Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

3 új termékkel bővül a Hadarik Rita gluténmentes termékcsalád

Idén tavasszal számoltunk be Hadarik Rita gluténmentes lisztkeverékeinek a bemutatásáról, a Hadarik Rita által összeállított gluténmentes célliszteket, az ország legnagyobb gluténmentes gyára, a Hunorganic Kft. gyárt és forgalmaz.

Ritával beszélgettünk:

Pontosan mik a gluténmentes céllisztek, és milyenek a visszajelzések?

A célliszt kifejezés azt jelenti, hogy az adott süteménypor vagy lisztkeverék egy bizonyos süteménytípusra, annak végleges állagára és ízére jellemzően a legtökéletesebb összetételű. Nem mindegy ugyan is, hogy mit és miből sütünk. Teljesen más állagú egy kevert tészta, és egy keksz, ezért nem feltéten lehet tökéletes apró sütit sütni egy általános gluténmentes süteményliszt keverékből.

Az első körben piacra került hét termék sikeresnek mondható, hiszen a vásárlóink tökéletesen elégedettek az eredménnyel, azt kapják, amit várnak. Puha fánkot, igazi pogácsa érzést, omlós csokis kekszet. A gluténmentes céllisztek nagy előnye, hogy az édesítő kivételével már minden szárazanyagot tartalmaznak. Nem kell többféle hozzávalót vásárolgatni, kevergetni, kísérletezgetni. Tehát időt és még pénzt is megtakaríthatunk vele.

Miért előnyösek a gluténmentes lisztkeverékeid?

Amellett, hogy kényelmi termékekről van szó, a termékfejlesztések során odafigyelek arra, hogy a lisztkeverékek összetétele megfeleljen a modern, egészségtudatos étkezés feltételeinek is, de ne menjenek át egy szélsőségesebb, mindenmentes minőségbe. Ez az ízben és az állagban mutatkozik meg leginkább.

A lisztjeim 50-60 %-ban teljes kiőrlésű, lassan felszívódó szénhidrátokat tartalmaznak. Ezt azért tartom fontosnak, mert a gluténmentesség mellett fontos, hogy értékes, rostokban, ásványi anyagokban, vitaminokban gazdag végtermékek kerüljenek a cöliákiások asztalára, ne csak üres kalóriák. Éppen ezért a Hadarik Rita liszteket életmódváltóknak is ajánlom.

Mióta foglalkozol receptírással, és mért választottad egyik fő szakterületeddé a gluténmentes étrendet?

2008-ban indítottam el a Rita Konyhája receptoldalamat. Akkoriban sok egészségügyi problémával küzdöttem, és egy talpreflexológus adta meg a kezdő löketet ahhoz, hogy az egészséges, tiszta étkezést kezdjem el követni. Mivel kísérletező alkat vagyok, sok alapanyagot kipróbáltam. A finom és esztétikus ételek rabja is vagyok, ezért mindig arra törekedtem, hogy az elkészült étel ne csak egészséges, de szemnek-szájnak is izgalmas legyen.

A receptjeimet nem csak alapanyagok, de allergének szempontjából is elkezdtem címkézni, így jöttem rá, mekkora igény van például a gluténmentes receptekre, megoldásokra.

Milyen új gluténmentes termékekkel jöttök most ki a piacra?

A termékcsalád két új gluténmentes lisztkeverékkel, és egy pirított GM müzlivel gazdagodik ősszel. A piskóta és a lángos nagyon keresett tészták, de az elkészítésük, a végtermék állagát, és ízét tekintve nem könnyű elkészíteni őket. Mint minden mást lisztkeverékem esetében, ezeknél is nagy hangsúlyt helyeztem a lassan felszívódó szénhidrátokra, és arra, hogy magasabb legyen a rosttartalmuk. Ez esztétikailag annyiban mutatkozik meg, hogy színük enyhén barnásabb. A piskóta ráadásul szép formatartó, napokig puha marad, nem morzsalékos.

A chia magos pirított müzli kilóg a gluténmentes céllisztek közül, de azért vettük fel a termékpalettára, mert egy-egy étkezés esetében a pékárut ki lehet vele váltani. Értékes összetevőinek köszönhetően egészséges alternatíva egy étkezéshez.

A következő oldalon részletesen bemutatjuk Hadarik Rita 3 új gluténmentes termékét és egyúttal villám játékot is hirdetünk! Részletekért lapozzon!



Kapcsolódó bejegyzések:

Új gluténmentes lisztkeverékek - pizza és élesztőmentes bagett készítéséhez
Új gluténmentes lisztkeverékek – pizza és élesztőmentes bagett készítéséhez

Ismét két új kényelmi termék, gluténmentes lisztkeverék megjelenéséről számolunk be. Céllisztekről van szó: speciálisan pizza és bagett készítéshez tervezve

Glutén nélkül - Hadarik Rita új gluténmentes receptes könyve
Glutén nélkül – Hadarik Rita új gluténmentes receptes könyve

Az ismert gasztroblogger, gluténmentes termék és recept fejlesztő Hadarik Rita új Glutén nélkül című gluténmentes receptes könyve kedvezményesen előrendelhető!

Új gluténmentes szakácskönyv -  4x15 - Négy évszak receptjei ételallergiásoknak
Új gluténmentes szakácskönyv – 4×15 – Négy évszak receptjei ételallergiásoknak

Már előrendelhető - ráadásul most akciósan - az 2016. októberében megjelenő új gluténmentes szakácskönyv - 4 x 15 - Négy...

Hadarik Rita - 7 új gluténmentes lisztkeverék
Hadarik Rita – 7 új gluténmentes lisztkeverék

Hadarik Rita neve jól cseng a gasztronómiában. Elsők között készített gluténmentes ételeket, nyitott GM éttermet. Most 7 gluténmentes lisztkeverék készült...

Gluténérzékenység és inzulinrezisztencia? Van megoldás!
Gluténérzékenység és inzulinrezisztencia? Van megoldás!

160 g szénhidrát? Glikémiás index? Növényi rostok? Lassan felszívódó szénhidrátok? Nézzük át, mire kell figyelni, ha mindkét betegségben érintettek vagyunk....

Chia mag, egy újra felfedezett ősi csodaélelmiszer
Chia mag, egy újra felfedezett ősi csodaélelmiszer

A chia mag számos előnyös tulajdonsága mellett gluténmentes is. A chia mag beépíthető a gluténmentes étrendbe is. Nem csak a...

Örök kérdőjel, a zab - szabad-e fogyasztania a gluténérzékenyeknek?
Örök kérdőjel, a zab – szabad-e fogyasztania a gluténérzékenyeknek?

A zab abban az esetben beilleszthető a gluténmentes étrendbe, és csak akkor - ha a zabkészítmény gyártója garantálja a gluténmentességet....

, , ,