Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Kezdőlap / kategória: "gluténérzékenység" (  /  4 . oldal)

gluténérzékenység

Gluténérzékenység más szóval glutén-intolerancia vagy cöliákia. Sokan régies néven lisztérzékenységnek nevezik, pedig ez a szóhasználat pontatlan. A gluténérzékenység egy autoimmun betegség. Kiváltója az elsősorban a gabonafélékben megtalálható sikérfehérje, a glutén.

Mit ehetnek a gluténérzékeny betegek? 3.

Mit ehetnek a gluténérzékeny betegek? 3.


Mi legyen a kenyérrel? A gluténérzékenyek első kérdése. A gluténérzékenység diagnosztizálása után sem kell feltétlenül lemondani a kenyérről, a rántott ételekről, de fontos, hogy... Bővebben
Mit ehet egy gluténérzékeny - cöliákiás beteg? 2.

Mit ehet egy gluténérzékeny – cöliákiás beteg? 2.


Azért mert glutén-intoleranciát diagnosztizáltak Önnél, nem kell lemondania a péksüteményekről! Oda kell azonban figyelni, hogy az gluténmentes legyen! A búzalisztet többféle liszttel ki lehet... Bővebben
gluténérzékenység gyógyszere: felismerés és diéta

gluténérzékenység gyógyszere: felismerés és diéta


Gluténérzékenység gyógyszere a felismerés és a gluténmentes étrend. Bővebben
Mit nem ehet az, aki gluténérzékeny?

Mit nem ehet az, aki gluténérzékeny?


A gluténérzékenység (korábban lisztérzékenység) nem gyógyítható, de megfelelő diétával tünetei megszüntethetők, teljes élet élhető. A gluténmentes diéta azonban nem csak annyit jelent, hogy nem ehetünk kenyeret,... Bővebben
10 jel arra, hogy gluténérzékenységgel állhat szemben

10 jel arra, hogy gluténérzékenységgel állhat szemben


A becslések szerint a gluténérzékenységben szenvedő vagy cöliákiás betegek 99 százalékát sosem diagnosztizálják. A gluténérzékenységet helytelenül hívják lisztérzékenységnek, ugyanis glutén nemcsak a lisztben, illetve... Bővebben