Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Az év gluténmentes szaloncukrai – 2020

Budapest, 2020. november 19. – Idén először rendezték meg civil kezdeményezésként az Év Szaloncukra versenyt. A megmérettetésre az összes hazai gyártó meghívást kapott és szabadon dönthettek, hogy részt vesznek-e, illetve, hogy a teljes szaloncukor kínálatukból hányat indítanak el a versenyben.

A zsűrizésben az Év Szaloncukra Facebook és Instagram követői közül többeknek is lehetőséget biztosítottak a kóstolásra, de mellettük a Szeretem a csokit YouTube csatorna videós párosa a Cukorbeteg Egyesületek Országos Szövetsége, a CÖLI lisztérzékenyeket képviselő egyesület és a Nagycsaládosok Kispesti Egyesületének tagjai és vezetői is segítségére voltak a csapatnak.

A gluténmentes szaloncukrok közül is kiválasztották a három legjobbat

  1. helyezett
    Upper Bars – Belga étcsokoládéba mártott narancsos szaloncukor
    Összetevők
    : kókuszvirág cukor, étcsokoládé (kakaómassza, kakaóvaj, édesítőszer: eritritol, kakaópor, szójalecitin, természetes vanília aroma), tápiókapor,tápiókaszirup, kókuszolaj, valódi narancspor.
    Bővebben itt
  2. helyezett
    Majomkenyér – Mogyoróvajas szaloncukor
    Összetevők: Datolya paszta, földimogyorókrém (33%), eritrites étcsokoládé édesítőszerekkel (14%) [kakaómassza, édesítőszer (eritrit), kakaóvaj, emulgeálószer (napraforgó lecitinek), aroma, édesítőszer (szteviol glikozidok)], gluténmentes zabpehely, növényi zsír (kókuszzsír), étkezési só, glicerin, antioxidáns (aszkorbinsav).
    Bővebben itt
    Majomkenyér mogyoróvajas gluténmentes szaloncukor
  3. helyezett
    Szerencsi – Paleobon mogyorókrém szaloncukor
    Összetevők
    : Étcsokoládé (kakaómassza, édesítőszer: maltitol, kakaóvaj, emulgeálószer: lecitinek (napraforgó), aroma, édesítőszer: szteviol glikozidok), Mogyorókrém 45% (édesítőszer: maltitol, növényi zsírok (pálma, shea), tömegnövelő szer: oldható rost (polidextróz), pörkölt mogyoró, zsírszegény kakaópor, emulgeálószer: lecitinek (napraforgó), aroma), Kakaó szárazanyag az étcsokoládéban legalább 70%. Nyomokban tejet tartalmazhat.
    Bővebben itt
    Szerencsi paleobon mogyorókrém gluténmentes szaloncukor

Bővebben: www.azevszaloncukra.hu



Kapcsolódó bejegyzések:

Megvan a 2018. év új gluténmentes terméke díj nyertese
Megvan a 2018. év új gluténmentes terméke díj nyertese

Szakmai zsűri ítélte oda az év új gluténmentes terméke díjat 9 nevező cég 12 terméke közül a Hunorganic Kft NATURBIT...

,