Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Új partnerek a térképen – cöliákia vizsgálat, gluténmentes szaküzlet, gasztroenterológia

gluténérzékeny hírösszefoglalóÖrömhír a diétázóknak, ha lakókörnyezetükben találnak olyan üzleteket, ahol meg tudják vásárolni a diétájukhoz szükséges gluténmentes élelmiszereket, vagy nem kell sokat utazni ahhoz hogy orvosokat, diagnosztikai laborokat találjanak, ahol elvégeztethetik a cöliákia vizsgálatot vagy betegségük kezeléséhez kaphatnak tanácsot.

2015. márciusában számos új partner került fel a gluténmentes térképünkre.

  1. Weboldalunk orvosszakértője Dr. Papp János  –  gasztroenterológus

    Dr. Papp János - gasztroenterológus orvos BudapestA szakértő válaszol rovatunkba olyan kérdéseket is érkeznek, amelyek dietetikus szakértőnk kompetenciáját meghaladják, mert a kérdések orvosi jellegűek, ezeknek a kérdéseknek a szakszerű megválaszolását vállalta Dr. Papp János gasztroenterológus.
    A Doktor úr magánrendelésen is fogad betegeket:

    Menj!törlés
  2. A Mester Család Kecskeméten nyitott új gluténmentes szaküzletet

    Mester Család gluténmentes termékek

    Jó hír a kecskeméti gluténérzékenyeknek, hogy most már Kecskeméten is elérhetőek a Mester Család termékei mellett gluténmentes, tejmentes, tojásmentes élelmiszerek széles választéka, így a diétázók szakképzett eladók segítségét kérhetik a bevásárlás során. Az kecskeméti üzlet 2015. március 13-án nyílt meg. A Mester család üzleteiben helyben sütött mentes gluténmentes péksüteményekkel is várják a vásárlókat, ezen kívül torta rendelést is felvesznek így az sem okozhat gondot, ha egy táplálék allergiás ismerőst kell vendégül látni, hiszen olyan aprósütemények, linzer, diós kifli is kaphatóak, amelyeket a különféle diétákat folytatók is fogyaszthatnak.
    A Mester Család Diétázók Boltja hálózat:

  3. Synlab – gluténérzékenység vizsgálat, cöliákia teszt

    Synlab laborszolgáltatások - gluténérzékenység vizsgálatA cöliákia a népesség mintegy 1%-át érinti. Tehát családon belül örökletes lehet a gluténérzékenység, ezért a betegek első fokú rokonainál különösen fontos elvégezni a genetikai vizsgálatot, mivel nagyobb eséllyel léphet fel náluk ez a fajta felszívódási zavar.

    Tudta-e, hogy a gluténérzékenység is szerepel azon betegségek között, melyek után személyi adókedvezményt lehet igénybe venni, amennyiben rendelkezésre áll róla orvosi igazolás. Ez havonta 5.250 Ft adókedvezményt jelet a saját jövedelemmel rendelkező gluténérzékenyeknek. A cöliákiás gyermeket nevelő családok szintén orvosi igazolás alapján emelt összegű családi pótlék igénybevételére jogosultak. Elsősorban az egészségük érdekében érdemes kivizsgáltatni emésztési panaszaikat, amely hátterében akár gluténérzékenység (“lisztérzékenység“) vagy laktózérzékenység is állhat, de figyelembe véve az adókedvmeny összegét – amely 5 évre visszamenőleg is igényelhető – anyagi megfontolásból is érdemes lehet elvégeztetni a szükséges vizsgálatokat.
    A Synlab Hungary Kft. újabb hat mintavételi helyével bővült a gluténmentes térképünk:

Várjuk további partnerek jelentkezését  is a térképünkre.

  1. Étel-intolernacia- és táplálékallergia üzletek, bio boltok
  2. Gluténmentes éttermek
  3. Gluténmentes cukrászdák
  4. Gluténmentes pékségek
  5. Orvosi, diagnosztikai központok

Jelentkezzen Ön is a gluténérzékeny.hu tematikus térképére!



Kapcsolódó bejegyzések:

Mikor kihez fordulhat a beteg? Gasztroenterológus, allergológus
Mikor kihez fordulhat a beteg? Gasztroenterológus, allergológus

Cikksorozatunk mai fejezetében a gasztroenterológus és allergológus tevékenységét mutatjuk be.

Emelt összegű családi pótlék jár a gluténérzékenyeknek!
Emelt összegű családi pótlék jár a gluténérzékenyeknek!

Korábbi személyi adókedvezményről szóló cikkünk kapcsán sokan érdeklődtek a gyermekek után igényelhető támogatásokról. Adószakértőnk utána járt a lehetőségeknek.

Ön igénybe veszi a gluténérzékenyeknek járó személyi adókedvezményt?
Ön igénybe veszi a gluténérzékenyeknek járó személyi adókedvezményt?

Amennyiben Ön is intolerancia miatti felszívódási zavar diagnosztizált, például gluténérzékeny, Önnek alanyi jogon jár a személyi adókedvezmény! Kérje háziorvosa igazolását...

A gluténérzékenység vizsgálat - minden amit tudni érdemes.
A gluténérzékenység vizsgálat – minden amit tudni érdemes.

Azt már tudjuk, hogy gluténérzékenységet több elnevezéssel is illetik (cöliákia, lisztérzékenység), hogy egy autoimmun betegség. De milyen diagnosztikai módszereket alkalmaznak...

, , ,