Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Glutenfree sweet-shop tour 4. – gluténmentes sütemények tesztje

Vica azaz Horváth Éva Vica letesztelte rovatábanglutenfree tour” címmel számos olyan helyet kipróbált, ahol gluténmentes sütiket, hamburgereket, pizzákat és egyéb ételkülönlegességeket kínálnak. Most ismét két újabb gluténmentes helyet tesztelt le, lássuk Vica élménybeszámolóit!

Sovány Vigasz, gluténmentes édességek

Ismét egy édesség felfedező körtúrát tettem, hiszen még mindig van mit kipróbálni. Remélem lesz alkalmam még további sweet-shop túrákat tenni, ehhez viszont kérem a segítségeteket: ha ismertek olyan helyet, ahol még nem jártam és szerepel a kínálatukban gluténmentes süti, akkor kérlek írjátok meg nekünk 🙂

A jelen túrám első állomása a Sovány Vigasz nevet viselő hely volt. Barátnőm nélkül nem ismertem volna meg a helyet, pedig itt aztán minden gluténmentes, ami a kínálatban szerepel. Kár lett volna kihagyni. A hely egy picit eldugottabb helyen van, de mégis központi a fekvése. Mi a Jászai Mari tértől közelítettük meg és pár perc séta után oda is értünk, de igazából a Nyugatitól is kb. ugyanannyira (5 perc sétatávolságra) van.

A hely maga pöttömke, de mi kényelmesen le tudtunk ülni. A pultban álló lánytól megtudtuk, hogy náluk minden gluténmentes, de a kínálatban fellelhető még laktóz-, tej- és mindenmentes finomság is. Délután érkeztünk, így már meglehetősen ki volt fosztva a pult, de azért még jutott nekünk 1-1 szelet oreos sajttorta és én még választottam egy sonkás, sajtos, paradicsomos szendvicset is.

gluténmentes sütemény Sovány Vigasz

Sovány Vigasz – gluténmentes sütemények és gluténmentes szendvics

Mint ahogy azt már megszokhattuk, az árát a gluténmentes ételeknek elkérik, így ez itt sem volt másként. Mégis elégedetten távoztam, hiszen garantáltan mentes ételeket kaptam és igazából ez számít!

Szereted a macaronokat, akkor lapozz!

gluténmentes makaron teszt



Kapcsolódó bejegyzések:

Glutenfree sweet-shop tour 5. gluténmentes édességek tesztelése
Glutenfree sweet-shop tour 5. gluténmentes édességek tesztelése

Vica újabb 2 helyet tesztelt le. Gluténmentes sajttortát és egy csokiszökőkutat teszteltek le jegyesével, ez utóbbit egy nagyon romantikus helyen....

Gluténmentes hamburgerek tesztje - 6. Glutenfree hamburger tour
Gluténmentes hamburgerek tesztje – 6. Glutenfree hamburger tour

Újabb két helyen tesztelte le Vica a gluténmentes hamburger kínálatot. Gluténfree Hamburger Tour 6.

Prágai gluténmentes körkép - Vica élménybeszámolója
Prágai gluténmentes körkép – Vica élménybeszámolója

Glutenfree hamburger tour prágai kitérővel folytatódik. Vica most több prágai éttermet is letesztelt. Éhen biztosan nem hal gluténérzékeny Prágában!

Glutenfree sweet-shop tour 2. - gluténmentes édességek
Glutenfree sweet-shop tour 2. – gluténmentes édességek

Édesszájúak figyelem! Glutenfree sweet-shop tour rovatunkaban Vica 2 újabb kitűnő gluténmentes édesség lelőhelyet talált, olyan helyeket amikkel minden OK volt,...

, , ,