Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Balatonfenyves – milyen lehetőségeink vannak gluténérzékenyként? Vica 2 helyet tesztelt.

Vica letesztelte rovatunk háziasszonya Horváth Éva, Balatonfenyvesen járt, az ott tapasztalt gluténmentes étkezési lehetőségekkel kapcsolatos élményeit osztotta meg velünk:

Hosszúhétvégéztünk egyet Balatonfenyvesen, barátnőmnek és a párjának hála tökéletesen nyugodt környezetben töltöttünk el egy hétvégét barátok között. A strandolás mellett ettünk is finomakat, kipróbáltunk a helyi éttermek közül kettőt, amit most be is mutatok Nektek, mennyire felkészültek a gluténmentes étkezés tekintetében a balatonfenyvesi vendéglátósok.

Hubertus Hof Hotel & Restaurant

A társaságban volt egy kitűnő séf is, így az első napi vacsoránk helyszínét ő választotta ki. A Hubertus Hof Hotel & Restaurant éttermét próbáltuk ki. Ha össze kellene foglalnom egy szóval, hogy milyen volt, akkor annyit írnék csak, hogy élmény volt! Szép környezet, figyelmes pincérek és finom ételek.

A séf urunk készült, ugyanis már le volt foglalva az asztalunk, odavezettek minket és kaptuk is az étel- és itallapokat, az ételválasztásban pedig segítséget is kaptunk/kaptam. A társaság a híres Angus marha mellett tette le a voksát, én pedig a libamáj szeleteket választottam tört burgonyával, vörösboros körtével. Az étlapon jelölve voltak az allergének, 1-es számmal a glutén, így ez is és a pincérek felkészültsége is nagy segítség az érzékenyek számára.

Hubertus Hof gluténmentes étkezés Balatonfenyves

Hubertus Hof Balatonfenyves – gluténmentes vacsora

Az árát elkérik mindennek, de az ételek mennyeiek voltak, nagyon finom volt minden, csak pozitívumokat tudok mondani mert nagyon figyeltek rám is!

A következő helyszín  a Gomba Cafe volt, a beszámoló a következő oldalon olvasható. LapozokKapcsolódó bejegyzések:

Vica salzburgi gluténmentes kalandjai
Vica salzburgi gluténmentes kalandjai

Vica most Ausztriában, Salzburgban szerzett tapasztalatait osztotta meg velünk. Gluténmentes hosszú hétvége Salzburgban.

Glutenfree sweet-shop tour 4. - gluténmentes sütemények tesztje
Glutenfree sweet-shop tour 4. – gluténmentes sütemények tesztje

Vica fáradhatatlanul teszteli azokat a helyeket, ahol gluténérzékenyek számára is fogyasztható ételeket kínálnak. Most újra gluténmentes sütemények és GM macaronok...

Vica szentendrei túra gluténérzékeny szemmel
Vica szentendrei túra gluténérzékeny szemmel

Szentendre Skanzen. Mit és hol érdemes fogyasztani gluténérzékenyként? Vica letesztelte. Horváth Éva folyamatosan teszteli az gluténmentes éttermeket, vendéglátóhelyeket

Prágai gluténmentes körkép - Vica élménybeszámolója
Prágai gluténmentes körkép – Vica élménybeszámolója

Glutenfree hamburger tour prágai kitérővel folytatódik. Vica most több prágai éttermet is letesztelt. Éhen biztosan nem hal gluténérzékeny Prágában!

,