Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Kipróbáltuk a gofrisütőt kétféle GM gofrit is sütöttünk

állatmotívumos gófrisütő lidlVasárnap mi is kipróbáltuk az új állatfigurás gofrisütőt, amit a Lidlben lehet kapni.

Kétféle gluténmentes gofri is készült,

mivel a kereslet nagyobb volt mint az első adag bekevert gofri mennyisége, úgy gondoltuk érdemes kipróbálni egy kész palacsinta keverékkel is a sütőket.

  • Egyik recept weboldalunk dietetikusának Dékei Zórának a GM gofrireceptje volt ami tényleg gyorsan elkészíthető és nagyon finom gofrikat eredményezett.
  • A másik adaghoz a Mimen – minden mentes palacsintaport kevertük be a zacskón feltüntet recept szerint, de víz helyett kókuszitallal.

A hagyományos gofrisütő mellett párhuzamosan természetesen az új állatfigurás gofrikat is sütöttük:

 

Mindkét fajta remekül sikerült, de egyöntetű véleményünk szerint a házilag kikevert változat finomabb volt, sőt a színe is sokkal inkább hasonlított a hagyományos gofriéra. Mi csokiöntettel és mogyoróöntettel fogyasztottuk.Kapcsolódó receptek:

Gluténmentes gofri, ami összehozza a társaságot
Gluténmentes gofri, ami összehozza a társaságot

Nem tudjuk, mit csináljunk a baráti összejövetelre? Egyszerű, de mégis ínycsiklandozót szeretnénk? Süssünk gluténmentes gofrit! A tészta gyorsan összeállítható, a...Kapcsolódó bejegyzések:

Új gluténmentes receptkönyv - Mentes Pillanatok
Új gluténmentes receptkönyv – Mentes Pillanatok

Felcsiki Tünde - Mentes Pillanatok új gluténmentes receptkönyv jelent meg. Ismerje meg a könyvet és próbálja ki a minta receptet...

Megcsináltuk a gluténmentes piskótatekercset
Megcsináltuk a gluténmentes piskótatekercset

A gluténmentes piskótatekercs készítés trükkje, hogy ne süssük túl a tésztát, még melegen húzzuk le a sütőpapírt, majd tekerjük nedves...