Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Gluténmentesen is ízes élet (x)

Korunk egyik népbetegsége a glutén-intolerancia (cöliákia), ismertebb nevén lisztérzékenység: az érintettek száma folyamatosan növekszik hazánkban. Jelentős részük sok esetben nem is tudja, hogy ez áll egészségügyi problémáinak hátterében, mások pedig diagnosztizáltan érintettek a témában. A problémára reagált az élelmiszeripar is, hiszen számos étel készül már a speciális táplálkozási igényű fogyasztóknak, de a gyakorlat azt mutatja, hogy legnagyobb kihívást a búzaliszttel készült pékárukat kiváltása jelenti.

A gluténmentes kenyér, mely finom is

Az előre csomagolt kenyerek korában még inkább felértékelődtek a friss, puha, de mégis ropogós héjú, ízükben és textúrájukban is a hagyományos liszttel készített verziók világát visszahozó gluténmentes kenyerek, kalácsok, zsemlék és egyéb finomságok.

2013-ban, egy kis garázsból indult el az álom, melyet Frátrik Orsolya dédelgetett és vált valóra azóta is nap, mint nap. Az évek alatt folyamatos termékfejlesztések, tesztelések és kóstolások zajlottak, hogy minél finomabb, ám mégis a cöliákiások számára is jó ízűen fogyasztható gluténmentes péksüteményekkel bővüljön a színes termékpaletta. Tervei megvalósításában idővel segítője is akadt: Kiss Mona gasztroblogger maga is személyesen érintett a témában, egykor vásárlóként tért be a Tündér Tanyára, mára azonban Orsi termékfejleszőjeként és tanácsadójaként a csapat oszlopos tagja.

A kenyéren túl a kelt tésztáig

Első körben a kenyéren, a kiflin és a zsemlén volt a fókusz, ám ahogyan a cég fejlődött, növekedett, úgy kezdett a termékkínálat, valamint a vásárlók száma is folyamatosan nőtt. A vevők őszinte és építő jellegű visszajelzései nagyon fontosak Orsi számára, hiszen így első kézből megtudja, hogy mit ennének szívesen a kedves vásárlói.

Méltán büszke egyre növekvő csapatára és arra is, hogy a Gluténmentes Tündér Manna termékek közül a Kredenc Kenyér 2020-ban elnyerte az M-Mentes díjat, mely az ország egyik legjelentősebb szakmai mentes versenye.

Gluténmentes pékség és mintaboltok

A kis garázs mára a múlté, hisz a Tündér Manna székhelye átköltözött a 17. kerületbe, ahol egy 180 m² -es üzemben gyártják a prémium kategóriás mentes pékárukat, melyek minőségi alapanyagokból készülnek.

Az üzem természetesen gluténmentes, tehát semmilyen keresztszennyeződés nem érheti az élelmiszereket. Orsi célja a kezdetektől fogva az, hogy ugyanolyan jóízűen fogyasszák a Gluténmentes Tündér Manna pékárukat, mint ahogy régen szerették a búzás verziót. Törekvései és fejlesztései biztos sikerrel járnak, hiszen a vásárlók nagy örömmel mesélik, milyen finomak a termékek, a család nem allergiás tagjai is rákaptak egy-egy termékre. Ma már a fent említett termékek mellett a leveles pékáru, bagett, és sok-sok finomság is megtalálható Orsi két boltjában.

Az Ételallergiások Kánaánjai

gluténmentes tündér manna gluténmentes pékség

Közvetlenül a Gluténmentes Tündér Manna péküzeme mellett. a 17. kerület Pesti út 41/C alatt található a mintabolt is, ahol a környékbeliek nagy örömére be tudják szerezni a számukra fontos pékárukat és egyéb mentes finomságaikat. A mintabolt azonban nem csak a kerületiek egyik kedvence, hiszen az ország számos pontjáról feljárnak vásárolni a “cölisek”, hiszen egy jó ízért érdemes messzire is elutazni.

gluténmentes szaküzlet Tündér Tanya

A 18. kerület, Üllői út 767. alatt található a Tündér Tanya- Az ételallergiások kánaánja névre keresztelt üzlet és étterem, ahol nemcsak a Gluténmentes Tündér Manna friss pékáruit lehet beszerezni, hanem a különböző, sütési-főzési alapanyagokat is. Az már csak hab a tortán, hogy mennyei mentes süteményeket, főtt ételt és napi menüt is fogyaszthat az arra betérő vendég. Ezen túlmenően pedig mentes street food ételeknek is helyet adott Orsi: hamburger, hot-dog, palacsinta egyaránt megtalálható a kínálatában, természetesen szintén mentes változatban.

AKCIÓ 2021.06.30-ig!

Hivatkozzon a glutenerzeken.hu-ra  és 10.000 Ft feletti vásárlás esetén bármelyik üzletben egy 20 dkg-os kis Kredenc kenyert kap ajándékba!

Viszonteladói hálózat

Frátrik Orsolya és a Gluténmentes Tündér Manna csapata szeretné, ha az ország minél több pontján elérhetőek lennének gluténmentes péksüteményeik, ezért folyamatosan bővítik viszonteladó partnereik listáját. Számukra a termékeket fagyasztva kínálják. Amennyiben Ön szívesen értékesítené termékeiket, vagy esetleg ismer olyan pékséget, kávézót, éttermet, szállodát, büfét, vagy bármilyen vendéglátóhelyet, ahol szívesen kiszolgálnának egy új és rendkívül nagy számban érintett vásárlóközönséget, akkor kérjük, vegye fel velük a kapcsolatot.

Nagy igény van ezekre az élelmiszerekre, így jó befektetés színesíteni, vagy fejleszteni az ilyesfajta termékek kínálatát minden vendéglátással foglalkozó vállalkozás számára. Rengeteg ötlet van még a tarsolyban, folyamatosan zajlik a fejlesztés, hogy minél több finomsággal tudjanak kedveskedni a vevőknek és viszonteladó partnereiknek.

(x)Kapcsolódó bejegyzések:

Gluténmentes akciós lista 2021 szeptember
Gluténmentes akciós lista 2021 szeptember

Akciós gluténmentes élelmiszerek máskor? Innen indulhat! FIGYELEM: Ha az akciós gluténmentes élelmiszerek listája tartalmaz olyan terméket, ami nem gluténmentes, kérjük...

Gluténmentes akciós lista 2021 július
Gluténmentes akciós lista 2021 július

Leárazott gluténmentes termékek máskor? Innen indulhat! FIGYELEM: Ha a leárazott gluténmentes termékek listája tartalmaz olyan terméket, ami nem gluténmentes, kérjük...

Mivel mutatható ki a cöliákia? Melyik gluténérzékenység vizsgálat mikor alkalmazható?
Mivel mutatható ki a cöliákia? Melyik gluténérzékenység vizsgálat mikor alkalmazható?

Többféle módszer vizsgálati módszer létezik gluténérzékenység megállapítására. Mikor melyik gluténérzékenység vizgsálatot kell elvégezni? Mi a különbség?

A 12 legfontosabb tünet, amikor felmerül a gluténérzékenység gyanúja
A 12 legfontosabb tünet, amikor felmerül a gluténérzékenység gyanúja

12 féle gyanús tünet amit akár a cöliáka (gluténérzékenység, közismert néven lisztérzékenység) okoz. A gluténérzékenység tünetei amiket komolyan kell venni,...

, ,