Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Új gluténmentes termékcsalád – GMO mentes kukoricából

Civita - a kukorica legjavaLondonban a magyar nagykövetségen tartotta meg február 25-én az új gluténmentes termékeinek bemutatóját a debreceni Civita Food Kft.

Az új gluténmentes termékek alapja a kukorica.

Az MTI közleményből:

 A tájékoztatás szerint a debreceni családi vállalkozás célja a Magyarországon gyártott magas minőségű gluténmentes élelmiszerek professzionális módszerekkel történő piacra juttatása. A magyar cég termékei a „földtől a fogyasztó asztaláig” nyomon követhetőek, így folyamatosan magas minőséget garantálnak.

A társaság tőkebefektetője a PBG FMC Zrt., a Jeremie III. program egyik nyertes kockázati tőkealapkezelője.

A közlemény szerint a cég a kiváló minőségű magyar termékcsalád külföldi forgalmazása érdekében saját disztribúciós hálózatot épít ki Angliától Észtországig. Ezzel egy időben a vállalat termékei minden nagyobb kereskedelmi áruházláncban is megjelennek majd, és bővül a hazai forgalmazó helyek köre is.

A társaság közölte: a költségeket és az ökológiai lábnyomot is alacsonyan tudják tartani a saját GMO-mentes nyersanyagaikkal, mivel a gabona saját tulajdonban lévő, magyar ültetvényeiken nő, és a föld megművelésétől a kukorica betakarításáig zajló folyamatokat világszínvonalú technológia segíti, amely 2012-ben innovációs díjat is nyert.

A termékek bemutatóján, a londoni magyar nagykövetségen a résztvevők olyan gasztronómiai különlegességeket kóstolhatnak meg többek között, mint a töltött káposzta sushi, kecskesajtos rántott puliszkagolyó, chilis-lime-os garnélarákkal gazdagított kukoricakrém, desszertként pedig túrógombóc, vargabéles, valamint császármorzsa lesz terítéken.

A cég termékei között megtalálhatóak a 100 százalékos kukorica alapú tészta különböző fajtái, kukoricaliszt, kétféle kukoricadara, illetve extra szűz kukoricaolajok.
A termékek köre várhatóan tovább bővül, még ebben az évben tervezik, hogy itthon és a régióban egyaránt piacra lépnek saját, szintén kukorica alapú, gluténmentes kekszcsaláddal is.

A cég az ipari fogyasztóknak is kínál kukoricalisztet, kukoricaolajat, extrudált kukoricadarát,
kukoricapelyhet, ezen kívül sörfőzdéknek is szállít kukoricadarát, állateledelekbe pedig kukoricacsírát.

Forrás: MIT, www.civita.co.uk, www.civita.hu

A cég közleményéből kiderül, hogy hamarosan megjelennek a termékeik a magyar piacon is, bővítve ezzel is a gluténmentes élelmiszer-választékot.

A termékek GMO mentes kukoricából készülnek, a gyártás egy új – 2014-ben átadott – üzemben történik. A gyártás során a kukoricaliszten kívül semmilyen más anyagot nem használnak fel az ivóvízen kívül, így a száraztészta termékeik nem csak gluténmentesek, hanem tojást és adalékanyagokat sem tartalmaznak. A tésztaüzem termékei is CIVITA márkanév alatt kerülnek forgalomba.

 

 Kapcsolódó bejegyzések:

Abonett gluténmentes extrudált kenyér megújult csomagolásban
Abonett gluténmentes extrudált kenyér megújult csomagolásban

Forgács Imre urat az Abonett Kft kereskedelmi igazgatóját kérdeztük az Abonett gluténmentes kenyér új csomagolásáról és természetesen a termékvisszahívás is...

Kukorica a legismertebb gluténmentes alapanyag
Kukorica a legismertebb gluténmentes alapanyag

Kiválóan beilleszthető a gluténmentes étrendbe a kukorica, amely legismertebb gluténmentes alapanyag. Kukoricaliszt, kukoricadara, csemege kukorica. A polenta avagy puliszka is...

, , ,