Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Kezdőlap / kategória: "gluténmentes kenyérsütés" (  /  3 . oldal)

gluténmentes kenyérsütés

A gluténmentes kenyérsütés igazi kihívás, ugyanis a glutén – vagyis sikér – az ami a kenyér vázát adja, segít a kelesztésben, formálhatóvá teszi a tésztát. A gluténérzékenyek kénytelenek gluténmentes gabonafélékkel, álgabonákkal, maglisztekkel kenyeret sütni. Hasznos lehet a gluténmentes kenyérsütés során a sikérhelyettesítők használata, pl. útifűmaghéj. Nehéz jó gluténmentes kenyeret sütni, ami tényleg hasonlít a hagyományos kenyérre és még másnap is fogyasztható, mert nem szárad ki.

Gondtalan üdülés a táplálékallergiásoknak Hévizen a Hotel Heliosban (x)

Gondtalan üdülés a táplálékallergiásoknak Hévizen a Hotel Heliosban (x)


A táplálékallergiások helyzete nem egyszerű, sok esetben az üdülésről is le kell mondaniuk, hiszen a szigorú diétát nem lehet egyik napról a másikra elhanyagolni,... Bővebben