Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Ismét megrendezésre kerül a Schär Gluténmentes Nap Budapesten

Gluténmentes Nap

Szeptember 14-én egy igazán kivételes gluténmentes rendezvény várja az érdeklődőket a Lurdy Konferencia- és Rendezvényközpontban, a rendezvényre regisztrálók pedig ingyenes belépővel és étkezési kuponokkal térhetnek majd be a helyszínre.

A Lurdy Konferencia- és Rendezvényközpont közelgő programjai között már ott szerepel a Schär Gluténmentes Nap 2019 néven futó rendezvény, ami most ősszel, szeptember 14-én (szombaton) kerül majd megrendezésre. Reggel 9 és délután 6 között több programban is részt lehet majd venni a helyszínen, amelyek mind a baráti társaságoknak, mind a családosoknak nyújtanak majd élményteli lehetőségeket.

A Schär Gluténmentes Napon a következő programok várnak majd a kedves érdeklődőkre, amelyekből már ránézésre is látszik, hogy reggeltől estig lesz mit tenni:

Gyerekprogramok

A Schär a kicsikre is gondolt! A gyerekkel érkezőknek nem kell tartaniuk attól, hogy unatkozni fognak a kis csemeték. Arról nem is beszélve, hogy a rendezvényen Milly, a Schär kabalája is ott lesz, aki már más hasonló eseményeken is igencsak sikeres volt a kicsik és nagyok körében!

Akciós Schär termékek

A rendezvényen sokféle pénztárcakímélő bevásárlási lehetőség várja majd a vendégeket, úgyhogy már csak azoknak is megéri eljönni az eseményre, akik kihasználnák ezt a lehetőséget. Többféle
terméket is összeválogatott a Schär, úgyhogy lesz miből választani!

Főző Workshopok

Egy kis utánanézéssel szinte rögtön nyilvánvalóvá válik, hogy a gluténmentes sütés-főzés elképesztően sok lehetőséget rejt magában. Pontosan ezért a konyhatündérek és a kísérletezésre vágyók most a megújult Schär Mix B – Bread-Mix és a Schär Mix C – Mix Pâtisserie lisztkeverékkel is próbálkozhatnak majd a helyszínen! Mindenki megsütheti majd a saját péksüteményét, és a  észtvevők a helyszínen szerzett tapasztalataikat később saját konyhájukban is alkalmazhatják.

Ingyenes kóstolók

Érdemes lesz éhesen érkezni a Schär Gluténmentes Napra! Rengeteg finomságot lehet majd megkóstolni a helyszínen: ciabatta, pékáruk, hamburger, valódi olasz pizza, de emellett többféle sós ropogtatnivaló és édesség is lesz, úgyhogy megéri majd engedni a csábításnak!

Szakértői előadások

Talán senkinek sem hat sokkoló hírként, hogy mennyire sokrétű téma a gluténérzékenység kérdése. Ennek fényében szakértői előadások is lesznek a rendezvényen, amelyeket egy „kérdezz-felelek” rész is fog követni. Ideális alkalom ahhoz, hogy a témában jártas emberektől lehessen új dolgokat tanulni.

Dietetikus tanácsadás

A szigorúan gluténmentes diéta betartása minden gluténérzékeny számára kulcsfontosságú tényező egészségük megőrzésében. Pontosan ezért, ha bármilyen kérdés felmerülne a látogatókban ezzel a kapcsolatban, már a helyszínen kaphatnak választ.

Főzőshow Bernáth József séffel

Bernáth Józsefet sokan ismerik a „Konyhafőnökből”, de a séf sikere már a Schär többi rendezvényén is érezhető volt. Már maga a sütés-főzés menete is látványos, a végeredményről nem is beszélve. Kár lenne lemaradni legújabb gluténmentes költeményeiről!

A Schär Gluténmentes Napon bárki ingyenesen részt vehet, egyszerűen regisztrálni kell az eseményre. Családonként elegendő csak egy regisztráció, úgyhogy ha valaki gyerekekkel vagy a
tágabb családi körrel érkezne, nem kell azzal bajlódnia, hogy minden egyes családtagot külön-külön regisztrál az eseményre.

Az érdeklődőknek egyszerűen meg kell jelölniük a regisztrációs oldalon, hogy hányan terveznek érkezni a Schär Gluténmentes Napra. Regisztráció után pedig egy SMS-ben kapott kóddal lehet majd hozzájutni az ingyenes belépőhöz, amellyel majd a regisztrált résztvevő egész családja be tud jutni díjmentesen a helyszínre. Fontos azonban észben tartani, hogy a helyes telefonszám megadása nélkül nem lehet kódot kapni. Mindazonáltal nem csak az ingyenes belépő miatt érdemes regisztrálni, ugyanis minden regisztrált látogató ingyenes étkezési kuponokkal térhet be a rendezvény helyszínére!

A Schär Gluténmentes Napra ITT lehet regisztrálni.

Hogyan lehet a legegyszerűbben eljutni a Lurdy Konferencia- és Rendezvényközpontba?

A helyszín pontos címe a következő: 1097 Budapest, Könyves Kálmán krt. 12-14.
A Lurdy épülete a Könyves Kálmán körút és a Mester utca találkozásánál fekszik, így könnyen meg lehet közelíteni autóval a fő közlekedési útvonalakon. Az autósokat tágas, szinte korlátlan férőhelyes kültéri parkolók és mélygarázsok várják.

Megközelítés tömegközlekedéssel:

  • Metró: A 3-as (kék) vonalról egy átszállással az 1-es villamosra.
  • Villamos: Az 1-es, 51-es és 51A jelzésű villamos pont az épület előtt áll meg.
  • HÉV: Elővárosi vasút Csepelről és Ráckevéről, egy átszállással az 1-es villamosra.


Kapcsolódó bejegyzések:

Gluténmentes akciós lista 2019 szeptember
Gluténmentes akciós lista 2019 szeptember

Megfizethető gluténmentes termékek máskor? Innen indulhat! FIGYELEM: Ha a megfizethető gluténmentes termékek listája tartalmazhat olyan terméket, ami nem gluténmentes, kérjük...

Gluténmentes nyaralás Olaszországban: ezeket a helyeket ne hagyd ki!
Gluténmentes nyaralás Olaszországban: ezeket a helyeket ne hagyd ki!

Tarts velem és fedezd fel Milánó kihagyhatatlan gluténmentes éttermeit, hogy te is átélhesd az igazi olasz életérzést! Viktória vagyok, 27...

Gluténmentes akciós lista 2019 augusztus
Gluténmentes akciós lista 2019 augusztus

Gluténmentes termékek akciós listája. 2019. augusztus

Hogyan készüljünk fel egy gluténmentes nyaralásra?
Hogyan készüljünk fel egy gluténmentes nyaralásra?

Olvasd el az összes tippemet, hogy te is stresszmentesen tervezhesd meg a tökéletes gluténmentes utazást! Viktória vagyok, 27 éves, és...