gluténérzékenység
Gluténérzékenység más szóval glutén-intolerancia vagy cöliákia. Sokan régies néven lisztérzékenységnek nevezik, pedig ez a szóhasználat pontatlan. A gluténérzékenység egy autoimmun betegség. Kiváltója az elsősorban a gabonafélékben megtalálható sikérfehérje, a glutén.
Mit ehet egy gluténérzékeny – cöliákiás beteg? 2.
2013. november 17.Azért mert glutén-intoleranciát diagnosztizáltak Önnél, nem kell lemondania a péksüteményekről! Oda kell azonban figyelni, hogy az gluténmentes legyen! A búzalisztet többféle liszttel ki lehet... Bővebben
gluténérzékenység gyógyszere: felismerés és diéta
2013. október 31.Gluténérzékenység gyógyszere a felismerés és a gluténmentes étrend. Bővebben
Mit nem ehet az, aki gluténérzékeny?
2013. október 27.A gluténérzékenység (korábban lisztérzékenység) nem gyógyítható, de megfelelő diétával tünetei megszüntethetők, teljes élet élhető. A gluténmentes diéta azonban nem csak annyit jelent, hogy nem ehetünk kenyeret,... Bővebben
10 jel arra, hogy gluténérzékenységgel állhat szemben
2013. október 25.Megközelítőleg a lakosság 15 százaléka szenved gluténérzékenységben. Ha tapasztalja magán az tünetek valamelyikét, előfordulhat, hogy ön is gluténérzékeny. Sokak viszont diagnisztizálatlanok. Bővebben