oldalon Noir Chocobar tesztje. Tovább!Kapcsolódó bejegyzések:

Glutenfree sweet-shop tour 3. - gluténmentes sütemények tesztje
Glutenfree sweet-shop tour 3. – gluténmentes sütemények tesztje

Vica a glutenfree tour rovatunk ötletgazdája és háziasszonya két újabb cukrászdát tesztelt le. A gluténmentes sütemények tesztje ezúttal sikeres volt.:)...

Egy kis távol kelet… Gluténmentesek-e a távol-keleti éttermek?
Egy kis távol kelet… Gluténmentesek-e a távol-keleti éttermek?

Vajon gluténmentesek a távol-keleti éttermek konyhái? Vica glutenfree-tour rovatában 2 távol-keleti konyhát tesztelt. Vajon mik a tapasztalatok?

Glutenfree hamburger tour 5. - gluténmentes hamburgerek tesztje
Glutenfree hamburger tour 5. – gluténmentes hamburgerek tesztje

Elértünk gluténmentes hamburgerek és hamburgerezők tesztjének 5. állomásához. Vica Glutenfree hamburger tour cikkei hiperérzékenyeknek kötelező olvasmányok!

Glutenfree sweet-shop tour 1 - gluténmentes édesség lelőhelyek
Glutenfree sweet-shop tour 1 – gluténmentes édesség lelőhelyek

Gluténmentes édesség lelőhelyeket tesztelt Vica. Ismerjen meg 2 helyet egy különleges fagyizót és egy kávézót, ahol gluténmentes süteményeket is tartanak...

, ,