Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Ahová még betérhetünk gluténérzékenyként 2. rész – Vica letesztelte

Horváth Éva a Vica letesztelte rovatunk folytatódik:

Elnézést a hosszas hallgatásért, de az elmúlt időben rengeteg minden más kötötte le a figyelmemet, ám visszatértem! 🙂 A tematikus túráim is folytatódnak hamarosan, de előtte egy olyan cikk következik, amit nem tudok besorolni sehova, szóval íme az „ahová még betérhetünk” túra második része!

A túra első állomása a Tereza volt.

Budapest szívében, a Nagymező utcában található mexikói hangulatú kerthelyiség, remek találkozó helynek bizonyult a nagy nyári melegben. Most, hogy még az indián nyár kellemes idejét élvezzük, látogassatok el ide és kóstoljatok! Mi foglaltunk asztalt barátnőimmel, ami jó döntés volt, hiszen öt óra magasságában a hely megtelt, így elmondható, hogy igen népszerű.

Az étlapot böngészve láttam, hogy jelölve vannak az allergének, de azért szokásomhoz híven megkérdeztem, amit ilyenkor mindig. A válasz az volt, hogy mindent kukoricából készítenek, így nem lehet gond. Barátnőmmel felesbe kértünk egy adag házi tortilla chipset rusztikus guacamoléval és én magamnak kértem még egy adag malachúsos taco-t. Érdekes íz világ volt, nem lesz a kedvencem megmondom őszintén, de aki kedveli a mexikói konyhát, annak mindenképp ajánlom!

ahova még betérhetünk gluténmentes étterem

A Sarki Fűszeres

A második állomás egy régi kedvencem, ahová eddig csak borozgatás céljából ültünk be, de a facebook oldaluk kidobta, hogy már gluténmentes pékáruba is kérhetjük a feltéteket, így ismét ellátogattunk a Sarki Fűszeresbe. Egyik barátnőmmel a kettecskés talijainkat rendszerint a Sarki Fűszeresben bonyolítjuk le egy kedves régi emlék miatt, ugyanis itt ittuk életünk eddigi legfinomabb Proseccoját.

Azóta már jól kinőtte magát a hely, nekik is van egy kellemes hangulatú teraszuk a Pozsonyi úton, ahová ellátogattunk és kértem is magamnak egy padlizsánkrémes gluténmentes szendvicset. Látványra gyönyörű volt, az ára igen borsos és a kifli elég masszív. A padlizsánkrém finom volt, de annyira intenzív íze volt a gluténmentes bagettnek, hogy a tetejét levettem és csak az alját ettem a krémmel, a madársalival és a paradicsommal. Igazából így már finom volt, aznap már nem ettem, mert annyira laktató volt és tényleg gluténmentes volt.

Én mindig csak azon sajnálkozom, hogy attól még, hogy valami gluténmentes miért kell, hogy háromszor annyiba kerüljön mint a normál társai…de ez persze csak mellékesen 🙂Kapcsolódó bejegyzések:

Glutenfree Pizza Tour 3. - gluténmentes pizzák tesztje
Glutenfree Pizza Tour 3. – gluténmentes pizzák tesztje

Vékonyan vagy vastagon? Gluténérzékenyként a legfontosabb az, hogy a pizza valóban gluténmentes legyen. Vica 2 újabb gluténmentes pizzát tesztelt

Glutenfree breakfast tour - gluténmentes reggeli lelőhelyek
Glutenfree breakfast tour – gluténmentes reggeli lelőhelyek

Vica letesztelte rovatunkban most két olyan helyet mutatunk be, ahova érdemes beugrani, ha egy igazán finom gluténmentes reggelire vágyunk. Glutenfree...

Ahova még gluténérzékenyként betérhetünk
Ahova még gluténérzékenyként betérhetünk

Budapest elég nagy ahhoz, hogy nekünk, lisztérzékenyeknek elég helyet kínáljon, ahová bármikor bátran betérhetünk azzal a szándékkal, hogy együnk egy...

,