Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Glutenfree Pizza Tour 3. – gluténmentes pizzák tesztje

Horváth Éva a Vica letesztelte rovatunk ötletgazdája és háziasszonya újabb 2 gluténmentes pizzalelőhelyet tesztelt le:

Visszanézegettem az eddigi teszteléseket és meglepődve láttam, hogy milyen régen volt utoljára pizza túra. Ami késik, nem múlik, íme a harmadik gluténmentes pizza tesztelés. Ismét két helyet sikerült meglátogatnom, ezeknek az összefoglalója következik most.

A jelen tesztelés első helye a Marcello Ristorante e Pizzeria  volt.

Őszintén szólva nem is emlékszem, hogy bukkantam rájuk, de mindegy is, a lényeg, hogy megvannak! Nagy kedvenceim lettek! De ne ugorjak ennyire előre: az étterem a Móricz Zsigmond körtér és a Szent Gellért tér között félúton helyezkedik el, ha nem célirányosan megyünk, akkor talán észre sem vesszük (ez inkább télen lehet jellemző, mert nyáron van kiülős szabadtéri részük) mert csak egy ajtó jelzi, hogy ott bizony étterem van. Az étterembe le kell sétálni egy meredekebb lépcsőn és egy tömbház szuterénjén helyezkedik el.

A hangulata kellemes, a pincérek kedvesek, az ételek nagyon finomak. Az étlapon külön jelölve vannak a gluténmentesen kérhető pizzák, aminek 500 Ft felára van, így a mi pizzáink 2.000 Ft fölött mozognak. Amikor kínkeservesen kiválasztottam, hogy melyik pizzát is válasszam (bőség zavara miatt), jeleztem a pincérlánynak az érzékenységemet és a feltétekre is rákérdeztem. Ekkor mondta, hogy a feltétek is gluténmentesek és az elkészítésnél is figyelnek mindenre.

Kis idő elteltével meg is kaptuk a pizzákat és az első ami feltűnt azonkívül, hogy más alakja volt a pizzámnak, a tányér volt. Nekem még a tányérom is másféle volt, mint a „sima” pizzának.

gluténmentes pizza marcello ristorante pizzeria

Az íze kifogástalan volt, és roppant elégedetten és teli pocakkal távoztunk.

Nyugati Cöli Bisztró – gluténmentes bisztró

A tesztelésem második állomása a már korábban is „tesztelt” Nyugati Cöli Bisztró volt.

A hamburgerüket teszteltem korábban, az is ízlett és ez nem történt másképp a pizzájukkal sem. Szerencsére itt nem szükséges kifaggatnunk a lányokat a pultban, mert köztudottan itt minden gluténmentes!
A péksütemények, a palacsinták, a hambik és pizzákon kívül rengeteg gluténmentes liszt és mindenféle félkész és készétel is kapható náluk. Én kivételesen gluténmentes Hawaii pizzát rendeltem (sosem szoktam valamiért) és viszonylag hamar meg is kaptuk. Valószínűleg előre el vannak készítve a pizzatészták a gyorsaság miatt. A tésztája nekem picit vastag volt, jobb szeretem a vékonytésztás változatot, de az ízére semmi panasz nem érkezhet, nagyon finom volt!

gluténmentes hawai pizza Cöli bisztró

A tészta vastagsága miatt sajnos a felét meghagytam, de készségesen becsomagolták a maradékomat, így később is volt alkalmam még enni belőle. Nem egy étterem, de olyan megnyugtató a tudat, hogy Budapest egyik legforgalmasabb részén bármikor beugorhatunk egy finom ételre!

Annak aki otthon szeret pizzát készíteni:

gluténmentes pizza receptek

Gluténmentes pizza receptek minden mennyiségben!Kapcsolódó bejegyzések:

A gluténmentes kenyérsütés műhelytitkai - Kohári Évától
A gluténmentes kenyérsütés műhelytitkai – Kohári Évától

A gluténmentes kenyérsütést meg kell tanulni, de utána valódi örömforrás. El kell sajátítani az alapokat. Kenyérsütő géppel, sütőben? Mindegy. Éva...

Új gluténmentes pizzéria nyílik ma! 20 féle GM pizza!
Új gluténmentes pizzéria nyílik ma! 20 féle GM pizza!

2016. december 1-én új gluténmentes pizzéria nyílik. Gluténmentes pizza rendelés - 20 féle garantáltan gluténmentes pizza. Külön helység, kemence a...

Gluténmentes pizzák tesztje: Glutenfree pizza tour 2
Gluténmentes pizzák tesztje: Glutenfree pizza tour 2

Mai cikkünkben Vica élménybeszámolóját olvashatjuk két újabb pizzériában szerzett tapasztalatairól, ahol gluténmentes pizzát kínálnak. Kettőből az egyik elfogyasztása után tüneteket...

, , ,