Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Balatonfenyves – milyen lehetőségeink vannak gluténérzékenyként? Vica 2 helyet tesztelt.

Gomba Cafe – Balatonfenyves

Szombaton a nagyon népszerű Gomba Cafe mellett tettük le a voksunkat. Az étterem dugig volt, de a pincérek összetoltak nekünk néhány asztalt, így végül is szerencsére le tudtunk ülni. Az étlapon jelölve voltak itt is az allergének, így legalább láttam, hogy miből tudok választani.

Szokásomhoz híven azért mielőtt még mondtam volna a pincérnek, hogy melyiket kérem, amelyikben nincs 1-es, azaz glutén, megkérdeztem, hogy hogy állnak a gluténérzékenyekkel.

A pincérfiút váratlanul érte a kérdésem, megkérdezte hogy mennyire vagyok érzékeny. Válasz: nagyon. Csűrtük, csavartuk, végül odáig jutottunk, hogy lényegében ami 1-essel van jelölve sem mehet, így maradt a lazac saláta, de még oda is írta magának, hogy gluténérzékenynek. Ennek az lett az eredménye, hogy még öntetet sem kaptam rá.

Gomba Cafe gluténmentes étkezés Balatonfenyves

Gomba Cafe gluténmentes étkezés Balatonfenyves

De semmi baj, az asztalnál volt só, bors, és olíva olaj, így végül is nem is volt rossz a salim és még egészen jól is laktam.

Kerüljük el a diétahibákat!

Mindenesetre szeretném ajánlani Nektek is, hogy attól még, hogy jelölve van a glutén, kérdezzetek rá mert hát sajnos sosem lehet tudni.

GM vendéglátóhely ajánlás

  • Hol található a hely?
  • Add meg a hely weboldalát! A címet kezd http:// előtaggal!
  • Add meg a nevedet!
  • Add meg az e-mail címedet!
  • Kérlek add meg a képen látható biztonsági kódot!


Kapcsolódó bejegyzések:

Vica salzburgi gluténmentes kalandjai
Vica salzburgi gluténmentes kalandjai

Vica most Ausztriában, Salzburgban szerzett tapasztalatait osztotta meg velünk. Gluténmentes hosszú hétvége Salzburgban.

Glutenfree sweet-shop tour 4. - gluténmentes sütemények tesztje
Glutenfree sweet-shop tour 4. – gluténmentes sütemények tesztje

Vica fáradhatatlanul teszteli azokat a helyeket, ahol gluténérzékenyek számára is fogyasztható ételeket kínálnak. Most újra gluténmentes sütemények és GM macaronok...

Vica szentendrei túra gluténérzékeny szemmel
Vica szentendrei túra gluténérzékeny szemmel

Szentendre Skanzen. Mit és hol érdemes fogyasztani gluténérzékenyként? Vica letesztelte. Horváth Éva folyamatosan teszteli az gluténmentes éttermeket, vendéglátóhelyeket

Prágai gluténmentes körkép - Vica élménybeszámolója
Prágai gluténmentes körkép – Vica élménybeszámolója

Glutenfree hamburger tour prágai kitérővel folytatódik. Vica most több prágai éttermet is letesztelt. Éhen biztosan nem hal gluténérzékeny Prágában!

,