Főzzön Dialsí gluténmentes tésztát, ha egy villámgyors ebédre vágyik! (x)
A gluténmentes diétát követők számára a tészta főzés sem egyszerű dolog, mert a tészta hosszas főzés után is kemény maradhat, de ha nem figyelünk oda, könnyen szét is főzhető. Az új olasz Dialsi tészta főzése során azonban nem kell ezektől a veszélyektől félnünk.
Az olasz Dialsí gluténmentes tészta
kizárólag természetes, gondosan válogatott, nem génkezelt alapanyagokból: kukoricalisztből és rizslisztből készül.
A Dialsí tészta speciális gyártása folyamán a modern gyártási technológiát ötvözik a régi, hagyományos tésztagyártással. Egyedisége és különlegessége abban rejlik, hogy lassan, hűvös helyen szárítják, ez a tésztának sajátos formát és jelleget, valamint természetes ízt kölcsönöz.
A tészta többek között kapható
formákban is.
Ügyeljünk egészségünkre!
A Dialsí száraztészták amellett, hogy gluténmentesek, beépíthetőek a tojás-, szója-, tejcukormentes diétába is.
Az előbb említett tényezőkön kívül a Dialsí tészták előnyösek azoknak is, akik valamilyen egészségügyi ok (pl. magas vérzsírszint, elhízás) miatt zsírszegényen étkeznek, mivel a száraztészták alacsony zsírtartalommal (0,2 g/100 g) rendelkeznek és a tojásmentességből adódóan koleszterinmentesek is.
Egy adag Dialsí száraztészta (80 g) 2 g élelmi rostot tartalmaz, amely hozzájárulhat a napi rostbevitel fedezéséhez is.
Fehérjetartalma 6,4 g /100 g, amely azonban nem minősül teljes értékű fehérjeforrásnak, így fontos, hogy a tésztához készített szószunk tartalmazzon tejterméket, húst vagy halfélét, hogy a kedvenc ételünk tápanyagtartalom tekintetében is kedvező legyen.
Egészségünk megőrzése érdekében ügyeljünk a változatos táplálkozásra! A tésztaételek gyorsan, és egyszerűen elkészíthetőek! Építsük be étrendünkbe akár meleg tésztaétel, akár hideg tésztasaláta formájában!
Hogyan főzzük a Dialsí gluténmentes tésztát?
A Dialsí gluténmentes tészta főzése nagyon egyszerű, nem igényel különösebb előkészületet, vagy figyelmet. A tésztát forrásban lévő vízbe tesszük, és kb. 9-10 perc alatt megfő, eléri, ahogy az olaszok mondják, az „al dente” állagot. A tészta mind melegen, mind hidegen megtartja kellemes ízét, rugalmas állagát, így nem csak köretnek, de hideg tésztasalátának is kitűnő.
Penne bazsalikomos paradicsomszósszal
Gyorsan, egyszerűen elkészíthető, és nagy eséllyel indulna a gyerekek kedvence versenyen is.
Hozzávalók:
- Dialsí gluténmentes tészta (80g/adag)
- 1 doboz hámozott, darabolt paradicsom konzerv vagy 12 db közepes méretű paradicsom
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 dl olívaolaj
- marék bazsalikom
- só ízlés szerint
- + parmezán sajt
Elkészítés:
- Megtisztítjuk a fokhagyma gerezdeket.
- Serpenyőben megmelegítjük az olajat, és egészben beletesszük a fokhagymát.
- Lassú tűzön sütni kezdjük, oly módon, hogy a gerezdek megpiruljanak.
- A megpirult fokhagymákat lyukas kanállal kivesszük az olajból.
- Az olajhoz adjuk a paradicsomkonzervet, vagy a friss, meghámozott és feldarabolt paradicsomot és a durván összetépett bazsalikom leveleket. Ha nincs friss bazsalikomunk, szárítottal helyettesítsük.
- Sót adunk hozzá, és az egészet alacsony hőfokon összeforraljuk, amíg a szósz egy kicsit besűrűsödik.
- Közben egy fazékban vizet teszünk fel forrni. Ha forr, beleteszünk egy teáskanál sót, majd a gluténmentes Dialsi tésztát és 9-10 perc alatt készre főzzük.
- Mialatt a tészta megfő, a szósz is elkészül. A megfőtt tésztát leszűrjük, és beleforgatjuk a szószba majd pár percig az egészet összefőzzük.
- Reszelt parmezánsajttal és néhány bazsalikomlevéllel szórva tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
További információ a forgalmazó Glutenon Kft weboldalán: www.glutenon.hu
Kelt:2015.02.18 / Utolsó módosítás: 2016.07.02Kapcsolódó bejegyzések:
3 új gluténmentes tészta változat a Dialsí-tól
3 féle új gluténmentes tésztával bővült a Dialsí termékcsalád. Tölteni való tészta, gluténmentes spagetti tészta és GM cérnametélt. Receptötletekkel! ...
Dialsì – új olasz gluténmentes tészta termékcsalád jelent meg
Már kaphatóak az olasz Dialsì gluténmentes tésztái. A gluténmentes tészta kizárólag kukoricalisztből és rizslisztből készül, nem tartalmaz tartósítószert és adalékanyagokat....