Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Mire elegendő a cöliákiásoknak járó személyi adókedvezmény?

Több cikkünkben is beszámoltunk róla, hogy a gluténérzékenyek (lisztérzékenyek, cöliákiások, de többek között laktózérzékenyek is) – amennyiben önálló keresettel rendelkeznek személyi adókedvezmény igénybevételére jogosultak.

A gluténérzékenyeknek személyi adókedvezménye

A mindenkori minimálbér 5% Ez 2017-ben havi 6.350 Ft azaz évente 76.200 Ft.  A részletes igénylés menetéről, visszamenőleges visszaigénylés menetéről (amennyiben nem veszi igénybe, de már évek óta diagnózis van róla) ebben a cikkünkben olvashat részletesen.

Emelt összegű családi pótlék cöliákiás gyermekek után

Sokan nem tudják, hogy cöliákiás gyermeket nevelő szülők pedig emelt összegű családi pótlékra jogosultak.  Erről itt olvashat.

Mennyivel kerülnek többe a gluténmentes élelmiszerek?

Bizony szükség is van ezekre a támogatásokra, adókedvezményre, ugyanis a gluténmentes diéta sajnos nem olcsó. Ráadásul a cöliákia olyan betegség, amelynek az egyetlen ma ismert kezelési módja az élethosszig tartó szigorú gluténmentes diéta. Tehát aki gluténérzékeny az bizony rá van kényszerítve, hogy betartsa a gluténmentes étrendet, amelyhez kénytelen az általában sokkal drágább gluténmentes élelmiszereket vásárolni és fogyasztani.

Mennyivel kerülnek többe a gluténmentes élelmiszerek? Tette fel a kérdést a Pénzcentrum.hu és készített egy összeállítást, arról, hogy mennyivel kerülnek többe az egyes élelmiszerek ha azok gluténmentesek. A cikket itt olvashatják el.

Ár-összehasonlítás:

Forrás: pénzcentrum.hu.

Szerencsére a gluténmentes élelmiszerek választéka egyre bővül.

A napokban számoltunk be arról, hogy a Lidl Castello gluténmentes termékcsaládja díjat nyert és a Lidl összes üzletében elérhetőek. Előtte az Aldi sajtótájékoztatóján tudtuk meg, a mentes élelmiszerek választékát szintén elérhetővé tették az összes boltjukban. Az egyik kedvező áru, magyar gluténmentes liszt az Glutenix Alfa Mix szintén kapható már az Aldi üzleteiben.

Ezekből a hírekből is látszik, hogy bővül a választék, fokozott figyelmet kapnak az étel-intoleranciával és táplálék allergiával együtt élők. A bővülő választék, talán kedvezően hat az árak csökkenésére is.Kapcsolódó bejegyzések:

Bővülő gluténmentes élelmiszerválaszték a Lidl üzletekben, amelyeket az Év Terméke díjjal is elismertek
Bővülő gluténmentes élelmiszerválaszték a Lidl üzletekben, amelyeket az Év Terméke díjjal is elismertek

A Lidl Magyarország 13 terméke, 5 kategóriában nyerte el az Év terméke 2017 díjat, 3 gluténmentes termék is megkapta a...

Gluténmentes élelmiszerek az ALDI mind a 113 üzletében
Gluténmentes élelmiszerek az ALDI mind a 113 üzletében

Speciális élelmiszerek az ALDI kínálatában A laktóz- és gluténmentes élelmiszerek az ALDI mind a 113 áruházában elérhetőek - speciális étrend...

50%-al magasabb támogatás lisztérzékenyeknek - Máltán
50%-al magasabb támogatás lisztérzékenyeknek – Máltán

Havi 45 EU összegű támogatás jár 2016-tól Máltán a gluténérzékenyeknek. 2015-ben ez még csak havi 30 EUR összegű termék-utalvány volt,...

Mit ehet és mit nem egy  gluténérzékeny? Összefoglaló táblázat.
Mit ehet és mit nem egy gluténérzékeny? Összefoglaló táblázat.

Tisztázzuk, hogy mit ehet egy gluténérzékeny illetve mit nem ehet egy gluténérzékeny! Sokan nem tudják, hogy nem a lisztre érzékeny,...

Emelt összegű családi pótlék jár a gluténérzékenyeknek!
Emelt összegű családi pótlék jár a gluténérzékenyeknek!

Korábbi személyi adókedvezményről szóló cikkünk kapcsán sokan érdeklődtek a gyermekek után igényelhető támogatásokról. Adószakértőnk utána járt a lehetőségeknek.

Ön igénybe veszi a gluténérzékenyeknek járó személyi adókedvezményt?
Ön igénybe veszi a gluténérzékenyeknek járó személyi adókedvezményt?

Amennyiben Ön is intolerancia miatti felszívódási zavar diagnosztizált, például gluténérzékeny, Önnek alanyi jogon jár a személyi adókedvezmény! Kérje háziorvosa igazolását...

, , ,