Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Adóbevallás, személyi adókedvezmény gluténérzékenyeknek

Személyi adókedvezmény alanyi jogon jár a gluténérzékenyeknek is.

Személyi adókedvezmény is igényelhet!

A NAV közleménye szerint február 2-áig tölthetik ki a munkavállalók azt a dokumentumot, amelyben a munkaadót kérik meg a 2014-es adóbevallás elkészítésére. Viszont úgy is dönthetnek, hogy az adóhivatalt bízzák meg az adminisztrációval, az ehhez szükséges nyilatkozatot február közepéig kell beküldeni.

Aki csak most ismerkedik a cöliákiával talán érdekes lehet az információ :

Tudta, hogy ha Ön igazoltan cöliákiás, akkor adókedvezményt kaphat?

A saját keresettel rendelkező gluténérzékenyeknek- orvosi igazolás alapján – személyi adókedvezmény igénybevételére van módja.

Ha még nincs igazolása, akkor most szerezze be az az, ugyanis 2015-ben ez havonta 5.250,- Ft-ot jelenthet Önnek! Sőt, amennyiben, igazoltan évek óta fennáll a betegsége, de eddig nem vette igénybe a “lisztérzékenység” miatti adókedvezményt, akkor azt utólag is – 5 éven, elévülési időn belül – érvényesítheti, ami akár több százezer Forintot is jelenthet!

Korábbi cikkünkben részletesen megírtuk a tudnivalókat a személyi adókedvezménnyel és igénybevételével kapcsolatban.

Cöliákia vizsgálatra beutalhatja Önt a háziorvosa is, vagy – térítés ellenében – várólista és sorbanállás nélkül – magán úton – is elvégeztetheti a gluténérzékenység vizsgálatot.

Hol végeznek cöliákia vizsgálatot?

törlés

Jár-e emelt összegű családi pótlék gluténérzékeny gyermel után?

Igen, amennyiben gyermeke gluténérzékeny, Önt megilleti az emelt összegű családi pótlék is. Sőt azok akik emelt összegű családi pótlékra jogosultak, sok más egyéb kedvezményt is igénybe vehetnek az ingyenes tankönyvtől az utazási kedvezményig. Ezekről a korábbi cikkünkben olvashat bővebben.

Sőt, most pályázati felhívás is érvényben van. A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány az Erzsébet program keretében az egészség megőrzéséhez szükséges aktív kikapcsolódás-elősegítése érdekében a fogyatékossággal élők számára hirdetett pályázatot.Kapcsolódó bejegyzések:

Emelt összegű családi pótlék jár a gluténérzékenyeknek!
Emelt összegű családi pótlék jár a gluténérzékenyeknek!

Korábbi személyi adókedvezményről szóló cikkünk kapcsán sokan érdeklődtek a gyermekek után igényelhető támogatásokról. Adószakértőnk utána járt a lehetőségeknek.

Ön igénybe veszi a gluténérzékenyeknek járó személyi adókedvezményt?
Ön igénybe veszi a gluténérzékenyeknek járó személyi adókedvezményt?

Amennyiben Ön is intolerancia miatti felszívódási zavar diagnosztizált, például gluténérzékeny, Önnek alanyi jogon jár a személyi adókedvezmény! Kérje háziorvosa igazolását...

,