Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

4 kihagyhatatlan gluténmentes sütemény recept képekkel együtt

Nem is gondolnánk, hogy gluténmentes lisztből hányféle sütit lehet elkészíteni! A következő négy recept azonban oly finom, hogy egyszerűen bűn lenne kihagyni őket!

Gluténmentes fahéjas csiga recept

gluténmentes fahéjes csiga

Hozzávalók a tésztához:

  1. 400 g Mix B – Bread-Mix
  2. 1 teáskanál xantán gumi
  3. 50 g vaj vagy margarin
  4. 250 ml meleg tej
  5. 42 g sörélesztő vagy 1 csomag porélesztő
  6. 40 g cukor
  7. 1 tojás

Hozzávalók a töltelékhez:

  1. 60 g olvasztott vaj vagy 60 g folyékony margarin
  2. 50 g cukor
  3. 1 evőkanál fahéj

Hozzávalók a díszítéshez:

  1. egy kis tej
  2. 1 tojás
  3. 3 evőkanál nagyszemű kristálycukor

Elkészítés:

  1. Egy tálban alaposan keverjük össze a lisztet, a cukrot, a sót, az instant élesztőt és az útifűmaghéjat, majd öntsük hozzá a felmelegített tejet és üssük bele a tojást.
  2. Dolgozzuk fel a tésztát egy robotgép dagasztófejével, adjuk hozzá az olajt, majd dagasszuk addig, amíg szépen összeáll.
  3. Takarjuk le a tésztát, és 50 percig hagyjuk kelni egy meleg helyen.
  4. Miután megkelt a tészta, nyújtsuk ki egy gluténmentes liszttel vékonyan megszórt deszkán, majd kenjük meg az olvasztott margarinnal és szitáljuk rá a porcukor és fahéj keveréket.
  5. Tekerjük fel a tésztát és egy éles késsel szeljük le a csigákat.
  6. Ezután rakjuk be őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe, ahol még 10 percig hagyjuk kelni. Ezután 20 percig süssük őket egy 175 °C-ra előmelegített sütőben.
  7. A 20 perc lejárta után, locsoljuk meg a csigákat meleg, vaníliás cukros tejjel, és még 3 percre tegyük vissza őket a sütőbe.

Gluténmentes fekete erdő és cseresznyetorta recept

Hozzávalók a tésztához:

  1. 220 g Mix C – Mix Pâtisserie
  2. 7 tojás
  3. 180 g cukor
  4. 30 g kakaópor
  5. egy citrom reszelt héja
  6. 1 vaníliarúd
  7. 1 csipet só

Hozzávalók a töltelékhez:

  1. 1 pohár meggy
  2. cseresznye likőr
  3. habtejszín
  4. csokoládéreszelék

Elkészítés:

  1. Törjük fel az egész tojásokat egy tálba, és verjük őket kemény habbá a cukorral együtt (ez kb. 10 percig tart).
  2. Adjuk hozzá a reszelt citromhéjat, a vaníliarudat és a sót, és keverjük jól össze.
  3. Fokozatosan keverjük hozzá a lisztet és a kakaót.
  4. Öntsük a tésztát egy 25 cm átmérőjű, kivajazott, kilisztezett csatos formába. Ezután egy 180°C-ra előmelegített sütőben süssük 40 percig.
  5. Vegyük ki a tésztát a sütőből és hagyjuk hűlni. Ezután szedjük ki a tortaformából és vízszintesen vágjuk fel három részre: így három kakaós alapot fogunk kapni.
  6. Verjük kemény habbá a tejszínt. Utána öntsük le az első tortakarikát a cseresznye likőrrel.
  7. Ezután kenjük rá a tortakarikára felvert tejszínhab egyharmadát és szórjunk rá egy pár szem meggyet. Tegyük rá a második tortakarikát, és ismételjük meg az előbbi műveletet.
  8. Tegyük rá a harmadik tortakarikát, nyomjuk leg egy picit, majd ezt a réteget is öntsük le a likőrrel.
  9. Ezután az egész tortát kenjük be a maradék tejszínhabbal, és szórjuk rá a csokoládéreszeléket.
  10. Nyomjunk a tortára 16 tejszínhab rózsát, és mindegyiknek a tetejére tegyünk egy-egy szem meggyet. Fontos, hogy a tortát hűvös helyen tároljuk!

Gluténmentes almás süti recept

gluténmentes sütemény recept

Hozzávalók:

  1. 500 g reszelt alma
  2. 2 evőkanál citromlé
  3. 1 teáskanál fahéj
  4. egy csipet só
  5. 100 g cukor
  6. 2 tojás
  7. 250 g Mix it! Universal
  8. 1 teáskanál sütőpor
  9. 1 evőkanál olaj

Elkészítés:

  1. Öntsük le a reszelt almát a citromlével, adjuk hozzá a fahéjat, a sót, a cukrot, a tojásokat, majd alaposan keverjük el.
  2. A lisztet elegyítsük el a sütőporral, majd folyamatos kevergetés mellett adagoljuk a masszához.
  3. Egyenletesen öntsük bele a tésztát egy megolajozott kenyérsütőformába.
  4. 180 °C-ra előmelegített sütőben süssük 30 percig.

Gluténmentes zserbó recept

gluténmentes zserbó

Hozzávalók:

  1. 360 g Farina
  2. 4 g porélesztő
  3. 60 g porcukor
  4. egy csipet só
  5. 200 g margarin
  6. 110 ml langyos tej
  7. 1 tojás
  8. 150 g darált dió
  9. 100 g porcukor
  10. 250 g baracklekvár
  11. 100 g étcsokoládé
  12. 1 evőkanál vaj

Elkészítés:

  1. Keverjük el a lisztet a porélesztővel, a cukorral, a sóval, és a margarinnal.
  2. Adjuk hozzá a tojást, a felmelegített tejet, majd dolgozzuk fel a tésztát és hagyjuk 15 percig pihenni.
  3. Gyúrjuk meg a tésztát egy lisztezett felületen, majd 3 részre osszuk szét és egyesével nyújtjuk ki őket (kb. 20×25 cm méretűre).
  4. Tegyük bele az első tésztalapot egy sütőpapírral bélelt tepsibe, kenjük meg a baracklekvár felével, és szórjuk meg a cukros darált dió felével.
  5. Ezután jöhet rá a következő tésztalap és egy újabb réteg töltelék. Ezt követően tegyük rá az utolsó tésztalapot és 50 percig hagyjuk kelni.
  6. A sütemény tetejét villával szurkáljuk meg, majd egy 175 °C-ra előmelegített sütőben süssük kb. 40 percig, majd miután hűlt egy picit, fejjel lefelé rakjuk rá egy tálcára.
  7. Olvasszuk meg a csokoládét egy kis vaj segítségével vízgőz felett, majd a már kihűlt sütemény tetején oszlassuk el.
  8. Egy éjszakára tegyük be a hűtőbe, és másnap már fel is szeletelhetjük!


Kapcsolódó bejegyzések:

Gluténmentes vacsora és olaszországi hétvége: ezek a Schär legújabb játékának nyereményei
Gluténmentes vacsora és olaszországi hétvége: ezek a Schär legújabb játékának nyereményei

Gluténmentes receptek helyett most egy országos nyereményjátékot indít a Schär „Nyerj olaszországi hétvégét promóció” néven. A játékban történő részvétel kódfeltöltéssel...

Gluténmentes akciós lista 2019 május
Gluténmentes akciós lista 2019 május

Olcsó gluténmentes termékek máskor? Innen indulhat! FIGYELEM: Ha olyan terméket talál az akciós gluténmentes termékek listáján, ami nem gluténmentes, kérjük ITT...

Gluténmentes akciós lista 2019 április
Gluténmentes akciós lista 2019 április

Olcsó gluténmentes termékek máskor? Innen indulhat! FIGYELEM: Ha olyan terméket talál az akciós gluténmentes termékek listáján, ami nem gluténmentes, kérjük ITT...

, ,