Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Könyvajánló – Szeretetkonyha – 60db gluténmentes recepttel

Van valami ebben a könyvben, mégpedig rengeteg szeretet!

Légrádi IldikóLégrádi Ildikó és Kiss Mona legújabb könyvét a Szeretetkonyhát nem tudjuk másképp felvezetni, mivelhogy szó szerint ilyen.

Na de ne gondoljunk giccs parádéra, ugyanis Ildikó fejezeti bár épp a szeretetteljes családi környezetre helyezik a hangsúlyt, mégis olyan témákat is érintenek, ami kihat a majdani felnőttkorra, sok olyan hétköznapi tevékenységet, amiken keresztül közelebb kerülhetünk gyermekünkhöz.Ahogy olvassuk sorait sorra villannak be saját gyermekkorunk élményei és jövünk rá valóban mennyire meghatározták későbbi emberi kapcsolatainkat, munkánkat, motivációnkat, céljainkat.

A könyv előzménye Ildikó korábbi Szerelemkonyha című könyve, de ha ezt nem tudjuk, eszünkbe sem jutna, annyira kerek egész, olyan szépen vezet végig minket a gyermekkortól az óvoda, iskola kérdésein át egészen a házasságig. Ildikó mérnök, talán innen a jól átlátható, logikus felépítés, és többek között mentálhigiénés szakember, képi kifejezéspszichológiai szaktanácsadó, amikből következik az együttérző, empátiás megközelítés.

Kiss MonaMona korábbi könyveit is jól ismertük már, személyes érintettsége miatt gluténérzékenyek világában évek óta otthonosan mozog, tart előadásokat, tanfolyamokat a témában, zsűrizik versenyeken, termékek gyártói keresik meg, arca a Schär termékeken is visszaköszönt már.
Az ételallergia nem csak Monát, de családja több tagját is érinti, így saját bőrén tapasztalta meg mivel jár, és jött rá arra, hogy bár sok lemondást jelent, mégsem kell mindenről. Így helyezett külön figyelmet arra, hogy könyvükbe olyan receptek kerüljenek, amivel gyermekeink úton útfélen találkozhatnak, de itt kiderül, nem kell róluk alllergiásként sem lemondaniuk.

A könyvben megtalálható 60 gluténmentes recept közül néhány ízelítő:

  • kürtőskalács
  • tejbegríz
  • bounty ízű csoki
  • almafánk
  • hamis brassói
  • krokett
  • paradicsomleves

hogy csak néhányat említsünk.

Légrádi Ildikó és Kiss MonaIldikó pedig úgy áll a kérdéshez, hogy olyanok is elkészíthetik Mona ételeit, akiknek nem kell lemondaniuk a “hagyományos ételekről”, mert bátran próbálják ki, szerinte ismerkedni új receptekkel sohasem árt. Bármikor jöhet ételérzékeny a családba, a plusz tudás, az új ízek ismerete által csak többek leszünk, és bár ő nem étkezik mindig mentesen, de például desszerteket legtöbbször már tej-cukor-gluténmentesen készít, pedig még a hagyományos magyar konyha ételkészítéseit tanulta korábban, és vett is részt országos versenyen akkor.

Ildikó és Mona egy gluténmentes kisboltban ismerték meg egymást, így eszerint igaz a mondás: nincsenek véletlenek. Mi pedig örülünk a találkozásnak, hiszen a legjobbkor vehettünk kezünkbe egy ilyen könyvet. A szeretet, család, egymásra figyelés, a főzés szeretete mindig fontos igaz, de tagadhatatlanul most még inkább az lett.

Ildikó weboldala: www.boldogsagterapia.hu
Monáé: www.monakonyhaja.hu

Megvásárolható ITT
szeretetkonyhaKapcsolódó bejegyzések:

Gluténmentes akciós lista 2021 március
Gluténmentes akciós lista 2021 március

Pénztárca kímélő gluténmentes termékek máskor? Innen indulhat! FIGYELEM: Ha a pénztárca kímélő gluténmentes termékek listája tartalmazhat olyan terméket, ami nem...

Új kovászos gluténmentes kenyér lisztkeverék
Új kovászos gluténmentes kenyér lisztkeverék

Az AnnaPanni gyártója egy új kovászos gluténmentes kenyér lisztkeveréket fejlesztett ki, amelyet új termék rovatunkban szeretnénk bemutatni.

Gluténérzékenyek adókedvezményének változásai - 2021
Gluténérzékenyek adókedvezményének változásai – 2021

2021-ben jelentősen megváltozott a gluténérzékenyeknek járó adókedvezmény számítási módszere és a minimálbér emelkedésével valemennyivel több is lett.

Az év gluténmentes szaloncukrai - 2020
Az év gluténmentes szaloncukrai – 2020

Kiválasztott 2020 év gluténmentes szaloncukrai közül a az első három helyezettet. Vajon melyik lett az év gluténmentes szaloncukra?

Megjelent a 4x15 – Négy évszak receptjei ételallergiásoknak
Megjelent a 4×15 – Négy évszak receptjei ételallergiásoknak

Megjelent a 4x15 – Négy évszak receptjei ételallergiásoknak. A Kiss Monától raktárkészletről lehet dedikált példányokat rendelni, az üzletekben napokon belül...

, , , ,