Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Ismét magliszteket zárolt a NÉBIH

Sok vállalkozás meglovagolja a trendet, gluténmentes, reform, paleo termékeket gyártanak, sokszor  még az alapvető higiéniai feltételek sincsenek meg a gyártáshoz.

Fűszerház gluténmentes termékek visszahívása

Ismét lecsapott a NÉBIH egy olyan “reform élelmiszer” üzemre, ahol magliszteket állítottak elő.

Azonnali hatállyal bezárt egy magliszteket, tésztákat és olajokat előállító üzemet Csongrád megyében a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Kiemelt Ügyek Igazgatósága (NÉBIH KÜI). A szakemberek az ellenőrzés során egereket találtak az alapanyagraktárban, emellett a nyomonkövethetőséggel és a dokumentációval is gondok voltak. Az eljárás során több mint 120 tételt, mintegy 10 tonna mennyiségben vontak ki a forgalomból. A KÜI kötelezte az élelmiszer-vállalkozót a még forgalomban lévő termékei visszahívására.
Az érintett vállalkozás adatai elérhetők a kormany.hu oldalon közzétett ún. jogsértés listán.

A 2016.03.16-án a Fűszerház – Vitapharma + Kft. (6721 Szeged, Bercsényi u. 7.) dőlt meg   maglisztek, olajok, feldolgozott félkész (pellet, liszt) és kész termékek (tészta, müzli).

Az egységben az élelmiszer előállítást súlyosan kifogásolható higiéniai körülmények között, dokumentációs hiányosságok (nyomon követhetőség hiánya) mellett végezték. A feltárt hiányosságok miatt 124 tétel élelmiszer forgalomból történő kivonására, forgalomba hozatalának megtiltására;  a hiányosságok pótlásáig a tevékenység felfüggesztésének valamint a nem nyomon követhető termékek visszahívásának elrendelésére került sor.

A fűszerház weboldala jelenleg elérhetetlen, de számos általuk gyártott termék fotója fellelhető az Interneten, amelyek fogyasztását érdemes mérlegelni az alábbi NÉBIH videó megtekintése után:

Forrás: NÉBIH

A Fűszerház a termékeit gluténmentesnek hirdeti:

fűszerház gluténmentes

Gluténmentes? Ilyen higiéniai körülmények mellett? Döntse el Ön!

A gyártó weboldala elérhetetlen, Facebook oldalukat törölték. Érdekes….

Fűszerház gluténmentes igazolás  – Ezek után van némi fenntartásunk ezzel kapcsolatban….

Sajnos nincs konkrét termék terméklista, az Interneten ezeket a termékeket találtuk, amelyek fogyasztását érdemes mérlegelni…Kapcsolódó bejegyzések:

Gluténmentes tésztaüzemet záratott be a NÉBIH - termékvisszahívás
Gluténmentes tésztaüzemet záratott be a NÉBIH – termékvisszahívás

Most gluténmentes száraztésztákkal volt probléma. Gluténmentes száraztészta üzemet záratott be a NÉBIH, a gluténmentes száraztészták termékvisszahívását rendelték el.

Az alakor a NÉBIH szerint sem gluténmentes
Az alakor a NÉBIH szerint sem gluténmentes

A HÍRTV hívta fel a NÉBIH figyelmét a megtévesztő weboldalra. Ők valótlanul állították azt hogy az alakor gluténmentes. Nem az....

Hallucináció a hajdinától vagy a kölestől? - Hogy történhet?
Hallucináció a hajdinától vagy a kölestől? – Hogy történhet?

Durva hírrel sokkolt az Infórádióban Mézes Miklós a Magyar Tudományos Akadémia levelező tagja. A kölesben és hajdinában előfordulhat mérgező gyommag-szennyeződés,...

A NÉBIH rendelte el a Szarvasi rizsliszt kivonását a forgalomból
A NÉBIH rendelte el a Szarvasi rizsliszt kivonását a forgalomból

A rizs „természetes gluténmentessége” ellenére a NÉBIH KÜI által megmintázott termékeknél a laboratóriumi vizsgálatok 25 és 36 mg/kg közti gluténtartalmat...

Maglisztek termékvisszahívása kapcsán kérdeztük a NÉBIH-et
Maglisztek termékvisszahívása kapcsán kérdeztük a NÉBIH-et

A múlt heti újabb élelmiszerbotrányban érintett maglisztek, őrlemények és paleo termék-visszahívás kapcsán kerestük meg a NÉBIH-et kérdésinkkel. A konkrétan érintett...

, , ,