Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Újabb gluténmentes pékség nyílt! – Manioka

maioka gluténmentes pékség Budapest, Ráday utcaA Drop gluténmentes étterem üzletvezetője hívta fel a figyelmemet egy újonnan megnyílt gluténmentes pékségre.

Fel is vettük a kapcsolatot a Bartha Máriával a Manioka gluténmentes pékség vezetőjével és néhány kérdést tettünk fel neki:

Mikor és hol nyílt meg a Manióka pékség?

A pékséget 2016. május 2-án nyitottuk meg Budapesten a Ráday utca 15. szám alatt a IX. kerületben, a Kálvin tértől mindössze pár perc sétára található meg.

Mikor nyit, lehet friss gluténmentes péksüteményt reggelire vásárolni?

A pékségünk H-P 07:00-18:00 között van nyitva, szombaton pedig 07:00-12:00-ig.
Lehetőség van telefonon (+36-30-5911-600) rendelést leadni amit a boltban lehet átvenni, így biztosan akkorra és az lesz összekészítve, amikorra kérik a vásárlók.

De nem csak vásárlásra van lehetőség, be is lehet ülni egy gyors gluténmentes reggelire, ha valaki gőzölgő kávéval és friss croissannal vagy finom házi humusszal nyitná a reggelt. 9 férőhelyünk van és hamarosan megnyitjuk a teraszunkat is.

Valóban garantáltan gluténmentes a pékség? Tehát tényleg nem kerül be semmilyen gluténtartalmú alapanyag / étel az üzembe? Tudják-e biztosítani a keresztszennyeződés mentességet is?  Hogyan?

Ezt a kérdést azért teszem fel,  mert sokan csak követik a divatot és nyitnak gluténmentes cukrászdát, gluténmentes pékséget úgy hogy nincsenek tisztában azzal a ténnyel, hogy a cöliákia (vagy ahogy sokan még ma is nevezik lisztérzékenység) egy olyan betegség, ahol az élethosszig tartó diéta az egyetlen gyógymód és legcsekélyebb gluténbevitel – pl. keresztszennyeződés által is tüneteket és egészségkárosodást okoz a gluténérzékenyeknek.

A termékeink minden egyes darabja glutén, laktóz- és szójamentes, a kenyerek alapját a Glutenno gluténmentes lisztkeveréke adja, míg a péksütemények nagy része Nutri Free lisztből készül, melyek bevizsgáltan gluténmentesek, így adnak számunkra is garanciát a minőségre.
Az üzletbe sem kerülhet be olyan alapanyag, ami nem laktóz- és szója- és gluténmentes, teljes zéró toleranciával dolgozunk, ugyanis minden pékárut helyben készít el és süt is ki a pékünk. Így a galériára, ahol ezek a munkafolyamatok történnek, nem is kerülhet olyan étel, ami ezek közül bármelyik összetevőt is tartalmazza.

Kár, hogy nem minden gluténmentes pékárut (is) hirdető pékség gondolkozik, mint ahogy Önök. Sok helyen simán egy helyen készítenek hagyományos pékárukat is…. Na ezekkel kell vigyázni.

A kenyerek, péksütemények mellett mik találhatóak meg a választékban?

 

A gluténmentes kenyereken és cipókon kívül édes és sós péksütemények készítésével is foglalkozunk:

  • Manioka gluténmentes pékség kakaós csigakakaós csiga
  • „sajtos”- rúd
  • pogácsa
  • túrós batyu
  • „sajtos”
  • sima croissant
  • baguettek

adják a termékkínálat alapját jelenleg

A Manióka különlegessége abban rejlik, hogy ide betérve nem csak a frissensült finomságok illatával beérve, üres kézzel kell távozniuk a lisztérzékenyeknek, hanem friss és finom pékáruk közül válogathatnak, mindig találhatnak valami újdonságot maguknak a folyamatosan bővülő termékkínálatnak köszönhetően és végre be tudnak ülni (9 férőhely) egy kávé mellett megreggelizni vagy ebédelni.  Nálunk garantáltan nem fogja magát senki sem kívülállónak és betegnek érezni.

Melyik gluténmentes pékárujukra a legbüszkébbek?

Manioka gluténmentes croissantJelenleg a legbüszkébbek a croissantunkra vagyunk, igazi szerelemgyerek. Hosszas kísérletezgetés után a makacsságunknak köszönhetően, ugyanis sikerült a valódi, francia érzést visszaadnunk a leveles tészta alappal, ami igazán egyedinek számít a gluténmentes termékek között. Folyamatosan kísérletezünk számtalan új recepttel, és termékkel, megéri tehát figyelemmel kísérni a pékséget az újdonságok kapcsán is.

A hozzánk reggelire betérőknek a gluténmentes croissant mellé igazi kávékülönlegességet tudunk ajánlani:  a Gardelli specialty coffes Cignobianco espresszó keveréke –  a Gardelli névjegye is egyben – amely a kávék legmagasabb minőségét  képviseli. Maximalizmus, együttműködés, aprólékosság és precizitás az első lépéstől az utolsóig. Kizárólag különleges besorolású arabica tételeket választanak ki, amelyeket elkülönítve pörkölnek, nagy odaadással és gondosan ügyelve a részletekre. Fontos megjegyezni, hogy a pékségben a kávékat is laktózmentes tejjel vagy növényi itallal készítjük el vendégeink számára

Honnan jött a gluténmentes pékség ötlete?

Idestova négy évvel ezelőtt autoimmun pajzsmirigybetegséggel diagnosztizáltak, és hosszas kutatómunka után rájöttem, hogy a betegségem összefügg gluténfogyasztással. Ekkor még vezetési tanácsadóként dolgozva sokat utaztam és számtalan alkalommal okozott problémát, hogy nagyon ritkán volt lehetőségem fennakadás, plusz energia és időbefektetés nélkül elkölteni egy reggelit vagy ebédet, úgy, hogy, amit végül megeszek, az ne legyen tele tartósítószerekkel és ne ehetetlen minőségű, száraz vackokon kelljen tengődnöm.

Itthon pedig még nagyobb problémákba ütköztem folyamatosan, de azt hiszem, ezt nem kell bemutatnom a gluténmentesen étkezők számára. Így álltam át aztán az otthoni sütésre, mint sokan mások, és hosszas kísérletezgetés után egyre több féle pékárut és egyre finomabb ízvilágot tudtam magaménak. Be akartam bizonyítani, hogy nem lehetetlen egyszerre finom és friss gluténmentes pékárukat is készíteni!

Ekkor született meg az elhatározás, hogy miért csak én élvezzem ezeket a finomságokat, megosztom hát másokkal is a munkám gyümölcsét, hogy ne csak vágyálom maradjon az a gyerekkori kakaós csiga.

Így született meg a Manioka, mint egy családi vállalkozás, és nyitotta meg ajtaját a vásárlók előtt 2016. május 2-án, a Ráday utcában. Olyannyira kivette az egész család a részét a munkából, hogy hétvégi programmá nőtte ki magát a gluténmentes pékség átalakítása, csinosítgatása, még a gyermekeim is segítettek a festésben.

Cím: 1092 Budapest, Ráday utca 15
Nyitva tartás: hétfő-péntek 07:00 – 18:00
szombat 07:00 – 12:00
Weboldal: manioka.wix.com/manioka
Facebook: https://www.facebook.com/maniokapeksegfacebook-like
Rendelés: +36-30-591-1600

Mégis otthon sütne?

Tekintse meg gluténmentes kenyér és péksütemény receptgyűjteményünket!

gluténmentes kenyér receptek, gm kenyerek

GM kenyér és péksütemény receptekKapcsolódó bejegyzések:

Új gluténmentes étlap a Drop étteremben!
Új gluténmentes étlap a Drop étteremben!

A Drop gluténmentes étterem megújult étlappal várja a vendégeit. Újdonság az is, hogy a gluténmentes hamburger bucit a nemrég megnyílt...

4 új gluténmentes lisztkeverék - Glutenno márkanév alatt
4 új gluténmentes lisztkeverék – Glutenno márkanév alatt

Kollár Anita, a Gluténmentes és finom könyv szerzője a gluténmentes receptek készítése során szerzett tapasztalatok alapján Glutenno márkanév alatt 4...

Drop gluténmentes étterem újdonságai
Drop gluténmentes étterem újdonságai

A Drop gluténmentes étterem megnyitása óta már 4 hónap telt el, azóta nagyon sokan jártak már az étteremben, Ők kellemes...

, , ,