Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Új gluténmentes termékek a SPAR választékban

A SPAR hálózat új gluténmentes kényelmi termékekkel bővítette a kínálatét. Ismerjük meg az új termékválasztékot!

SPAR free from gyorsfagyasztott gluténmentes szilvalekváros gombóc 300 g
SPAR free from gluténmentes gombóc

A SPAR free from gluténmentes szilvalekváros gombóc természetes alapanyagokból készül, tartósítószereket, mesterséges adalékanyagokat nem tartalmaz, és a hagyományos ízvilágot képviseli. Nem tartalmaz búzát, árpát, rozst vagy zabot még nyomokban sem, a termék előállításához kizárólag ellenőrzött, gluténmentes lisztet használnak.

Összetevők:

Ivóvíz

Szilvalekvár 20% (szilva 65%, cukor, módosított keményítő, étkezési sav: citromsav)

Keményítő

Burgonyapehely

Rizsliszt

Margarin {finomított növényi olajok és zsírok (kókusz, napraforgó, pálma, repce változó arányban), ivóvíz, étkezési só, emulgeálószerek (zsírsavak mono- és digliceridjei, zsírsavak poliglicerin-észterei), savanyúságot szabályozó anyag: citromsav}

Inulin

Bambuszrost

Tojás

Kukoricaliszt

Sűrítőanyag: nátrium-karboxi-metil-cellulóz

Étkezési só

 

Nyomokban ALLERGÉN tartalmaz(hat)

Elkészítés:
A gluténmentes szilvalekváros gombócok főzését fagyasztott állapotban kell megkezdeni bő, forrásban lévő enyhén sós vízben. Amikor feljönnek a víz felszínére a gombócok, a forralást még néhány percig folytatjuk, majd a kész gombócokat szűrőlapáttal kiszedjük, jól lecsepegtetjük és zsiradékban pirított gluténmentes zsemlemorzsába forgatjuk, porcukorral meghintve tálaljuk.

100g termék átlagos tápértéke:

Energia 774 kJ/183 kcal
Zsír 3,1 g
– amelyből telített zsírsavak 1,7 g
Szénhidrát 35 g
– amelyből cukrok 9,6 g
Rost 3,7 g
Fehérje 1,7 g

 

SPAR free from gyorsfagyasztott gluténmentes sárgabarack töltelékes gombóc 300 g

SPAR free from gluténmentes gombóc

A SPAR free from gluténmentes sárgabarack töltelékes gombóc természetes alapanyagokból készül, tartósítószereket, mesterséges adalékanyagokat nem tartalmaz, és a hagyományos ízvilágot képviseli. Nem tartalmaz búzát, árpát, rozst vagy zabot még nyomokban sem, a termék előállításához kizárólag ellenőrzött, gluténmentes lisztet használnak.

Összetevők:

Ivóvíz

Sárgabarack töltelék 20% (sárgabarack 65%, cukor, módosított keményítő, étkezési sav: citromsav)

Keményítő

Burgonyapehely

Rizsliszt

Margarin {finomított növényi olajok és zsírok (kókusz, napraforgó, pálma, repce változó arányban), ivóvíz, étkezési só, emulgeálószerek (zsírsavak mono- és digliceridjei, zsírsavak poliglicerin-észterei), savanyúságot szabályozó anyag (citromsav)}

Inulin

Bambuszrost

Tojás

Kukoricaliszt

Sűrítőanyag: nátrium-karboxi-metil-cellulóz

Étkezési só

 

Nyomokban ALLERGÉN tartalmaz(hat)

Elkészítés:

A gluténmentes sárgabarack töltelékes gombócok főzését fagyasztott állapotban kell megkezdeni bő, forrásban lévő enyhén sós vízben. Amikor feljönnek a víz felszínére a gombócok, a forralást még néhány percig folytatjuk, majd a kész gombócokat szűrőlapáttal kiszedjük, jól lecsepegtetjük és zsiradékban pirított gluténmentes zsemlemorzsába forgatjuk, porcukorral meghintve tálaljuk.

100g termék átlagos tápértéke:

Energia 747 kJ/177 kcal
Zsír 3,6 g
– amelyből telített zsírsavak 2,1 g
Szénhidrát 32 g
– amelyből cukrok 5,9 g
Fehérje 1,4 g
1,0 g

SPAR free from gyorsfagyasztott gluténmentes túrótöltelékes gombóc 300 g
SPAR free from gluténmentes túrógombóc

A SPAR free from gluténmentes túrótöltelékes gombóc természetes alapanyagokból készül, tartósítószereket, mesterséges adalékanyagokat nem tartalmaz, és a hagyományos ízvilágot képviseli. Nem tartalmaz búzát, árpát, rozst vagy zabot még nyomokban sem, a termék előállításához kizárólag ellenőrzött, gluténmentes lisztet használnak.

 

Összetevők:

Ivóvíz

Túrótöltelék 20% {50% laktózmentes tehéntúró, ivóvíz, cukor, burgonyapehely, módosított keményítő, margarin [finomított növényi olajok és zsírok (kókusz, napraforgó, pálma, repce változó arányban), ivóvíz, étkezési só, emulgeálószerek (zsírsavak mono- és digliceridjei, zsírsavak poliglicerin-észterei), savanyúságot szabályozó anyag (citromsav)], citrom ízű készítmény (csillagfürtliszt, cukor, fruktózszirup, aromák)}

Keményítő

Burgonyapehely

Rizsliszt

Margarin [finomított növényi olajok és zsírok (kókusz, napraforgó, pálma, repce változó arányban), ivóvíz, étkezési só, emulgeálószerek (zsírsavak mono- és digliceridjei, zsírsavak poliglicerin-észterei), savanyúságot szabályozó anyag (citromsav)]

Inulin

Bambuszrost

Tojás

Kukoricaliszt

Sűrítőanyag: nátrium-karboxi-metil-cellulóz

Étkezési só

 

Nyomokban ALLERGÉN tartalmaz(hat)

Elkészítés:

A gluténmentes túrótöltelékes gombócok főzését fagyasztott állapotban kell megkezdeni bő, forrásban lévő enyhén sós vízben. Amikor feljönnek a víz felszínére a gombócok, a forralást még néhány percig folytatjuk, majd a kész gombócokat szűrőlapáttal kiszedjük, jól lecsepegtetjük és zsiradékban pirított gluténmentes zsemlemorzsába forgatjuk, porcukorral meghintve tálaljuk.

 

100g termék átlagos tápértéke:

Energia 841 kJ/200 kcal
Zsír 6,5 g
– amelyből telített zsírsavak 3,7 g
Szénhidrát 28 g
– amelyből cukrok 3,4 g
Fehérje 6,3 g
1,15 g

SPAR free from gyorsfagyasztott gluténmentes bagett 200 g
SPAR free from gluténmentes bagett

A SPAR free from gluténmentes bagett természetes alapanyagokból készül, tartósítószereket, mesterséges adalékanyagokat nem tartalmaz, és a hagyományos ízvilágot képviseli. Nem tartalmaz búzát, árpát, rozst vagy zabot még nyomokban sem, a termék előállításához kizárólag ellenőrzött, gluténmentes lisztet használnak.

Összetevők:

Ivóvíz
Rizsliszt
Keményítő
Cukor
Növényi olaj (napraforgó)
Növényi rostok (burgonya, indiai útifű)
Élesztő
Étkezési só
Sűrítőanyag: hidroxipropil-metilcellulóz
Módosított keményítő

 

Elkészítés:

A gyorsfagyasztott gluténmentes készre sütött bagettet szobahőmérsékleten felengedjük.

 

100g termék átlagos tápértéke:

 

Energia 1103 kJ/261 kcal
Zsír 3,3 g
– amelyből telített zsírsavak 0,5 g
Szénhidrát 54 g
– amelyből cukrok 3,2 g
Rost 2,1 g
Fehérje 3,2 g
1,9 g

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Gluténmentes termékeket fejleszt a SPAR

Hosszú távra tervezi az együttműködését a Lisztérzékenyek Érdekképviseletének Országos Egyesülete (LÉOE) és a SPAR Magyarország, melynek keretében hazai előállítású, megbízható és ellenőrzött gluténmentes termékekkel bővül a SPAR saját márkás kínálata. 

Több tízezer magyarországi gluténérzékeny és családja életét teszi könnyebbé a Lisztérzékenyek Érdekképviseletének Országos Egyesülete és a SPAR kezdeményezése, amelynek köszönhetően a hazai fejlesztésű gluténmentes SPAR termékeken is megjelenik a nemzetközi, jól ismert védjegy, az áthúzott gabona szimbólum. Ez a védjegy a mellette megjelenő egyedi regisztrációs számmal együtt jelenti azt, hogy ezek a termékek ellenőrzöttek, megfelelnek az érvényes jogszabályoknak és az AOECS Szabványának, azaz az Európai Coeliakiás Egyesületek Szövetsége által kidolgozott szigorú követelményeknek.

A nemzetközi fejlesztésű SPAR free from termékcsalád a gluténmentes kategóriában már jó ideje rendelkezik ilyen regisztrációs számmal. Most a magyarországi előállítású élelmiszerek kapcsán – a LÉOE-vel megkötött licencszerződésnek köszönhetően – nyílt meg a lehetőség arra, hogy a SPAR a hazai gyártókkal is fejleszthessen biztonságos és ellenőrzött gluténmentes saját márkákat.

A probléma jelentőségét jelzi, hogy világszerte legalább 70 millió embert érint a glutén- vagy lisztérzékenység. Magyarországon a lakosság 1-2 százalékát érintheti a coeliakia, vagyis minden ötvenedik ember lisztérzékeny, még akkor is, ha nem tud róla.  Az autoimmun betegséget a kalászos gabonafélékben található fehérje, a glutén váltja ki a genetikailag érintett emberekben. A változatos tünetekkel, bármely életkorban jelentkező betegség nem gyógyítható, de a szigorú és élethosszig tartó gluténmentes étrenddel a tünetek mérsékelhetőek, vagy megszüntethetőek.

„A SPAR a legszélesebb fogyasztói igényeknek megfelelő, minőségi élelmiszerek fejlesztése és kereskedelme mellett kötelezte el magát. Az új saját márkás gluténmentes termékeink is úgy teszik egyszerűbbé a lisztérzékeny vásárlóink mindennapjait, hogy kedvező ár-érték aránnyal rendelkeznek, miközben garantáltan biztonságosak” – hangsúlyozta Maczelka Márk, a SPAR Magyarország kommunikációs vezetője.

A SPAR saját márkás termékei jelentős szerepet töltenek be a vállalat életében. Töretlen népszerűségük annak köszönhető, hogy a kedvezőbb ár a megszokott SPAR-minőséggel társul. Az áruházlánc mintegy 2700 saját márkás terméket tart a kínálatában, több mint húszféle márkanév alatt. Az 10. jubileumát ünneplő S-Budget termékek a kedvező árukkal, a SPAR márkatermékek bő választékukkal, a SPAR Natur*pur, a SPAR free from vagy a SPAR Vital termékek pedig speciális tulajdonságaikkal – bio minőség, glutén- vagy laktózmentesség, egészségtudatos összetétel – igyekeznek megfelelni a vásárlói elvárásoknak.Kapcsolódó bejegyzések:

Gluténmentes újdonságok
Gluténmentes újdonságok

Annak ajánljuk ezt a hírt, aki szereti a gluténmentes süteményeket. 4 új gluténmentes süti részletes adatai és rövid bemutatkozása a...

Hester’s Life - új gluténmentes müzli és granola termékek
Hester’s Life – új gluténmentes müzli és granola termékek

Egy rendezvényen futottunk össze Porkoláb Eszter dietetikussal a Hester's márka ötletgazdájával és fejlesztőjével. Ötféle gluténmentes müzli és granola részletes adatai...

Megvan a 2018. év új gluténmentes terméke díj nyertese
Megvan a 2018. év új gluténmentes terméke díj nyertese

Szakmai zsűri ítélte oda az év új gluténmentes terméke díjat 9 nevező cég 12 terméke közül a Hunorganic Kft NATURBIT...

,