Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Új gluténmentes lisztkeverékek – pizza és élesztőmentes bagett készítéséhez

Szerkesztőségünk nemrég számolt be arról, hogy Hadarik Rita írónak, termékfejlesztőnek decemberben jelenik meg 2. receptes könyve GLUTÉN NÉLKÜL címmel. Arról kérdeztük Ritát, hogy a könyvkiadás mellett milyen gluténmentes újdonságokkal rukkol elő még az év végére.

Pár hónapja kerültek forgalomba a lángos, és a piskóta lisztkeverékeid, könyvet írsz. Hogy jutott időd arra is, hogy így az év végén még két új termékkel bővítsd a neveddel fémjelzett termékpalettát?

A könyv ötlete, és megírása egy nagyon gyorsan jött lehetőség volt. Augusztusban kerültem kapcsolatba a kiadómmal, és azonnal leszerződtünk a gluténmentes témához, mert meglátták bennem azt a hiteles szakembert, akit már rég óta kerestek. A recepteket nagyon gyorsan kellett összeállítanom, de a nagy része a fejemben volt már, hiszen két és fél éven át séfként több ezer gluténmentes ételt lefőztem. Emellett folyamatosan fejlesztek recepteket, tesztelek alapanyagokat. A receptírás során lett két olyan lisztkeverék, amikről azt gondoltam, hogy sikeresek lehetnek a diétázók körében.

Hadarik Rita gluténmentes bagett lisztkeverék

Mi ez a két célliszt, és miért pont ezek?

Nagyon boldog vagyok, hiszen csupa pozitív visszajelzés érkezik hozzánk a meglévő termékekkel kapcsolatosan. Sokak kérése volt viszont, hogy bővítsük a sós tészták, azaz lisztek listáját. Így lesz most gluténmentes pizza, és egy élesztőmentes mini bagett lisztkeverék.

Úgy gondolom, a pizza egy sokak által kedvelt étel, így nem volt kérdés sem a gyártó sem az én részemről, hogy ezt a terméket bevezessük. Az élesztőmentes mini bagett pedig személyes okokból készült el. A nyár folyamán a kisebbik fiammal együtt elvégeztünk egy ételintolerancia vizsgálatot, és mindkettőnk esetében kijött, hogy egy időre hagyjuk el a táplálkozásunkból az élesztőt. Mivel nem találtam olyan megoldást, ami ízlett volna a gyereknek, elkezdtem magam kísérletezni.

Hadarik Rita gluténmentes pizza lisztkeverék

Miben mások ezek a lisztek?

A Hadarik Rita gluténmentes termékcsalád két fő vezérszála az egészségesség, és a gasztronómiai élvezhetőség.

Ez annyit jelent, hogy a lisztek hozzávalóit olyan arányban keverem, hogy a végtermék beilleszthető legyen az egészséges táplálkozásba. 50-60 %-ban lassan felszívódó szénhidrátokat tartalmazzanak úgy, hogy közben az ízük és állaguk élvezhető legyen. Nem törekszem arra, hogy egy-egy végtermék olyan legyen, mint a régi búzás tészták, de arra igen, hogy jóízűek és gusztusosak legyenek. A két új gluténmentes liszt most ráadásul magasabb növényi fehérje tartalmú, így a lassan felszívódó szénhidrátokkal kombinálva értékes, tápanyagokban valóban gazdag tészták készíthetők belőlük.

Egy frissen diagnosztizált, legyengült szervezetnek ezek a lisztkeverékek igen hasznosak lehetnek, hiszen vitaminokat, és ásványi anyagokat (pl. niacin, B1-, B2- vitamin, kalcium, foszfor, magnézium, cink, kálium) tartalmaznak. Ezek szükségesek ahhoz, hogy a diéta megkezdtével a bélboholy regenerációja során a hiányállapotokat megszüntetését elősegítsék.

A következő oldalon részletesen bemutatjuk Hadarik Rita 2 új gluténmentes termékét és egyúttal villám játékot is hirdetünk! Részletekért lapozzon!Kapcsolódó bejegyzések:

Új gluténmentes lisztkeverékek - kenyér, pizza, tészta
Új gluténmentes lisztkeverékek – kenyér, pizza, tészta

Ismét új igazoltan gluténmentes lisztekkel bővült a kínálat. 3 új gluténmentes üzemben készülő lisztkeveréket mutatunk be. Kenyér, pizza és tészta...

Glutén nélkül - Hadarik Rita új gluténmentes receptes könyve
Glutén nélkül – Hadarik Rita új gluténmentes receptes könyve

Az ismert gasztroblogger, gluténmentes termék és recept fejlesztő Hadarik Rita új Glutén nélkül című gluténmentes receptes könyve kedvezményesen előrendelhető!

3 új termékkel bővül a Hadarik Rita gluténmentes termékcsalád
3 új termékkel bővül a Hadarik Rita gluténmentes termékcsalád

A tavasszal bemutatott Hadarik Rita nevével fémjelzett gluténmentes termékcsalád 3 újdonsággal bővül. Ismerje meg a 2 újabb gluténmentes lisztkeveréket -...

Hadarik Rita - 7 új gluténmentes lisztkeverék
Hadarik Rita – 7 új gluténmentes lisztkeverék

Hadarik Rita neve jól cseng a gasztronómiában. Elsők között készített gluténmentes ételeket, nyitott GM éttermet. Most 7 gluténmentes lisztkeverék készült...

, ,