Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Glutenfree pizza tour – azaz a gluténmentes pizzák tesztje

A Glutenfree hamburger tour-t egy szusszanásnyi időre felfüggesztettük, de még folytatjuk a gluténmentes hamburgerezők tesztjét, hiszen akad még bőven gluténmentes hambi a városban. Most a pizza-imádóknak kedvezünk, ugyanis januárra Budapest legjobb pizzériáját – akik gondoltak a lisztérzékenyekre is – kereste meg Vica letesztelte rovatunk háziasszonya Horváth Éva.

A GM pizza túra első állomása a Due Fratelli Ristorante&Pizzeria volt.

A házhozszállítás mellett döntöttünk a párommal. A honlapjukon található étlapon kikerestük a gluténmnetes pizzákat és kiválasztottam a Pizza Prosciutto e mais nevű pizzát. Mikor felhívtuk őket, biztosítottak arról, hogy mindenre figyelnek és súlyos lisztérzékenyként is nyugodtan fogyaszthatom az ételeiket. Megnyugodtunk és megrendeltünk két pizzát, az enyémet gluténmentesen. Cirka öt perc múlva csörgött a telefon, a pizzériából kerestek minket, amikor is közölték, hogy mégsem tudnak nekem pizzát szállítani, mert elfogytak az alapanyagok. Mondanom se kell, nagyon elkeseredtem. Másnap újra próbálkoztunk, ugyanazokat a pizzákat megrendeltük még egyszer, de első kérdésként azért feltettük, hogy ma ki tudják-e szállítani. Nos, a kiszállítást akkor vállalták, csak azt a pizzát nem, amit kinéztem.

Végülis értékelhetem pozitívan azt, hogy szóltak, hogy a gombát nem tudják „tisztán” garantálni, ezért azt inkább nem tennék rá, de valahogy inkább csak morcos lettem, hogy akkor minek hirdeti a honlapon ezt a lehetőséget, ha nem tudja biztosítani!?

Mindenesetre megrendeltük és egy óra alatt ki is hozták. A pizzám pici volt (26 cm) és nekem picit ízetlen, de egy biztos, 100%-ig gluténmentes, mert tényleg semmi bajom nem lett tőle!

Fratelli Pizzeria gluténmentes Pizza Prosciutto pizzája

Fratelli Pizzeria gluténmentes pizzája

A maga 1.700 Ft-jáért lehetne a mentes-pizza is 32 cm, de legalább gondoltak ránk és ezt értékelni kell!

A gluténmentes pizza túránk második állomása a Dr. Pizza lett.

Mondhatni kényszermegoldásként hívtuk fel őket, mert amit kinéztünk gluténmentes pizzéria, már második alkalommal is kudarcot vallott (első alkalommal nem tudtak házhoz szállítani, második alkalommal pedig nem volt alapanyaguk). Elkeseredettségemben az interneten kerestem rá a gluténmentes pizza házhozszállítás-ra és sajnos elég silány volt a felhozatal, vagy mi lakunk nagyon „rossz” helyen mert ahhoz képest, hogy viszonylag központi helyen lakunk, felénk a madár sem jár, ha gluténmentes pizza házhozszállításról van szó.

Mindenesetre egy fórumon akadtam bele a Dr. Pizzába, megnéztem a honlapot és újdonságként meg lett hirdetve a Gluténmentes Sajtos-Sonkás Pizza. Felhívtuk őket, és csupa öröm hír fogadott: először is, hogy hozzánk is kiszállítanak, a másik örömhír, hogy azért hirdetik csak ezt az egy pizzát, mert csak ezt tudják 100%-ig gluténmentesként biztosítani.

Megrendeltük, és kevesebb mint egy óra alatt ki is hozták az én mentes és a párom „sima” pizzáját. Nálam annyiban lekörözte a Due Fratelli pizzériát, hogy igaz, hogy ugyanúgy 26 cm-es pizzát kaptam, de mindezért csak 1.210 Ft-ot kértek, tartalmilag nekem többet nyújtott, finomabbnak is éreztem és megbízható is volt.

Dr. Pizza pizzéria gluténmentes pizzája

Dr. Pizza pizzéria gluténmentes pizzája

Tőlük biztosan fogok még rendelni! J

A pizza túra harmadik és egyben utolsó állomása az én személyes kedvencem, az Etna Restaurant & Pizzéria volt.

Miután kiderült rólam a lisztérzékenység, az első étterem, amit meglátogattunk az Etna volt, így tehát erről a pizzériáról már tudtam, hogy megbízható és a pizzájuk is finom.

Amikor belevágtunk a gm pizzériák keresésébe, ez az egy helyem tuti volt! Nagy öröm volt ismét ellátogatni hozzájuk. Erre a látogatásra nem készültem, nem lapozgattam a netes étlapot, mert volt már egy kedvenc pizzám, a Pizza Capricciosa.

Etna Pizzéria - gluténmentes pizza

Az Etna gluténmentes Pizza Capricciosa pizzája

Nem volt kérdés, hogy mit fogok kérni. A párom is szereti szerencsére az Etnát, de ő nem mentes pizzát szokott kéni. Kikértük, megkaptuk és nem csalódtunk. Sőt! Mondhatni még finomabb volt, mint előtte bármikor. Két igazán jól megpakolt pizzát kaptunk. Ilyen alkalmakkor a párom mindig megkóstolja az én ételemet is, hogy tudja mit eszek és az ilyenkor szokásos párbeszéd:

  • Na milyen?
  • Finom
  • De nem gluténosan, ugye?
  • Nem! 🙂

Nincs is több hozzáfűznivalóm, egyenlőre marad a kedvenc gluténmentes pizzéria, hacsak nem találunk egy még jobb helyet.

Tudsz ajánlani olyan GM pizzériát, amit még érdemes volna letesztelnünk?

Amennyiben van kedvenc helyed, ahol gluténmentes pizzát vagy akár hamburgert is kínálnak, szívesen veszünk tippeket túráink állomásához:

GM vendéglátóhely ajánlás

  • Hol található a hely?
  • Add meg a hely weboldalát! A címet kezd http:// előtaggal!
  • Add meg a nevedet!
  • Add meg az e-mail címedet!
  • Kérlek add meg a képen látható biztonsági kódot!


Kapcsolódó receptek:

Egészséges gluténmentes minipizzák
Egészséges gluténmentes minipizzák

Gyors, különleges, gluténmentes minipizzák szilveszter estére? Megmutatjuk hogyan!

Klasszikus Margherita Pizza gluténmentesen
Klasszikus Margherita Pizza gluténmentesen

A világ legnépszerűbb étele, szinte nincs, aki ne szeretné: ez a pizza. Hogy a gluténérzékenyeknek se kelljen lemondani róla, elkészítettük...

Pizzaparty gluténmentesen? Persze! Gluténmentes pizza 1 óra alatt.
Pizzaparty gluténmentesen? Persze! Gluténmentes pizza 1 óra alatt.

Sokszor kerülünk olyan helyzetbe, hogy a társaság pizzát rendel és nekünk csak a saláta marad vagy az általunk vitt ropogtatni-való?...Kapcsolódó bejegyzések:

Gluténmentes pizzák tesztje: Glutenfree pizza tour 2
Gluténmentes pizzák tesztje: Glutenfree pizza tour 2

Mai cikkünkben Vica élménybeszámolóját olvashatjuk két újabb pizzériában szerzett tapasztalatairól, ahol gluténmentes pizzát kínálnak. Kettőből az egyik elfogyasztása után tüneteket...

Glutenfree hamburger tour – GM hamburgerek tesztje 3.
Glutenfree hamburger tour – GM hamburgerek tesztje 3.

Vica gluténmentes hamburger tesztkörútja újabb két állomásához érkezett egy rövid pizzás kitérő után. Magic Burger és a Stika Budapest gluténmentes...

Gluténmentes hamburgerek tesztje 2. Glutenfree hamburger tour
Gluténmentes hamburgerek tesztje 2. Glutenfree hamburger tour

Vica fejébe vette, hogy megkeresi a legjobb gluténmentes hamburgert. Eddig már 6 hamburgerezőt tesztelt le, de még korán sincs vége...

Glutenfree hamburger tour - gluténmentes hamburgerek tesztje 1.
Glutenfree hamburger tour – gluténmentes hamburgerek tesztje 1.

Vica több hamburgerezőt is tesztelt, ahol gluténmentes hamburger kapható. Glutenfree hamburger tour - gluténmentes hamburgerek tesztje 1.

, , ,