Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Kölesgolyó termékvisszahívás! – Circuss Bio Barbecue ízű, 120g – Lidl

Sajnos egy újabb kölesgolyókat érintő termékvisszahívásról vagyunk kénytelenek beszámolni. Mivel a köles is egy kevésbé ismert, de gluténmentes gabona, ezért sok gluténérzékeny rendszeresen fogyasztja. Az alábbi terméket viszont most inkább vigye vissza a Lidl-be.

A Lidl áruházakban kapható Circuss Bio Barbecue ízű, 120g (Minőségmegőrzési idő: 21.05.2017) kölesgolyó, érintett az forgalmazó saját maga által kezdeményezett termék-visszahívásban.

A Lidl weboldalán hívja fel a vásárlói figyelmét a veszélyre:

Lidl Bio kölesgolyó termékvisszahívás

Forrás: Lidl.hu

Circuss Bio kölesgolyó, Barbecue ízű, 120g (Minőségmegőrzési idő: 21.05.2017)
Tisztelt vásárlóink!

A fogyasztók egészségének védelme érdekében a Lidl Magyarország Bt. visszahívja azon

Circuss Bio kölesgolyó, Barbecue ízű, 120g termékét, amelyen a következő minőségmegőrzési idő szerepel:
Minőségmegőrzési idő: 21.05.2017

A visszahívás oka, hogy a fenti termékben a Lidl saját minőségellenőrzési vizsgálatai során szalmonella szennyezettséget mutatott ki. A szalmonella baktériumok elszaporodva fertőző megbetegedést okozhatnak. A száraz helyen tárolt és snack-ként, szárazon fogyasztott kölesgolyóban a szalmonella baktériumok elszaporodása azonban nem valószínű.

Kérjük Vásárlóinkat, amennyiben a fenti minőségmegőrzési idejű termékből vásároltak, ne fogyasszák el, hanem szíveskedjenek azt bármely üzletünkbe visszavinni. A vételárat – a vásárlást igazoló nyugta nélkül is – természetesen visszatérítjük. A termékvisszahívás kizárólag a 21.05.2017-es minőségmegőrzési idejű Circuss Bio kölesgolyó, Barbecue ízű, 120g termékünket érinti. A Lidl által forgalmazott más termékre a visszahívás nem vonatkozik.

A Lidl Magyarország Bt. a termék gyártója nevében elnézést kér az
okozott kellemetlenségért.
2017.01.17.

Forrás: lidl.hu

Örömteli, hogy a Lidl ilyen felelősségteljesen és korrektül kezeli a hibás termék forgalomból történő kivonását, hiszen pl. a Tesco korábbi – szintén kölesgolyókat érintő – termékvisszahívásáról a NÉBIH-től szereztünk tudomást, a Tesco “megfeledkezett” az a vásárlóival weboldalain közölni.



Kapcsolódó bejegyzések:

Gluténmentes jelölésű kölesgolyókat is vizsgált a NÉBIH
Gluténmentes jelölésű kölesgolyókat is vizsgált a NÉBIH

Korábban több kölesgolyó termékvisszahívásról is beszámoltunk, most újból kölesgolyókat vizsgáltak a NÉBIH szakemberei. A gluténmentesként jelölt kölesgolyók valóban gluténmentesek voltak....

Termékvisszahívás extrudált gluténmentes kölesgolyók
Termékvisszahívás extrudált gluténmentes kölesgolyók

Többféle Biopont Kft által forgalmazott gluténmentes extrudált kölesgolyót hívnak vissza a forgalomból. Érintett lejáratú termékek részletes listája ITT.

Tesco válasza kérdéseinkre gluténmentes kölesgolyó termékvisszahívással kapcsolatban
Tesco válasza kérdéseinkre gluténmentes kölesgolyó termékvisszahívással kapcsolatban

Pár kérdést tettünk fel a TESCO-nak a kölesgolyók termékvisszahívása kapcsán. Azt is megkérdeztük, hogy a saját weboldalán a miért nem...

Tesco gluténmentes - extrudált kölesgolyó termékvisszahívás
Tesco gluténmentes – extrudált kölesgolyó termékvisszahívás

Magas atropin- és szkopolamin tartalom miatt extrudált kölesgolyó termékeket vont ki a forgalomból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH). A termékek...

,