Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Gluténmentes élelmiszer választékbővítés az Auchan áruházakban

Korábban már több alkalommal számoltunk be arról, hogy az Auchan áruházakban új gluténmentes termékek jelentek meg.

Megnőtt a gluténmentes termékek kihelyezése az Auchanban

Auchan gluténmentes élelmiszerek, gluténmentes termékek

Gluténmentes élelmiszerek, amíg a szem ellát.

Legutóbb amikor a csömöri Auchan áruházban jártunk meglepődtünk, hogy milyen széles lett a gluténmentes termékek kihelyezése. Több új polcot is berendeztek kifejezetten csak gluténmentes termékekkel.

Néhány kérdést tettük fel az Auchannak,

amelyekre Samu Zsófia külső kommunikációs menedzser volt olyan kedves és megválaszolt:

  • Csak egy áruházat érintett-e a gluténmentes polcfelület megnövelése?

Az Auchan Magyarország Kft. mind a 19 áruházát érintette a gluténmentes termékek számának növelése.
2015-ben áruházláncunk kiemelt figyelmet fordít ezekre a termékcsoportokra, így áruházainkban a gluténmentes termékek nagyobb polcfelületen, elkülönítve, hangsúlyosabban és átláthatóbban jelennek meg.

  • Most hányféle gluténmentes élelmiszer kapható az Auchan áruházakban (SKU szám)?

Tartós élelmiszerek között 218 gluténmentes termék közül válogathatnak vásárlóink, és ezek mellett áruházainkban megtalálható számos bio gluténmentes termék is. Mindezek mellett a felvágottak között is sokféle gluténmentes termék található, illetve 40 különböző tartós gluténmentes pékáruval is várjuk vásárlóinkat.

  • Mikor volt a választékbővítés?

A választék kialakítására 2014 novembere és 2015 áprilisa között került sor, de továbbra is folyamatosan alakítjuk a vásárlói és beszállítói visszajelzések alapján.

  • Mi indokolta a gluténmentes szortiment választékbővítéstét?

Az Auchan a vásárlói igényekre, valamint a hazai és nemzetközi fogyasztási trendekre válaszul alakította ki és bővíti a gluténmentes választékát.
A vásárlók egyre tudatosabban táplálkoznak, és nagy hangsúlyt fektetnek a megelőzésre, valamint egy esetleges probléma esetén a megfelelő egészséges táplálkozásra, így mi is kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy vásárlóink egyszerűen megtalálják áruházainkban a számukra megfelelő élelmiszereket.

  • Melyek a legnépszerűbb GM termékek a kínálatban?

Vásárlóink között a legkedveltebbek a gluténmentes tészták, snackek, például a kukorica golyó, valamint a különböző gluténmentes lisztkészítmények és liszt keverékek.

  • Várható-e további választékbővítés, ha igen akkor mikor és milyen termékek forgalmazását tervezik?

A választékot, folyamatosan felülvizsgáljuk a vásárlói és szállítói visszajelzések alapján, és ezeknek megfelelően, szükség estén bővítjük is.

  • Egyre több gluténmentes pékség nyílik. Önök a saját pékségükben készítenek-e frissen sült gluténmentes kenyeret és egyéb péksüteményt? Tervezik-e bevezetni?

Jelenleg más gyártók termékeit értékesítjük, de megfontoljuk, hogy saját pékségeinkben is gyártsunk a jövőben gluténmentes termékeket.

Akciós gluténmentes termékek

Figyelmükbe ajánljuk Akciós gluténmentes rovatunkat, amelyben havonta 2 alkalommal 1-1 cikkben folyamatosan gyűjtjük a nagy áruházláncok gluténmentes termékekre vonatkozó akciós ajánlatait gyűjtjük. Ön is segítheti a munkát, ha bejelent akciókat!Kapcsolódó bejegyzések:

Egészségsziget - speciális táplálkozási igényeket elégít ki az Auchan
Egészségsziget – speciális táplálkozási igényeket elégít ki az Auchan

Október 15-én, csütörtökön indul az Egészség hét az Auchan áruházakban, melynek keretében a laktóz-, gluténmentes, diabetikus és bio termékek bővített...

Schär mélyhűtött gluténmentes termékek a Tesco kínálatában
Schär mélyhűtött gluténmentes termékek a Tesco kínálatában

Néhány kiemelt TESCO üzletben már elérhetőek vagy rövidesen kaphatóak a Schär mélyhűtött gluténmentes termékek. Persze a Tesco mellett kaphatóak táplálék...

Elindult az új gluténérzékeny.hu kvízjáték. Villám játék nyertes sorsolás.
Elindult az új gluténérzékeny.hu kvízjáték. Villám játék nyertes sorsolás.

Elindult a 2015 júniusi gluténérzékeny.hu kvízjáték értékes nyereményekkel könnyű kérdésekkel, beépített segítséggel. Kisorsoltuk a legutóbbi villám játék nyertesét is. Részletek...

Rizsiri - gluténmentes császármorzsa alap
Rizsiri – gluténmentes császármorzsa alap

Két új gluténmentes császármorzsa jelent meg az üzletekben Rizsiri. Az egyik változat édesítőszeres, barna rizslisztes. Mindkettő 250g-os 3 adag készíthető...

A TESCO bővítette mentes és bio termékválasztékát
A TESCO bővítette mentes és bio termékválasztékát

A TESCO nagyobb figyelmet kíván a jövőben fordítani a mentes és bio termékek választékára. 100-fle termékkel bővült a gluténmentes, laktózmentes,...

Új gluténmentes pástétomok gyerekeknek
Új gluténmentes pástétomok gyerekeknek

Az újonnan megjelent pástétomok vidám designja a gyermekeket célozza meg. A sertés és csirke pástétomok garantáltan gluténmentesek így kiváló uzsonnához,...

, ,