Glutenfree all you can eat túra – gluténmentes svédasztal
A laktóz- és gluténérzékenység sok lemondással jár, de a kezdeti nehézségek után az ember rájön, hogy nemhogy élhető az élet így is, sőt egy idő után már nem is érzi ennek az életmódnak a kiküszöbölhetetlenségét. Egyre több étterem van, ahol bátran ehetünk, figyelnek a nekünk szánt ételekre és azok tisztaságára.
De mi van a svédasztalos all you can eat éttermekkel?
Ahol egymás mellé vannak pakolva az ételek, és ahol megfordul az ember fejében a gondolat, hogy mi van, ha tényleg gluténmentes az étel, de repkednek a gluténok a levegőben? Utánajártam.
Az első ilyen étterem, amit leteszteltem a Trófea Grill Étterem (http://www.trofea.hu )volt. Régóta járunk ide, mindenféle családi rendezvénynek és párommal az évfordulós vacsoránk helyszínének is mindig a Trófeát választjuk. Ez már amolyan hagyománnyá nőtte ki magát. Többször elterveztem már, hogy ha legközelebb megyek a Trófeába, akkor fotózok és megírom az értékelést a rovathoz, de eddig mindig akkor jutott eszembe, amikor már jól laktam és egy falatot se tudnék már letuszkolni a pocakomba. Ellenben most! A páromnak is szóltam, hogy ebből az évfordulós vacsiból cikk lesz, szóval nehogy elfelejtsem. Nos, hajszálon múlott, de csak sikerült J
Szóval az apropó most évforduló volt. A kép kivételes, ő az, aki végigjárja velem a rovatban szereplő helyek java részét, legyen arca 🙂
Az asztalfoglalás során érdemes jelezni az ételérzékenységet, de nálam adódott már olyan helyzet is, hogy nem lett külön szólva előre és úgy is tudtam válogatni. Az étterembe való megérkezést követően ki szoktam nézni magamnak egy szimpatikus pincért, akit megkérdezek, hogy mit ehetek és mit nem. Vagy rögtön körbevezet és megmutogatja, hogy mi tartalmaz glutént és tejet, vagy kihívja a séfet és ő vázolja fel, hogy melyik étel mit tartalmaz. Egy szó mint száz, a felvilágosítás mindig teljes körű és hiba még nem csúszott be egyszer sem.
Az előételek közül én most (na jóó, most is) a libamájat választottam salátával és kesudióval. Ezt nem szabad kihagyni, isteni finom!
A főételek közül általában nem, vagy nagyon ritkán szoktam választani. Inkább a grill részen szoktam süttetni. A főételek közül egyébként is kevesebbet tudunk enni, hiszen a legtöbb vagy tartalmaz tejet, vagy panírozott. De itt is mindig van mit választani! A főételek közül én most a paradicsommártásos fekete kagylót választottam. Tudom, megosztóak a tengeri herkentyűk, de én imádom őket.
Desszert helyett én mindig a süttetést választom, főleg, hogy legtöbbször a gyümölcsökön kívül mást nem is igen ehetünk. A grill részen is megfelelő felvilágosítást kaphatunk a fűszerezésről és társairól, de én itt is a tengeri herkentyűket szoktam választani. Most tintahalat kértem és rákokat nyárson, de a képen lehet még látni ananászt is, amit a párom kért, hogy a desszertet még leöblítse.
Kevésnek tűnhet a képek alapján a fogyasztásom, de az igazsághoz hozzá tartozik, hogy mint ahogy az elején leírtam, hajszál híján most is el lett felejtve a fotók elkészítése, így hát legnagyobb „bánatomra” kellett egy plusz kört (t)enni. 😀
A Trófea étteremre egy rossz szavam nem lehet, a tájékoztatástól kezdve az ételekig minden kifogástalan!
Bátran ajánlom minden ételérzékeny társamnak!
Kelt:2016.11.28Kapcsolódó bejegyzések:
Glutenfree sweet-shop tour 2. – gluténmentes édességek
Édesszájúak figyelem! Glutenfree sweet-shop tour rovatunkaban Vica 2 újabb kitűnő gluténmentes édesség lelőhelyet talált, olyan helyeket amikkel minden OK volt,...
Glutenfree hamburger tour 5. – gluténmentes hamburgerek tesztje
Elértünk gluténmentes hamburgerek és hamburgerezők tesztjének 5. állomásához. Vica Glutenfree hamburger tour cikkei hiperérzékenyeknek kötelező olvasmányok!
Glutenfree pizza tour – azaz a gluténmentes pizzák tesztje
Vica most a gluténmentes pizza kínálatot vizsgálta meg. Három budapesti pizzéria pizzáját tesztelte le. Mik a tapasztalatok, melyik volt a...