Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Gluténmentes péksütemények tesztje 2.

Horváth Éva, a Vica letesztelte rovatunk háziasszonya 2 újabb helyet és még több gluténmentes péksüteményt tesztelt. Lássuk az élménybeszámolókat!

A gluténérzékenység ma már nem egyenlő azzal, hogy csak otthoni sütésű kenyereket, péksüteményeket ehetünk, hiszen egyre több lehetőségünk van a pékségekben belebotlani nekünk szánt, külön csomagolt gm ételekbe és egyre szaporodnak a gluténérzékenyekre szakosodott boltok, pékségek is.  A gluténmentes péksütemények tesztje kisebb szünet után újra folytatódik.

Gluténmentes péksütemények a Lipóti Pékségben

A túrám második részének első állomása a véletlen szüleménye. Húgom felhívott egyik nap, hogy munka után hazafelé jövet vegyek már neki egy kakaós csigát. Beugrottam hát a Móriczhoz közeli Lipóti Pékségbe ahol legnagyobb örömömre egy polcon külön csomagolt termékeket találtam. Mikor közelebb léptem, láttam, hogy mind-mind egyesével csomagolt gluténmentes péksütemény,

  • kenyér
  • muffin
  • kakaós csiga
  • pizzás tekercs
  • stb.

Nem voltam rest, hát bevásároltam belőlük. Többek között kakaós kalácsot és egy két darabból álló kakaós csiga csomagot is vettem.

gluténmentes péksütemény teszt

Annyira jól esett, hogy azóta 1-2 hetente betérek és meglepem magam valamivel. Legutóbb egy pizzás tekercset vettem, amit igaz, picit mikrózni kellett, de jó ízű volt.

Manióka gluténmentes pékség

A második állomásom a Manioka gluténmentes pékség volt. Olvastam már róluk, így nem volt kérdés, hogy egyszer be fogok ugrani munka után és beszerzek valami finomságot. A Ráday utcában található gluténmentes pékség elég jó helyen van, a 49-es villamostól kb öt perc sétára. Miután késő délután érkeztem, így gondolom már nem volt annyira feltöltve a készlet, mintha reggel mentem volna, de hát így jár, aki kicentezi a reggeli munkába érkezést… Mindenesetre választék azért így is volt bőven.

A pultban álló hölgytől megtudtam, hogy náluk minden

  • gluténmentes
  • adalékanyag mentes
  • szójamentes.

gluténmentes péksütemény croissant

Ráadásul egy olyan GM croissantot választottam, ami laktózmentes sajttal és sonkával volt töltve. Nagyon ízlett.

gluténmentes péksütemény.szendvics

Muszáj voltam egy szendvicset is választani, amitől féltem, hogy már picit szikkadt lesz, de egyáltalán nem volt az, frissnek éreztem.

Ízlett, jó volt és még visszatérek 🙂

törlés


Kapcsolódó bejegyzések:

Gluténmentes péksütemények tesztje 1.
Gluténmentes péksütemények tesztje 1.

Vica letesztelte rovatunkban új túra indult, ahol Éva gluténmentes éttermek és pékségek választékát és gluténmentes portékáit teszteli le. Lássuk, mik...

Újabb gluténmentes pékség nyílt! - Manioka
Újabb gluténmentes pékség nyílt! – Manioka

Olyan biztonságos gluténmentes pékség nyílt meg, ahol zéró tolerancia van érvényben a gluténnal szemben. A keresztszennyeződés kizárt. Reggelizni is be...

Glutenfree pizza tour - azaz a gluténmentes pizzák tesztje
Glutenfree pizza tour – azaz a gluténmentes pizzák tesztje

Vica most a gluténmentes pizza kínálatot vizsgálta meg. Három budapesti pizzéria pizzáját tesztelte le. Mik a tapasztalatok, melyik volt a...

, , ,