Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Új gluténmentes cukrászda és pékség nyílik – Tündér Tanya

Ismét egy új gluténmentes cukrászda, pékség és kávézó megnyitásáról kaptunk hírt. Frátik Orsolyát kérdeztük az új egység nyitásával kapcsolatban.

Tündér Tanya - gluténmentes cukrászda, pékség

Korábban beszámoltunk róla, hogy a Tündér- ligetben a frissen sült gluténmentes pékáruk mellett egy ételintolerancia bolt is üzemel Kredenc bolt néven. Ez a bolt költözik át új címre vagy egy teljesen új gluténmentes szaküzlet nyílik?

A Tündér- liget pékség – Kredenc bolt továbbra is a megszokott helyen várja vásárlóit. Kerületünk egyik központi helyén, a pestszentlőrinci Béke-térnél nyitjuk meg új üzletünket Tündér Tanya Cukrászda és Pékség  –  Ételallergiások Kánaánja néven, ahol a Tündér- liget pékárui  és az egyéb, általunk forgalmazott diétás, gluténmentes élelmiszerek mellett újdonságokkal is szolgálunk majd.

Hol nyílik meg pontosan?

A Tündér Tanya Budapesten a XVIII. kerületben a Béke- térnél, az Üllői út 749-es szám alatt várja vásárlóit.

Mikor nyit, és mi lesz a nyitva tartás?

Boltunk megnyitójára 2016. augusztus 30-án, kedden reggel 8 órakor minden kedves régi és új vásárlónkat szeretettel várunk.
Az üzlet augusztus 31-től hétköznapokon 7-19, szombatonként 8-17 óráig tart majd nyitva.

Hogy lehet megközelíteni? Van-e kényelmes parkolási lehetőség? Fizetős a parkolás?

Tömegközlekedéssel az M3-as metró Határ úti megállójától az 50-es villamossal juthatnak el hozzánk.
Az autóval érkezők számára a Tündér Tanya előtt  ingyenes parkolási lehetőség áll rendelkezésre.

Lesz-e választékbeli különbség a két üzlet között, ha igen mi? Milyen termékeket árulnak majd itt?

Igen Lesz választékbeli különbség. A Tündér Tanya alapgondolata  egy, a kerületben hiánypótló mentes kávézó-cukrászda-szaküzlet elindítása volt, ahol a korábbiaknál jóval szélesebb termékválasztékkal szolgálhatunk mind az ételallergiások és intoleranciások, mind a reformtáplálkozás követői számára.

gluténmentes pékáru tündér tanya

Igazi vajas hajtogatott tésztából készült pékáru

A Tündér- liget pékség friss, “mentes” pékárúi (kenyerek, kalács, kifli, zsemle, péksütemények) mellett:

  • édes és sós pitékkel
  • cukrászsüteményekkel
  • valamint melegszendviccsel
  • hot-doggal
  • többféle hamburgerrel
  • mini pizzával

várjuk vásárlóinkat.

Termékválasztékunk összeállítása során a paleo és vegán életmódot folytató vendégeinkről sem feledkeztünk meg:

  • salátákkal
  • smoothiekkal
  • mindenmentes finomságokkal

is várjuk majd egészségtudatos vendégeinket.

Fontosnak tartjuk, hogy a vásárlók igényeihez igazítsuk termékpalettánkat, így az üzlet megnyitása után igyekszünk majd a hozzánk érkező kéréseket, javaslatokat figyelembe véve bővíteni választékunkat.

Csak készételeket, csomagolt árukat fogtok forgalmazni vagy lesznek helyben fogyasztható ételek is?

gluténmentes pékség tündér tanyaMivel a Tündér Tanya nem csak gluténmentes szaküzlet, hanem gluténmentes cukrászda és kávézó is, így természetesen helyben fogyasztható élelmiszerek is lesznek nálunk.

Pékségünk termékei mellé kávéval, (tejmentes) kakaóval, vagy egy finom teával várjuk majd a reggelizni érkezőket, de lehetőség lesz nálunk egy könnyű büféebéd elfogyasztására is. A délutáni baráti beszélgetések mellé nem hiányozhat egy szelet torta vagy egy finom kávé, cappucino, latte.
Családias hangulatú helyet szeretnénk, ahol akár 8-10 fő is kényelmesen le tud ülni.

Pékségünk termékeinek előrendelése és a házhoz-szállítás már működő szolgáltatásunk.

Van-e valamilyen különlegessége az üzletnek?

Hitvallásunk, hogy a táplálkozás egészségünk alapja, és ez hatványozottan igaz azoknak az emberenek az esetében, akik valamilyen ételallergiában, intoleranciában szenvednek. Fontosnak tartjuk, hogy a hozzánk érkezőket korrekt, megbízható módon tájékoztathassuk a nálunk kapható termékekkel kapcsolatban. A Tündér Tanya Cukrászda és Pékség  –  Ételallergiások Kánaánja munkatársai kiválasztása során ezért arra fektettük a hangsúlyt, hogy dolgozóink tisztában legyenek azzal, hogy az egyes diéták biztonságos betartásának feltételeihez mire van szükség.

Bizonyára sokaknak ismerősen cseng Kiss Mona neve, aki a Mona –  Élet az ételallergiával blog írója és több mentes szakácskönyv kiadója.

Örülünk neki, és nektek is örömmel mondjuk el, hogy Mona, aki önmaga is érintett az ételallergiák témakörében, és táplálkozási tanácsadóként igyekszik könnyebbé tenni sorstársai mindennapjait, a Tündér Tanya csapatának egyik oszlopos tagja lesz!

Mona mellett a Tündér-liget és a Tündér Tanya megálmodójaként, én is (Frátrik Orsi) is várja majd a vevőket az új üzletben.

Számomra a  lélek nyitott könyv, és minden emberben az értékeket keresem, ezért is választottam be Mariannát a A Tündér Tanya csapatába, aki megváltozott munkaképességű munkatársunk lesz, mert Marianna kedves, mosolygós személyiségével, talpraesettségével jól  illeszkedik a bolt szellemiségébe.

Hamarosan elindul az Tündér Tanya Cukrászda és Pékség  –  Ételallergiások Kánaánja Facebook oldala is, ahol friss hírekkel, újdonságokkal, nyereményjátékokkal várunk majd mindenkit.

A Kredenc Bolt és az új Tündér Tanya a térképen:Kapcsolódó bejegyzések:

Új gluténmentes pizzéria nyílik ma! 20 féle GM pizza!
Új gluténmentes pizzéria nyílik ma! 20 féle GM pizza!

2016. december 1-én új gluténmentes pizzéria nyílik. Gluténmentes pizza rendelés - 20 féle garantáltan gluténmentes pizza. Külön helység, kemence a...

CÖLITÁNYÉR azaz OKOSTÁNYÉR ®  gluténérzékenyeknek
CÖLITÁNYÉR azaz OKOSTÁNYÉR ® gluténérzékenyeknek

Táplálkozz okosan gluténérzékenyen is! Az MDOSZ legújabb táplálkozási ajánlása az OKOSTÁNYÉR ® irányelvei alapján elkészítettük a gluténmentes változatot

3 új gluténmentes tészta változat a Dialsí-tól
3 új gluténmentes tészta változat a Dialsí-tól

3 féle új gluténmentes tésztával bővült a Dialsí termékcsalád. Tölteni való tészta, gluténmentes spagetti tészta és GM cérnametélt. Receptötletekkel! ...

Gluténmentes kenyér sütés, kóstoló és kenyér házhoz szállítás
Gluténmentes kenyér sütés, kóstoló és kenyér házhoz szállítás

A Kredenc Bolt gluténmentes pékségtől most már házhoz szállítva is rendelhet friss kézműves GM pékárukat. 2016.04.16-án nyílt nap, kóstoló és...

, , , ,