Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Gluténmentes hamburgerek tesztje 2. Glutenfree hamburger tour

Vica letesztelte rovatunk szerzője Horváth Éva fáradhatatlanul teszteli a gluténmentes hamburgerezőket. A Glutenfree hamburger tour első négy helyszín értékelése az előző cikkünkben olvasható, az ötödik és hatodik állomásának beszámolói pedig most következnek:

Epic Burger gluténmentes hamburgere a TOP 3-ban!

Hamburger túránk ötödik állomása az Epic Burger volt. A Corvin negyedben található burgerező nemrégiben nyílt, de az eddigi tapasztalataink alapján rögtön a top háromba került. Vagány, amerikai stílusú gyorsétterem, színes, vidám közeg és kedves, jókedvű kiszolgálás.

Szokásomhoz híven most is készültem, a Facebook oldalukon található menüt böngésztem és mire odaértünk, ki is választottam a hamburgert. A BBQ Burgert kértem volna, de mikor szóltam, hogy lisztérzékeny vagyok, a pultban álló hölgy tételesen felsorolta, hogy mi az, amit nem ehetek és többek között a BBQ Burgerben lévő lyoni hagyma is köztük volt. Így hát úgy döntöttem, hogy akkor magamnak állítom össze a burgert, ami a következő lett:

 • a gluténmentes buciba
 • 200g marhahúst kértem,
 • cheddar sajttal
 • BBQ szósszal
 • egy kis extrának karamell hagyma
 • steak burgonya.
Epic Burger gluténmentes hamburger

Az Epic Burger gluténmentes hamburgere

Mennyei volt és gluténmentes! Nagyon pozitív élménnyel zártuk a vacsorát a párommal, aki, igaz hogy a 400g marhahúsos hamburgere után kajakómába került, de megállapítottuk, hogy ár-érték arányban eddig ez a hely érte meg a legjobban! [ad 40]Laktózmentes sajt is volt a választható sajtok között és igényes, maximális odafigyeléssel készítették az ételeinket. A tálalás a gyorsétterem jellegéből adódóan vagány, papír-tálcás megoldás volt, de kényelmes volt és illett a helyhez.

Szerkesztői megjegyzés:
Az Epic Burger nem gluténmentes konyha, ezért a 100% gluténmentességet nem tudja garantálni hivatalosan. Érdeklődésünkre elmondták (Pataki László úr), hogy a gluténmentes bucit egy pékségből mély-hűtve szállítják és külön tárolják és kezelik. Tisztában vannak a gluténmentesség illetve a gluténszennyezés fogalmával, így a gluténmentes rendeléseket ennek megfelelően a legnagyobb odafigyeléssel, felelősségteljesen kezelik.

Trófea Grill Étterem – gluténmentes hamburger házhozszállítás

A hatodik állomás rendhagyó volt a tekintetben, hogy most házhoz jött a gluténmentes hamburger.

A Trófea Grill Étterem honlapján láttam, hogy van gluténmentes hamburgerük, de csak házhoz szállítják. Ami számomra kicsit csalódás volt, hogy Budapesten belül nem mindenhová jönnek ki, csak bizonyos kerületekbe (lásd a honlapon található térkép) és vannak kerületek, ahol csak bizonyos részeibe szállítanak ki. Emiatt sajnos haza nem tudtam szállíttatni, így a munkahelyemre rendeltem meg a Gluténmentes Cheeseburger-t sültkrumplival.

Trófea Grill Étterem gluténmentes hamburger házhozszállítás

A Trófea Grill gluténmentes cheeseburgere

Én a neten rendeltem meg, így 10% kedvezményt is kaptam, valamint cirka 1 óra alatt ki is hozták. A hamburger maga nem volt túl nagy ránézésre, de finom volt, tele volt zöldséggel és friss volt! A sültkrumpliból pedig akkora adagot kaptam, hogy egyedül nem is tudtam megenni, a kolléganőim jót lakmároztak belőle. Összességében a krumpli és a burger elégnek bizonyultak, jól laktam, nem maradtam éhes.

Árát tekintve is megérte, és bajom se volt tőle. Csak szállíthatnának mindenfelé 🙂

A cikksorozatunknak még koránt sincs vége!

Miután még több hamburgerező is van a listámon, amit mindenképp le szeretnék letesztelni, így az összpontozás még hátravan! Most azonban, hogy ne unjam se én, se Ti a gluténmentes hamburgereket, januárban a pizzák kerülnek teríték alá. Megkeresem Budapest legjobb gluténmentes pizzáját!

Azaz januárban indul a Glutenfree Pizza Tour! 🙂

Kihagytunk valamit?

Amennyiben van kedvenc helyed, ahol gluténmentes pizzát vagy akár hamburgert is kínálnak, szívesen veszünk tippeket túráink állomásához:

GM vendéglátóhely ajánlás

 • Hol található a hely?
 • Add meg a hely weboldalát! A címet kezd http:// előtaggal!
 • Add meg a nevedet!
 • Add meg az e-mail címedet!
 • Kérlek add meg a képen látható biztonsági kódot!


Kapcsolódó bejegyzések:

Glutenfree hamburger tour – GM hamburgerek tesztje 3.
Glutenfree hamburger tour – GM hamburgerek tesztje 3.

Vica gluténmentes hamburger tesztkörútja újabb két állomásához érkezett egy rövid pizzás kitérő után. Magic Burger és a Stika Budapest gluténmentes...

Glutenfree pizza tour - azaz a gluténmentes pizzák tesztje
Glutenfree pizza tour – azaz a gluténmentes pizzák tesztje

Vica most a gluténmentes pizza kínálatot vizsgálta meg. Három budapesti pizzéria pizzáját tesztelte le. Mik a tapasztalatok, melyik volt a...

Glutenfree hamburger tour - gluténmentes hamburgerek tesztje 1.
Glutenfree hamburger tour – gluténmentes hamburgerek tesztje 1.

Vica több hamburgerezőt is tesztelt, ahol gluténmentes hamburger kapható. Glutenfree hamburger tour - gluténmentes hamburgerek tesztje 1.

, , , , ,