gluténmentes kenyérsütés
A gluténmentes kenyérsütés igazi kihívás, ugyanis a glutén – vagyis sikér – az ami a kenyér vázát adja, segít a kelesztésben, formálhatóvá teszi a tésztát. A gluténérzékenyek kénytelenek gluténmentes gabonafélékkel, álgabonákkal, maglisztekkel kenyeret sütni. Hasznos lehet a gluténmentes kenyérsütés során a sikérhelyettesítők használata, pl. útifűmaghéj. Nehéz jó gluténmentes kenyeret sütni, ami tényleg hasonlít a hagyományos kenyérre és még másnap is fogyasztható, mert nem szárad ki.
Programajánlók, kósoltók és a Rizsiri villámjáték nyertesei
2015. május 25.Programajánló május végére és júniusra. Kisorsoltuk a Rizsiri gluténmentes császármorzsa villámjátékunk nyerteseit. Aki nem nyert, de szeretné a terméket megkóstolni, most az Auchanban akciós.... Bővebben
Budapesten új gluténmentes pékség nyílik április 3-án
2015. március 28.Új gluténmentes pékség nyílik Budán a Fény utcában. Free kézműves gluténmentes pékség. Nyitás: 2015. április 3. Bővebben
Nutri free kenyérsütés és kóstoló a Kredenc Bolt gluténmentes pékségben
2015. március 25.2015. március 28.-án ,13:00 15:00 között gluténmentes kenyérsütés a ingyenes kóstoló a Kredenc Bolt gluténmentes pékségeben. A kóstoló alatt kedvezményes vásár. Bővebben
Ismerkedünk a sikérhelyettesítőkkel – gluténmentes tésztagyúrás a gyakorlatban
2014. október 4.Kipróbáltuk a gyakorlatban is a sikérhelyettesítőket. Vajon az almarost, guarliszt, lupinrost, psyllium, xantán közül vajon melyik válik be a legjobban a gluténmentes kakaós... Bővebben
Gondtalan üdülés a táplálékallergiásoknak Hévizen a Hotel Heliosban (x)
2014. február 21.A táplálékallergiások helyzete nem egyszerű, sok esetben az üdülésről is le kell mondaniuk, hiszen a szigorú diétát nem lehet egyik napról a másikra elhanyagolni,... Bővebben