Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Gluténmentes élelmiszerek az ALDI mind a 113 üzletében

A gluténérzékeny.hu rendszere olvasóinak is bizonyára feltűnt, hogy a bioboltok és táplálék allergia szaküzletek mellett egyre nő a gluténmentes élelmiszerek választéka most már a hipermarketekben, szupermarketekben, de még a diszkont üzletláncokban is. Sőt egyre gyakrabban szentelnek az üzletláncok kampányszerűen egy-egy akciót kifejezetten a speciális táplálkozási igényű vásárlóik számára, pl. laktóz- cukor- vagy akár gluténmentes melléklettel is jelentek már meg akciós újságok.

Az ALDI által szervezett sajtótájékoztatóra volt hivatalos szerkesztőségünk.

enjoy free aldi glutenmentes elelmiszerek

Az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. mindenkire figyel és termékkínálatát úgy alakítja ki, hogy a speciális étrendet folytató vásárlók is megtalálják az étrendjükbe illeszthető termékeket.

Speciális élelmiszerek az ALDI kínálatában

A laktóz- és gluténmentes élelmiszerek, termékek az ALDI mind a 113 áruházában elérhetőek!

Az ALDI-rólAz ALDI a diszkont filozófia megalkotójaként a lehető legkedvezőbb áron biztosítja kiváló minőségű termékeit vásárlói számára. Az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. 2008-ban nyitotta meg hálózatának első áruházát Magyarországon. Jelenleg több mint 2000 magyar munkavállalót foglalkoztat és 113 áruházból álló országos hálózattá bővült. Az ALDI Magyarországról bővebb információ a www.aldi.hu weboldalon található.


Évről évre nő azoknak a száma, akik valamilyen ételintolerancia miatt speciális étrendre szorulnak. A gluténérzékenység, vagy más néven cöliákia kiváltója a gabonasikér, azaz a glutén, amely az élelmiszeripar egyik legkedveltebb adalékanyaga, a pékárutól kezdve a süteményeken át számtalan termékben előfordul. A laktózintolerancia kialakulását a laktáz enzim hiánya okozza, ilyenkor a szervezet nem képes lebontani a tejtermékekben található laktózt, azaz tejcukrot. Ahogy a gluténérzékenység esetében, úgy a laktózintolerancia esetében is fontos a speciális diéta betartása.

„A laktózintolerancia, azaz a tejcukor-érzékenység a magyar lakosság kb. 20-30 százalékát érintheti, míg a magyarok 1-2 százalékáról tudjuk, hogy gluténérzékeny – mondta Antal Emese dietetikus, szociológus. „Az életminőségük változatos, kiegyensúlyozott étrend kialakításával javítható. Nagyon pozitív tendencia, hogy egyre több gyártó ismeri fel az igényt a laktózmentes / gluténmentes termékekre, így az élelmiszerüzletek polcain is egyre szélesedik ezen termékek palettája. Van már miből választani.”

aldi_szekacs_tibor_ugyvezeto

Székács Tibor

„Az ALDI-nál fontosnak tartjuk, hogy vásárlóink mindenben számíthassanak ránk. Termékkínálatunkat a vásárlói igényeknek maximálisan eleget téve alakítjuk ki, hiszen nekünk az a legfontosabb, hogy akik nálunk vásárolnak, elégedettek legyenek velünk és az általunk nyújtott szolgáltatásokkal. Hogy a speciális étrendhez szükséges hozzávalók és élelmiszerek beszerzése gyors és könnyű legyen, a felvágottakból, kekszekből, kész kenyerekből, kenyérhelyettesítő termékekből, tejtermékekből és tejekből álló glutén- és laktózmentes termékkínálatunk mind a 113 ALDI áruházban megtalálható” – mondta Székács Tibor, az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. ügyvezető igazgatója.

ALDI sajtóközlemény PDF

Gluténmentes élelmiszerek az ALDI válaszékból:

További gluténmentes termékek az ALDI weboldalán

Ötletláda

Amennyiben bármilyen észrevétele, ötlete, problémája van az ALDI választékával, termékek elérhetőségeivel, itt megírhatja az észrevételeit (pl. adott boltban elfogy egy bizonyos termék és sokszor nem kapható, milyen termék nincs a választékban stb.), akkor a beérkezett véleményeket elküldjük az  ALDI részére, hogy vizsgálják meg az észrevételt.

Kérésére adatit anonim módon kezeljük.

Ötletláda, probléma, javaslatok, észrevételek jelzése

  • Probléma, ötlet, javaslat leírása
  • Itt adható meg az üzlet / bolthálózat neve
  • Itt lehet megadni a címet, ha a probléma / javaslat egy adott üzletet, címet érint.
  • A problémám megoldása érdekében szükséges lehet az adatok mellett a személyes adatok továbbítása is. Ha ehhez nem járul hozzá a gluténérzékeny.hu nevében próbálunk megoldást találni.
  • Lakcímem vagy postacímem
  • A képen látható kódot írja be a mezőbe!


Kapcsolódó bejegyzések:

Új gluténmentes szakácskönyv -  4x15 - Négy évszak receptjei ételallergiásoknak
Új gluténmentes szakácskönyv – 4×15 – Négy évszak receptjei ételallergiásoknak

Már előrendelhető - ráadásul most akciósan - az 2016. októberében megjelenő új gluténmentes szakácskönyv - 4 x 15 - Négy...

Gluténmentes termékek akciós listája 2016 szeptember második fele
Gluténmentes termékek akciós listája 2016 szeptember második fele

Megérkeztek az első bejelentések a 2016. szeptember második felére vonatkozó gluténmentes termékek akciós listája elindításához. Várjuk a további akciós bejelentéseket....

Egyre több a gluténmentes élelmiszer
Egyre több a gluténmentes élelmiszer

Egyre nagyobb figyelem övezi a glutén okozta betegségeket, ami miatt folyamatosan nő az érdeklődés a gluténmentes élelmiszerek iránt. A piaci...

,